DALI 2 RoomSolution 1290x727

DALI-2 verlichtingssystemen zo simpel als broadcasting: met de DALI-2 Room Solution van Theben

(Haigerloch, 1 maart 2022) Theben AG presenteert met de DALI-2 Room Solution een complete oplossing voor afzonderlijke ruimtes, bestaande uit aanwezigheidsmelders en -sensoren, toetsinterfaces en schakelactoren met HCL-functie, RGBW-licht en tijdgestuurde functies. DALI-2-componenten, zoals voorschakelapparaten van andere fabrikanten, kunnen naadloos worden toegevoegd. De programmering vindt gemakkelijk via de app plaats.

Meer informatie
Preview 1030052 LUXA 103 1290x726

Standaard nieuw gedefinieerd: de nieuwe LUXA 103 aanwezigheidsmelders voor binnen en buiten

(Haigerloch, 1 maart 2022) Theben AG presenteert de nieuwe LUXA 103 aanwezigheidsmelder voor de efficiënte licht- en HVAC-regeling voor binnen en buiten. De nieuwe melderlijn omvat aanwezigheidsmelders met rond detectiebereik voor kantoren en kantoortuinen, vergader- en bergruimtes, kelders en toiletten en speciale aanwezigheidsmelders voor gangen met vierkant detectiebereik. De opbouwvarianten in zwart, wit of grijs passen perfect in elk interieur.

Meer informatie
theMura 2060650 01 03 NN PI 288 1290x726

Nu ook perfect voor KNX: Theben bewegings-/ aanwezigheidsmelder theMura voor wandmontage

(Haigerloch, 1 maart 2022) Theben AG breidt het productaanbod van de theMura bewegings-/aanwezigheidsmelders voor wandmontage uit. Behalve de 230 V-versies zijn er nu ook apparaten verkrijgbaar met een geïntegreerde toets voor toepassing in de KNX-gebouwautomatisering en in het op KNX gebaseerde LUXORliving Smart Home-systeem.

Meer informatie
1927 Paul Schwenk 1290x726

100 jaar Theben: Van specialist in schakelklokken tot systeemaanbieder van intelligente, verbonden gebouwen

(Haigerloch, 02 juni 2021) Als Paul Schwenk op 22 februari 1921 in Stuttgart de "Spezialfabrikation elektr. Schaltapparate" opricht, is hij perfect op deze stap voorbereid. Schwenk wordt in 1889 in Heidenheim op de Ost-Alb geboren, behaalt in Ulm bij een fabrikant van torenklokken zijn opleiding Fijnmechanica en werkt later vele jaren in Stuttgart bij een fabrikant van schakelklokken, waar hij zijn meestertitel behaalt. Zijn meesterstuk was een "3 minutenschakelaar voor trappenhuisverlichting". In 1919 ontwikkelde hij een "tijdschakelaar op afstand", die aanwezigen in trappenhuizen erop attendeerde dat de verlichting spoedig uitgaat. In 1921 werd deze gepatenteerd.

Meer informatie
ELPA 1950 1290x726

100 jaar Theben: 100 jaar Building Automation Meer efficiënte energie. Meer comfort.

(Haigerloch, 02 juni 2021) In 2021 viert Theben zijn 100-jarige bedrijfsjubileum. Gedurende deze 100 jaar is er veel gebeurd. Sinds de uitvinding van de trapverlichtingtijdschakelaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een gerenommeerde fabrikant voor tijd-, licht- en klimaatregeling en op de gebieden van KNX, Smart Home en Smart Energy. Klassieke producten zoals de theben-timer als praktische tijdschakelklok voor het stopcontact of de ELPA trapverlichtingtijdschakelaar die in een geoptimaliseerde vorm nog altijd verkrijgbaar is, zijn niet alleen bekend onder vaklui. Maar dat is nog niet alles. Theben heeft de afgelopen 100 jaar namelijk talloze technologische mijlpalen bereikt, die we hier wat uitgebreider willen voorstellen.

Meer informatie
Paul Schwenk 2016 07 1290x726

100 jaar Building Automation: 5 vragen aan Paul Sebastian Schwenk CEO van Theben AG

(Haigerloch, 02 juni 2021) Toen oprichter Paul Schwenk in 1921 de firma "Spezialfabrikation elektr. Schaltapparate" (speciale productie van elektrische schakelapparaten) bij het Handelsregister in Stuttgart aanmeldde, kon hij nog niet weten hoe succesvol Theben AG zou worden. Hij legde toen echter al de eerste steen voor het familiebedrijf dat momenteel internationaal successen boekt. Wat in 1921 met het toegekende patent voor de eerste trapverlichtingtijdschakelaar begon, heeft zich ontwikkeld tot een uitgebreid productassortiment op de gebieden tijd- en lichtregeling, klimaatregeling, KNX-gebouwsysteemtechniek, Smart Home en oplossingen voor digitalisering in de energietransitie.

Paul Sebastian Schwenk, CEO van Theben AG en achterkleinzoon van de oprichter, vertelt in het volgende interview over de geschiedenis van Theben en reflecteert op de huidige en toekomstige uitdagingen voor het bedrijf.

Meer informatie
2021 0306 THEBEN TIMER 01025501 1290x726

De legende leeft voort: Theben-timer 26 als 100-jaar-jubileumeditie

(Haigerloch, 3 mei 2021) Naar aanleiding van de 100e verjaardag van Theben AG presenteert het bedrijf een jubileumeditie van de iconische theben-timer 26 in drie opvallende speciale kleuren. De analoge schakelklok voor de wandcontactdoos werd al in 1976 ontwikkeld en is sindsdien met wereldwijd ruim 33 miljoen verkochte exemplaren uitgegroeid tot de bestseller in het Theben-productas.

