"Energie op het juiste moment"

Dit citaat van onze oprichter Paul Schwenk is al meer dan 100 jaar bij ons. En het onderwerp heeft niets aan actualiteit ingeboet. Integendeel. Op deze pagina kun je ontdekken hoe divers de mogelijkheden voor energiebesparing kunnen zijn en wat we eraan kunnen doen.

Wat doen we met al onze zonne-energie?

Want zo beschermen we het klimaat. En besparen we zeer effectief energie.

Met onze 24 kWp fotovoltaïsche installatie op ons administratiegebouw in de Hohenbergstraße produceren we jaarlijks meer dan 27.000 kWh, en met onze 115,65 kWp fotovoltaïsche installatie op ons productiegebouw in het Madertal produceren we zelfs meer dan 130.000 kWh elektriciteit. Samen met deze zelf opgewekte en onze ingekochte groene stroom zijn wij - en onze dochterondernemingen - dus al CO2-neutraal wat elektriciteit betreft!

In de periode van 01.01.2023 tot 31.12.2023 zullen we groene stroom inkopen op zowel de locatie Hohenbergstraße als de locatie Madertal in Haigerloch, Duitsland. Deze certificaten bevestigen de herkomst van de elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen, die wordt geproduceerd door gecertificeerde exploitanten van centrales. Dit wordt jaarlijks gecontroleerd en bevestigd door TÜV Rheinland.

Waarom pompen we warmte in onze productie?

Want zo beschermen we het klimaat. En heel effectief energie besparen.

Warmtepompen zijn misschien niet de meest milieuvriendelijke vorm van verwarming, maar ze zijn zeker een van de meest milieuvriendelijke. Sinds 2017 gebruiken we ze voor onze productie. Dit bespaart ons ongeveer 90.000 kw/u gas per jaar. Afhankelijk van het weer en het stookseizoen kan dit aanzienlijk meer zijn.

Waarom zien we altijd het licht?

Omdat we successievelijk overschakelen op LED. Omdat we geleidelijk overschakelen op LED.

Sinds 2017 hebben we de verlichting in ons administratiegebouw in de Hohenbergstraße en in ons bedrijfsgebouw in het Madertal in Haigerloch, Duitsland, omgebouwd naar ongeveer 85% LED. Dit bespaart ons tot 85% energie in vergelijking met conventionele verlichting. De resterende lichtbronnen bouwen we consequent om na storingen of defecten.

TITLE_NL_NL does not exist

Hoe ontwerpen we ons fabrieksverkeer?

Steeds spannender. We maken al jaren gebruik van e-voertuigen.

Toegegeven, ons wagenpark is nog niet volledig omgebouwd naar e-voertuigen. Maar in 2011 hebben we al een begin gemaakt. Met onze eerste Citroen C-zero. En het worden er steeds meer.
Ons doel: tegen 2027 een volledig geëlektrificeerd wagenpark.