Samenwerkeningen en initiatieven

Als één van de toonaangevende fabrikanten van systemen voor tijd-, licht- en klimaatregeling neemt Theben Nederland deel aan verschillende initiatieven om kwaliteit, innovatie en duurzaamheid te waarborgen. Daarnaast werken we samen met onze partners aan de verdere ontwikkeling van normen in de elektrotechnische industrie.

Logo KNX

KNX Association
KNX is als wereldwijde standaard voor de gebouwsysteemtechniek erkend. KNX-producten van verschillende fabrikanten kunnen met elkaar worden gecombineerd. De KNX Association, gevestigd in Brussel, bewaakt deze standaard en ontwikkelt deze continu verder met behulp van haar bijna 200 leden; Theben is een van deze ontwikkelingspartners. Wereldwijd zijn ruim 21.000 installatiebedrijven in 70 landen en meer dan 50 technische universiteiten alsmede ca. 100 opleidingsinstellingen partners van de KNX Association.

Logo OpenTherm

OpenTherm
OpenTherm is een plug & play-bussysteem voor de verwarmingsregeling. Diverse gasgestookte HR-ketels zijn momenteel reeds uitgerust met een OpenTherm-aansluiting of de fabrikanten bieden als optie een Open Therm-interface aan. Theben is ontwikkelingspartner van de OpenTherm Association: samen met andere ontwikkelingspartners proberen wij deze open standaard te stimuleren en verder te ontwikkelen.

Green Works Logo

Greenworks. Duurzaam bouwen.

Ondernemen met aandacht voor milieu, mens en maatschappij. Iets wat ons al jaren niet vreemd is in onze bedrijfsvoering. Ook binnen de bouwkolom, waarvan we deel uitmaken, zien we steeds meer en meer aandacht voor duurzaamheid. Greenworks is het duurzaamheidslabel van Raab Karcher wat intussen niet meer alleen staat voor duurzame bouwmaterialen, maar sinds kort is aangevuld met slimme duurzame producten en intelligente conceptoplossingen uit de installatiebranche en elektrotechniek.

Binnen de elektrotechnische branche hebben wij de mogelijkheid aangegrepen, binnen een intensieve samenwerking met enkele geselecteerde collega fabrikanten per 1 april 2015 deel te nemen aan dit initiatief.

In samenwerking met deze fabrikanten worden hier totaaloplossingen getoond en thematische – en vakmantrainingen gegeven. Onder het motto: Leren, Zien en Doen worden er demonstraties gehouden en kan men aan de slag met de Greenworks-producten.  In totaal zijn er 3 academies, in Amsterdam, Apeldoorn en Breda. Deze academies zijn bedoeld voor alle partijen in de bouw, inclusief opdrachtgevers en klanten. Duurzaam installeren doe je samen!.

Logo DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen))

Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen – DGNB e.V.
Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen werd in 2007 in Stuttgart opgericht. Ter stimulering van duurzaam bouwen heeft deze non-profitorganisatie een certificeringssysteem ontwikkeld ter beoordeling van bijzonder milieuvriendelijke, natuurlijke hulpbronnen besparende, economisch efficiënte en voor het gebruikerscomfort geoptimaliseerde gebouwen – het DGNB-certificaat. De DGNB heeft ca. 1.200 deelnemende organisaties uit alle sectoren van de bouw- en vastgoedsector in Duitsland. Een netwerk van partnerorganisaties in vele landen zorgt voor de internationale aanpassing en toepassing van het certificeringssysteem.

Smart Homes Logo

Smart Homes
Smart Homes is erop gericht kennis op gebied van domotica & slim wonen te verzamelen, ontwikkelen en over te dragen. Deze kennis wordt onder andere overgedragen door de organisatie van congressen en beurzen, de uitgave van een vakblad en het tonen en laten beleven van de mogelijkheden van domotica in een demonstratiewoning genaamd “De Slimste Woning van Nederland”. Smart homes fungeert als intermediair tussen vraag en aanbod en brengt belanghebbenden bij elkaar Binnen Smart Homes is een partnercommunity opgericht en Smart Homes is coördinator van samenwerkingsprojecten tussen innovatieve partijen. Kennisopbouw vindt zowel plaats via het netwerk van Smart Homes als via onderzoek. Smart Homes is betrokken bij diverse onderzoeksprojecten, op nationaal en internationaal niveau.