Meer informatie
IRIS LUXORliving Nieuws Header

BENG of NOM onder controle

(Apeldoorn, Oktober 2019) Theben en PureDomotica hebben de handen inéén geslagen en een concept ontwikkeld waarbij energiemonitoring en SmartHome control is geïntegreerd. IRIS van PureDomotica en LUXORliving van Theben bieden de consument of eindgebruiker de oplossing in één gebruikersapp.

Meer informatie
LUXORliving

LUXORliving, het nieuwe Smart Home-systeem voor eengezinswoningen

(Haigerloch, 1 maart 2018) LUXORliving is in principe een gecertificeerde KNX-installatie. Maar in tegenstelling tot een traditionele KNX-installatie gebruikt LUXORliving alleen de wezenlijke functies. Precies daarom is LUXORliving zo onvergelijkbaar eenvoudig te installeren en te gebruiken. Gewoon licht inschakelen en dimmen, verwarming regelen en zonwering aansturen – en de slimme paniekfunctie gebruiken. Dat is allemaal mogelijk met LUXORliving.

Meer informatie
Präsenzmelder thePassa für Flure und Gänge

Breed uitgemeten verlichting in smalle ruimten: de nieuwe thePassa aanwezigheidsmelders voor gangen en hallen

(Apeldoorn,  maart 2017) Theben presenteert de nieuwe aanwezigheidsmelder thePassa voor de energiezuinige, aanwezigheidsafhankelijke verlichtingsregeling in gangen, hallen en magazijnen met hoge stellingen. Dankzij twee apart regelbare detectie bereiken kunnen de beide lichtzones precies van elkaar worden gescheiden resp. in- en uitgeschakeld en geregeld (KNX-versie) worden.  

Meer informatie
Präsenzmelder theRonda S KNX

Opvallend onopvallend. Altijd aanwezig. De nieuwe theRonda S KNX aanwezigheidsmelders

(Apeldoorn,  maart 2018) Theben presenteert de nieuwe theRonda S360 KNX aanwezigheidsmelders voor de aanwezigheidsafhankelijke, energiezuinige verlichtings- en klimaatregeling in binnenruimtes. Dankzij het bijzonder vlakke design met slechts 5 mm opbouw kan vooral de theRonda S360 KNX FLAT DE bijna onzichtbaar in het plafond worden geïntegreerd. 

Meer informatie
theSenda B 01 1290x726 en

Appsoluut comfortabele programmering: met de nieuwe theSenda Plug app voor aanwezigheids- en bewegingsmelders

(Apeldoorn,  maart 2018) Theben presenteert met theSenda Plug een gebruikersvriendelijke app voor de comfortabele programmering van buiten- en binnenmelders. Samen met de nieuwe theSenda B afstandsbediening kunnen nagenoeg alle aanwezigheids- en bewegingsmelders van Theben voor buiten en binnen eenvoudig, snel en veilig worden ingesteld en bediend.   

Meer informatie
Heizungsaktor HMT 6 S KNX

Meer intelligentie bij de verwarmingsregeling: de nieuwe KNX-verwarmingsactoren HMT 6S/12S KNX

(Apeldoorn, maart 2018) Theben presenteert de nieuwe KNX-verwarmingsactoren HMT 6 S/12 S KNX voor montage bij de vloerverwarmingsverdeler. De KNX-verwarmingsactoren ondersteunen de automatische aanpassing van de aanvoertemperatuur aan de werkelijke behoefte en zorgen zo voor aanzienlijke energiebesparingen.

Meer informatie
top3 digitale Zeitschaltuhren

Tijden veranderen – top2 wordt top3: de nieuwe digitale schakelklokken top3

(Apeldoorn, september 2017) Theben vervangt de miljoenen keren verkochte top2-apparaten voor de nieuw ontwikkelde top3-serie digitale schakelklokken. Tot de highlights behoren de eenvoudige programmering per app, de veilige dataoverdracht via de Bluetooth OBELISK top3 dongle en het hoge 600 W LED-vermogen. Tegelijkertijd zijn top3-apparaten gegarandeerd volledig compatibel met top2-apparaten.

Meer informatie
KNX Spannungsversorgung PS 160 mA T 9070956 Theben

Altijd optimaal onder spanning. De nieuwe KNX-voedingen van Theben

(december 2017) Theben presenteert 3 nieuwe KNX voedingen. De KNX-voedingen zijn leverbaar in 160 mA, 320 mA en 640 mA en voeden KNX-lijnen via de KNX-uitgang met geïntegreerde smoorspoel. De niet-geregelde AUX-hulpuitgang kan bijvoorbeeld als extra voeding van KNX-IP-apparaten of andere systeemapparaten zoals weerstations en displays etc. worden gebruikt. 

Meer informatie
theLuxa R Bewegungsmelder für den Außenbereich

Absoluut veilig. Onder de moeilijkste omstandigheden: theLuxa R bewegingsmelder

(Apeldoorn, november 2017) Theben presenteert de nieuwe theLuxa R bewegingsmelders voor vrij toegankelijke plaatsen zoals schoolpleinen, sportvelden en parkeergarages, openbare plaatsen en sociale inrichtingen. Dankzij de robuuste behuizing met onzichtbaar aangebrachte instelelementen en beveiligde frontafdekking zijn de apparaten optimaal tegen beschadiging en manipulaties beschermd. 

Meer informatie