Sensors

CO2-sensoren

Met de AMUN CO2-sensoren, CO2-“stoplichten” en mobiele CO2-monitoren van Theben verbetert u de luchtkwaliteit in openbare ruimtes zoals scholen, kleuterscholen, universiteiten, aula's of grote kantoren. Het CO2-gehalte van de lucht wordt voortdurend gecontroleerd. Als de instelbare drempelwaarden worden overschreden, waarschuwt het apparaat via een LED-stoplicht en schakelt het de ventilatieregeling of klimaatregeling in. Bovendien zijn units verkrijgbaar met geïntegreerde meting van temperatuur en relatieve vochtigheid voor een optimale ventilatorregeling.

CO2-sensoren, CO2-verkeerslichten en CO2-monitoren

De AMUN 716 CO2-sensoren, CO2-stoplichten en CO2-monitoren van Theben bewaken de CO2-concentratie in scholen en klaslokalen, in kantoren en vergaderruimten of zelfs in passiefhuizen en energiezuinige huizen. CO2-ruimtesensoren leveren dus een doorslaggevende bijdrage tot de verbetering van de luchtkwaliteit in de ruimte. Op basis van instelbare drempelwaarden geven de units via het LED-verkeerslichtsysteem een visuele waarschuwing bij een potentieel gevaarlijke CO2-concentratie, waardoor de ventilatie handmatig of automatisch kan worden geoptimaliseerd en een gezond binnenklimaat wordt gecreëerd. Naast een mobiel apparaat met USB-kabel zijn ook varianten voor wand- of inbouwmontage en KNX-apparaten verkrijgbaar.

De AMUN 716 CO2-monitor is een mobiele CO2-sensor met USB-kabel en een meetbereik van 0 - 5.000 ppm. De praktische USB-kabel maakt een eenvoudige inbedrijfstelling mogelijk. Een standaard en een antislip pad zijn bij de levering inbegrepen. Ook wandmontage is mogelijk.

De huidige CO2-concentratie wordt weergegeven via het LED stoplicht:

  • Groen: tot 1.000 ppm CO2, hygiënisch OK
  • Oranje: tot 2.000 ppm CO2, hygiënisch opvallend
  • Rood: meer dan 2.000 ppm CO2, hygiënisch onaanvaardbaar

De AMUN 716 CO2-sensor en de AMUN 716 SR CO2-sensormeten niet alleen de CO2-concentratie, maar ook de relatieve vochtigheid en de temperatuur in de ruimte. Voor automatische ventilatieregeling heeft de AMUN 716 SO drie uitgangen 0 -10 V voor CO2, temperatuur en vochtigheid. De AMUN 716 SR biedt ook twee schakeluitgangen voor tweetrapsregeling. Beide toestellen zijn ideaal voor het achteraf inbouwen van ongeregelde ventilatiesystemen. De drempelwaarden zijn instelbaar:

  • Groen: 1ste Drempelwaarde van 500 tot 900 ppm
  • Geel: 2de Drempelwaarde van 1100 tot 1500 ppm
  • Rood: boven 3. Drempelwaarde

CO2-sensoren voor KNX-systemen
Met de AMUN 716 S KNX is een apparaatvariant met geïntegreerde individuele ruimtetemperatuurregelaar beschikbaar voor de aansturing van verwarmingsactoren of gemotoriseerde actoren in KNX-systemen. De KNX CO2-sensor heeft vier binaire ingangen voor conventionele schakelaars/knoppen (schakelen, dimmen, jaloezie, waardegever), ook voor een externe temperatuursensor, raamcontact of een aanwezigheidssignaal. De temperatuursensor kan worden aangesloten om de vloertemperatuur te beperken of om de kamertemperatuur te meten.

thePrema P360 KNX AP Multi WH combineert een CO2-sensor en een PIR-aanwezigheidsmelder KNX in één apparaat. De ruimtesensor meet CO2-concentratie, relatieve vochtigheid, temperatuur en luchtdruk en biedt drie onafhankelijke parametreerbare drempelwaarden voor CO2-concentratie en relatieve vochtigheid. Bovendien heeft de multisensor een geïntegreerde ruimtetemperatuurregelaar en vier binaire ingangen. De aanwezigheidsmelder biedt een vierkant detectiegebied van 360° (9 x 9 m bij 3 m montagehoogte), alsmede drie kanalen voor licht en twee kanalen voor aanwezigheid voor HVAC-regeling in KNX-systemen.