Efficiënte lichtintelligentie met DALI-2 standalone, BMS & KNX

Intelligente lichtregeling met DALI-2 technologieën

DALI-2 oplossingen van Theben worden door veeleisende klanten vanwege hun uitstekende detectiekwaliteit, uitgekiende functies en de bijzonder eenvoudige inbedrijfstelling en programmering gewaardeerd. In combinatie met het intelligente lichtmanagement via DALI-2 kunt u nog meer profiteren van de voordelen. Zo realiseert u een efficiënt, flexibel en toekomstgericht licht-management, dat naadloos in gebouwautomatiseringssystemen kan worden geïntegreerd.

 

Symbiose voor de lichtregeling - Aanwezigheidsmelders en DALI-2

Theben biedt u een breed programma aan DALI-2 aanwezigheidsmelders en aanwezigheidssensoren voor bijna elke behoefte. DALI-2 Broadcast aanwezigheidsmelders bieden hoogwaardige standaardoplossingen met eenvoudige inbedrijfstelling, een lichtgroep met constante lichtregeling en oriëntatielicht. Bovendien kan een extern DALI-2 relais probleemloos worden geïntegreerd, bijvoorbeeld voor HVAC-toepassingen.

Adresseerbare DALI-2 aanwezigheidshelders maken de flexibele toewijzing van maximaal drie lichtgroepen aan één DALI-lijn met constante lichtregeling en oriënteringslicht mogelijk. De apparaten bieden een 2- of 3-kanaals mixlichtmeting. Bovendien kunnen de toetsen comfortabel via afstandsbediening of per toets aan de afzonderlijke lichtgroepen worden toegewezen.

Met de DALI-2 Room Solution kunt u individuele, op DALI-2 gebaseerde verlichtingsregelingen met HCL-functionaliteit, RGBW-licht en tijdgestuurde functies realiseren. En dat net zo eenvoudig als met Broadcast-melders. Alle DALI-2 aanwezigheidssensoren kunnen ook in de DALI-2 Room Solution worden geïntegreerd.

Theben DALI-2 aanwezigheidssensoren kunnen met een willekeurige Multimaster Application Controller worden geregeld, die aan de eisen van IEC 62386, Deel 101/104 voldoet. Zo kunt u uw DALI-2 lichtmanagement ook aansluiten op de overkoepelende besturing van een Building Management System.

Dankzij diverse KNX-/DALI-gateways kan een brug worden geslagen naar de KNX-wereld, waardoor aanvullende functies zoals zonwering en klimaatregeling mogelijk worden.

 

 

Intro Intelligente Lichtsteuerung 1 nl

Theben_DALI-2 Room Solution

DALI-2 Room Solution

Welkom bij de DALI-2 Room Solution van Theben. De complete oplossing voor afzonderlijke ruimtes omvat alle vereiste DALI-2 kerncomponenten zoals aanwezigheidsmelders en -sensoren, toetsinterfaces en actoren.

TITLE_NL_NL does not exist

DALI-2 aanwezigheidssensoren & BMS

Perfect lichtmanagement is ook mogelijk met een overkoepelende besturing van een Building Management System en aanwezigheidssensoren. De DALI-2 Standaard garandeert hier fabrikantonafhankelijke compatibiliteit. Zo kunnen de Theben DALI-2 aanwezigheidssensoren met een willekeurige Multimaster-Application-Controller worden geregeld, die aan de eisen van IEC 62386, Deel 101/104 voldoet.

Theben_DALI-2 Room Solution_kleurregeling

DALI-2 kleurregeling

Met de DALI-2 gecertificeerde gateway DM 4 DALI KNX kunnen maximaal 30 DALI-bedrijfsapparaten per kanaal eenvoudig met Broadcast-opdrachten worden aangestuurd. De Broadcast-communicatie vereist geen DALI-adressering of groepering en leidt tot een aanzienlijke vereenvoudiging van de inbedrijfstelling en het onderhoud.

Theben_DALI-2 Room Solution_Gateways_KNX

DALI-2 KNX Gateways

DALI gateways zijn de krachtige en flexibele schakels tussen DALI lichtregeling en KNX gebouwautomatisering. Inclusief regeling van kleur en kleurtemperatuur van apparaten volgens DALI Apparaattype 8 (DT8).

Theben_DALI-2 Room Solution_Download brochure

Brochure

In onze DALI-2 brochure Efficient Lighting Intelligence: Ruimte- en gebouwoplossingen met DALI-2 Stand-alone, BMS & KNX vindt u alles wat u moet weten over DALI-2 technologieën en geschikte toepassingen.