Klokthermostaten

Digitale en analoge klokthermostaten:

OpenTherm, analoge of digitale klokthermostaat? Voor welke toepassing u ook een klokthermostaat zoekt, bij Theben vindt u het juiste apparaat voor tijdafhankelijke regeling van de ruimtetemperatuur - ook radiografisch gestuurd. De vooraf geïnstalleerde temperatuurprofielen kunnen snel en gemakkelijk worden aangepast via het tekstdisplay op de digitale klokthermostaten. Bovendien kunnen de functies in sommige toestellen gemakkelijk worden bediend via een gratis app. Warmtepomp, vloerverwarming of radiatoren - ze kunnen allemaal worden geregeld via RAMSES klokthermostaten. Bij de analoge klokthermostaten past u het dag- of weekprogramma individueel aan via segmenten of insteekbare ruiters. De analoge klokthermostaten van Theben regelen ook warmtepompen, vloerverwarmingen of thermische aandrijvingen comfortabel en energiebesparend via een relaiscontact.

Digitale, te bedienen via app of display en analoge klokthermostaten

OpenTherm, analoog of digitaal? 230 V bedrijfsspanning of batterijvoeding? Met of zonder RF mogelijkheid? Voor welke toepassing u ook een klokthermostaat zoekt, bij Theben vindt u het juiste apparaat voor een tijdafhankelijke regeling van de ruimtetemperatuur. De vooraf geïnstalleerde temperatuurprofielen kunnen snel en eenvoudig worden aangepast via het display van de digitale klokthermostaten. Bovendien kunnen de functies in veel apparaten comfortabel via een app worden bediend. Warmtepomp, vloerverwarming of radiatoren - ze kunnen allemaal worden geregeld via RAMSES klokthermostaten. Analoge klokthermostaten van Theben regelen ook warmtepompen, vloerverwarmingen of thermische aandrijvingen comfortabel en energiebesparend via een relaiscontact. Hier pas je eenvoudig het dag- of weekprogramma aan via insteekbare ruiters of via de app.

Digitale klokthermostaten met app-bediening
Digitale klokthermostaten voor wandmontage en inbouwmontage maken tijdsafhankelijke bewaking en regeling van de ruimtetemperatuur van aan/uit kachels en elektrische kachels alsmede zone- en individuele ruimteregeling mogelijk. De verwarming kan bijvoorbeeld tijdens kantooruren op normale temperatuur worden gebracht en na kantooruren worden verlaagd. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor vrijstaande huizen of flats: Als de kamertemperatuur wordt verlaagd wanneer u afwezig bent of 's nachts, bespaart u tot 6% energie per graad verlaging. Bovendien is een meervoudige temperatuurkeuze, bijvoorbeeld in de badkamer, zinvol: met een nachtverlaging tot 17 °C, een dagtemperatuur van 20 °C en een verhoging tot 24 °C tijdens het baden kan niet alleen verwarmingsenergie worden bespaard, maar kan ook het wooncomfort worden verbeterd.

De RAMSES 812 BLE en RAMSES 814 BLE UP digitale klokthermostaten maken een energiebesparende regeling van de ruimtetemperatuur mogelijk door middel van On/Off verwarmingssystemen, zone- of individuele ruimteregeling en elektrische verwarmingssystemen, bijvoorbeeld in vrijstaande huizen en appartementen. De apparaten kunnen comfortabel worden bediend via de app en, in het geval van de RAMSES 812 top3 , ook via het verlichte display. De communicatie tussen de app en RAMSES BLE verloopt via een fraudebestendige Bluetooth Low Energy (BLE) verbinding - zonder internettoegang. Een externe ingang maakt flexibele aansluiting mogelijk van een buitentemperatuursensor, vloersensor, bewegingsmelder of telefooncontact. Terwijl de RAMSES 812 top3 en RAMSES 812 BLE geschikt zijn voor wandmontage, kan de RAMSES 814 BLE UP digitale klokthermostaat worden gebruikt voor inbouwmontage in combinatie met elk schakelaarprogramma of onder een blindplaat. Een temperatuursensor is bij de levering inbegrepen.

Digitale klokthermostaten met display
Met een RAMSES-klokthermostaat van Theben regelt u een warmtepomp, vloerverwarming, radiator of gasketel op een energiebesparende en milieuvriendelijke manier, bijvoorbeeld in vrijstaande huizen, appartementen, verwarmingszones, kantoren, verkoopruimten, werkplaatsen, praktijken en vakantiehuizen. De tijd- en temperatuurprofielen van de digitale klokthermostaten verwarmen uw ruimten precies wanneer u dat wilt: Tussen 7 en 8 uur is de badkamer behaaglijk warm, in de woonkamer wordt de temperatuur vanaf 22 uur automatisch verlaagd. Verschillende temperatuurprofielen kunnen gemakkelijk worden ingesteld via de tekstloze gebruikersinterface op het verlichte display. In vakantiehuizen zorgt een datum- of telefoongestuurde klokthermostaat ervoor dat er geen leidingen bevriezen als u weg bent, en dat uw vakantie begint met een warm welkom.

RAMSES 812 top3 Digitale klokthermostaten kunnen niet alleen comfortabel via de app, maar ook via het verlichte LCD-display worden bediend. De toestellen bieden drie individueel programmeerbare weekprogramma's en comfort-, eco- en setbackfuncties. Montage is flexibel mogelijk op de muur of op de inbouwdoos. 

Digitale klokthermostaten met draadloze bediening
De RAMSES 813 top3 HF is een op batterijen werkende digitale klokthermostaat voor het regelen van de ruimtetemperatuur via RF. De draadloze klokthermostaat is verkrijgbaar in verschillende sets voor verschillende behoeften.

  • Set A: Bestaande uit één RAMSES 813 top3 HF en een REC 11 ontvanger met één maakcontact 16(2) A/250 V AC, voor wandmontage.
  • Set 1: Bestaande uit een RAMSES 813 top3 HF en een REC 1 ontvanger met één wisselcontact 6(2) A/250 V AC.

OpenTherm, bedrijfsspanning 230 V of batterijvoeding
De familie van digitale klokthermostaten omvat zowel toestellen met 230 V bedrijfsspanning als een batterijversie. De batterijversies zijn ook perfect geschikt om achteraf met een 2-draadsaansluiting te worden uitgerust. Bovendien zijn er verschillende OpenTherm versies beschikbaar met 230 V bedrijfsspanning of voeding via de OpenTherm bus.

Analoge klokthermostaten 
Analoge klokthermostaten van Theben regelen op milieuvriendelijke en energiebesparende wijze warmtepompen, vloerverwarmingen, radiatoren of gasketels. Gebruik de segmentenschijf om te kiezen tussen het dag- en weekprogramma en verwarm uw kamers wanneer u wilt. Selecteer de gewenste in- en uitschakeltijden op de 24-uurs segmentschakelschijf via insteekbare ruiters in een omkeerbare schijf. Op de achterkant toont de schijf de 7-daagse segmenten. Naast deze individueel instelbare temperatuurprofielen kunt u kiezen uit bedrijfsmodi zoals "permanente verlagingstemperatuur", "permanente normale temperatuur", "automatische modus" en "vorst- en plantenbescherming". De analoge klokthermostaten voor wandmontage zijn verkrijgbaar in varianten met 230 V bedrijfsspanning of batterijvoeding.