Begonnen is alles in 1921 met de eerste Schwenk-schakelklok

Sindsdien is er veel gebeurd in de geschiedenis van Theben. In deze rubriek kunt u meer te weten komen over 100 jaar bewogen bedrijfsgeschiedenis, de producten en natuurlijk de mensen erachter.

0 Resultaten, Filter (0)

100YT Logo 100 YEARS building automation 1290x726

De eerste doet het licht uit.

Op een bepaald moment in 1921 ging het licht voor het eerst automatisch uit in het trappenhuis van een flatgebouw in Stuttgart. De trigger is de schakelklok, de schakelklok waarvan Paul Schwenk net met zijn eigen productie is begonnen. Niemand weet het, niemand noemt het zo, maar gebouwautomatisering is geboren. Het is het uur van de geboorte van Theben. Nu vieren we ons honderdjarig bestaan. Vier met ons mee. Alles over Theben en 100 jaar gebouwautomatisering leest u hier op deze pagina.

Meer informatie
100YT Postkarte 1290x726

Een ansichtkaart uit het verleden.

Tijdens de voorbereidingen op het jubileumjaar vond Paul Sebastian Schwenk plotseling een ansichtkaart van zijn overgrootvader, waarin hij zijn ouders informeerde over de oprichting van zijn bedrijf. Honderd jaar later heeft deze ansichtkaart zijn ontvangers verrast.

Meer informatie
100YT Angelika Peter Pfeffer 06 Preview 1290x726

Hedendaagse getuigen vertellen

Oud-werknemers herinneren zich graag vormende ervaringen uit hun tijd bij Theben. Fragmenten van de interviews kunnen hier op video worden bekeken.

Meer informatie
100YT Jubilaeumsbuch 001 1290x726

Lezens- en bezienswaardig Jubileumboek '100 jaar Building Automation'

Naar aanleiding van het honderdjarig jubileum van Theben hebben wij de bedrijfsgeschiedenis en de geschiedenis van de mensen erachter alsmede mijlpalen in de productontwikkeling en vele ontroerende en curieuze verhalen in een spannend boek samengevat.

Meer informatie
100YT Film MO 70iger 019 web

100 years of change - de bedrijfsfilm

De tijden veranderen. De uitdagingen veranderen. De oplossingen die moeten worden gevonden, zijn altijd verschillend. En toch blijft één ding hetzelfde: de moed om telkens weer nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Theben toont deze moed al 100 jaar. Keer op keer is het familiebedrijf de uitdagingen van de tijd aangegaan en heeft het met hart en ziel, inzet en passie oplossingen voor een betere toekomst ontwikkeld.

Dompel jezelf onder in "100 years of change" - en zelfs dat is nog maar het begin...

 

Meer informatie
3D virtuell EN

Virtuele tentoonstelling

Voor al diegenen die niet in de gelegenheid waren om onze tentoonstelling in het jubileumjaar 2021 in kasteel Haigerloch te bezoeken, bieden wij een virtuele optie om meer te weten te komen over de geschiedenis van Thebe en de mensen achter de geschiedenis met onze 3D-tour.

Meer informatie