Trappenhuis-tijdschakelaars

Trapverlichting timer voor DIN-rail- of inbouwmontage

De Trappenhuisautomaat ELPA 8 is de klassieke trappenhuisschakelaar met meer dan 30 miljoen geproduceerde stuks. De trappenhuisverlichtingstimers van Theben kunnen op de DIN-rail of inbouw worden gemonteerd. Het assortiment omvat ook elektronische trappenhuisverlichtingstimers met nuldoorgangsschakeling voor het schakelen van verhoogde LED-belastingen, multispanningsingang, traploos instelbare looptijd (0,5 tot 20 minuten) en een uitschakelwaarschuwing voor alle elektronische modellen.

Trapverlichting schakelklok

ELPA trapverlichtingstimers van Theben zijn het origineel. De trappenhuisverlichtingstimers zijn verkrijgbaar als DIN-rail versie (elektronisch of elektromechanisch) of voor inbouwmontage (elektronisch). De looptijd is traploos instelbaar van 0,5 tot 20 minuten. Veel ELPA-modellen zijn uitgerust met een multispanningang en een praktische uitschakelwaarschuwing vooraf. Dit geeft aan dat het licht op het punt staat uit te gaan en beschermt tegen plotselinge duisternis. Bovendien is de uitschakelwaarschuwing geoptimaliseerd voor LED-armaturen. Alle elektronische timers voor trapverlichting hebben een nuldoorgangsschakeling. Dit beschermt het relaiscontact en de lampen, waardoor hun levensduur toeneemt.

ELPA 8:
De elektromechanische ELPA 8 trappenhuisautomaat van Theben is de klassieker in dit productsegment: meer dan 30 miljoen ELPA 8 apparaten vonden tot nu toe hun weg naar klanten. ELPA 8 units hebben een 3/4-draads met aansluiting voor vloerverlichting en een tuimelschakelaar voor continu licht. De synchrone motoraandrijving biedt maximale betrouwbaarheid. De absolute schaal maakt een eenvoudige tijdsinstelling en directe aflezing van de vertragingstijd mogelijk. Dankzij het precisiemechaniek zijn exacte schakeltijden gegarandeerd.   

ELPA 1/3/6/7:
Alle elektronische trappenhuisautomaten ELPA, zoals de ELPA 6 plus maken hoge LED-schakelvermogens tot 600 W mogelijk. De ELPA 6 plus is speciaal ontworpen voor het gebruik van LED-lichtbronnen met uitschakelwaarschuwing. In plaats van een dubbele puls zoals bij de Theben ELPA 6 voor spaarlampen gebruikt de ELPA 6 plus een verlengde enkele puls. Zo wordt de uitschakelwaarschuwing betrouwbaar zichtbaar. Dit vermindert het aantal inschakelcycli en beschermt bovendien de aangesloten LED-lampen. Dit loont vooral in trappenhuizen, waar vaak veel inschakelingen in korte tijd plaatsvinden en defecten aan de lichtbron of de voorschakelelektronica dreigen.

Als multifunctioneel apparaat biedt de elektronische ELPA 6 plus tien functies die op de voorkant van het apparaat kunnen worden ingesteld, bijv. langetermijnfunctie en continu licht. Dit maakt de trappenhuislichtschakelaar geschikt voor een groot aantal toepassingen, bijvoorbeeld in trappenhuizen van flatgebouwen, gemeenschappelijke ruimten of in functionele en commerciële gebouwen. Het lage stand-by vermogen van slechts 0,3 watt zorgt voor een hoge energie-efficiëntie.