Smart Home

Efficiënte componenten voor het LUXORliving KNX Smart Home System

"Reduce to the max" was de leidraad bij de ontwikkeling van het LUXORliving KNX Smart Home System en alle systeemcomponenten. Terwijl veel KNX-systemen het leven van elektriciens en gebruikers bemoeilijken met een enorm aantal apparaten en functies, maakt LUXORliving indruk met zijn bijzonder eenvoudige installatie, programmeerbaarheid en bediening. LUXORliving biedt alle bedrade en draadloze componenten die echt nodig zijn: van bewegingsmelders, drukknoppen tastsensoren en binaire ingangen tot weerstations en actuatoren actors tot systeemapparaten en DALI-gateways. Zo slaat LUXORliving ook een efficiënte brug naar de wereld van de DALI-lichtsturing.

Efficiënte componenten voor het LUXORliving KNX Smart Home System

“Reduce to the max” was de leidraad bij de ontwikkeling van het LUXORliving KNX Smart Home System en alle systeemcomponenten. Terwijl veel KNX-systemen het leven van elektriciens en gebruikers bemoeilijken met een enorm aantal apparaten en functies, maakt LUXORliving indruk met zijn bijzonder eenvoudige installatie, programmeerbaarheid en bediening. LUXORliving biedt alle bedrade en draadloze componenten die echt nodig zijn: van bewegingsmelders, tastsensoren en binaire ingangen tot weerstations en actors tot systeemapparaten en DALI-gateways. Zo slaat LUXORliving ook een efficiënte brug naar de wereld van de DALI-lichtsturing.

Tastsensoren en bewegingsmelders iON tastsensoren
en ruimteregelaars met geïntegreerde temperatuursensor zijn het perfecte alternatief voor binaire ingangen. Ze maken het mogelijk om met één druk op de knop een groot aantal functies in het Smart Home-systeem te activeren: schakelen, dimmen, jaloezieën, scènes. Voor een individuele inrichting van de ruimte zijn de LUXORliving iON tastsensoren en ruimtecontrollers verkrijgbaar in wit, zwart en zilver. Bewegingsmelders voor wandmontage binnenshuis openen alle mogelijkheden van een energiezuinige en intelligente lichtregeling via LUXORliving, bijvoorbeeld in gangen, trappenhuizen, kelders en toiletten. Dit bespaart u energiekosten en vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Systeemapparaten en startersets
Systeemapparaten vormen het hart en de ruggengraat van elk LUXORliving KNX Smart Home systeem. De IP1 systeemcentrale wordt gebruikt om het LUXORliving Smart Home systeem via de LUXORplug Windows software in bedrijf te stellen. Het slaat ook de projectgegevens op voor visualisatie met de LUXORplay app. De LUXORliving P640 voeding levert en bewaakt betrouwbaar de systeemspanning. LUXORliving startsets bestaan uit een systeemcentrale, voeding, actoren, impulsdrukker-interfaces en weerstation. Ze maken een snelle start mogelijk voor het opzetten van een LUXORliving KNX Smart Home systeem.

REG actoren en DALI gateways  
LUXORliving biedt een compleet assortiment actoren: 4-voudige, 8-voudige en 16-voudige schakelactoren, 4-voudige en 8-voudige jaloezieactoren, 2-voudige en 4-voudige universele dimactoren en 6-voudige verwarmingsactoren. De 4-voudige DALI-actor D4 verbindt de DALI-verlichtingsregeling met de KNX-bus van LUXORliving. Met de DALI-2 gecertificeerde gateway kunnen maximaal 30 DALI elektronische voorschakelapparaten per kanaal via broadcastcommando's worden bestuurd. Naast de klassieke functies zoals schakelen, dimmen en scènes biedt de DALI-actor de mogelijkheid van kleur- en kleurtemperatuurregeling (DT 8).

Inbouwactoren en draadloze inbouwactoren
LUXORliving 1-voudige schakelactoren, jaloezieactoren, universele dimactoren en verwarmingsactoren voor inbouw in TP- en draadloze uitvoeringen passen dankzij hun compacte vormgeving in elke montagedoos. Daarnaast is ook een 1-voudige inbouwverwarmingsactor voor elektrische verwarming verkrijgbaar. De draadloze actoren maken een eenvoudige uitbreiding van bestaande, bekabelde LUXORliving Smart Home systemen mogelijk. Dit betekent dat gebouw- of functie-uitbreidingen later in LUXORliving kunnen worden geïntegreerd. De mediakoppelaar verbindt de LUXORliving-RF componenten van een draadloze lijn met de LUXORliving twisted-pair-bus.

Binaire ingangen en impulsdrukker-interfaces
LUXORliving ondersteunt de eenvoudige integratie van in de handel verkrijgbare impulsdrukkers en schakelaars met verschillende impulsdrukker-interfaces voor inbouw (2-, 4-, 8-voudig) en een 6-voudige binaire ingang. Bovendien een inbouw draadloze impulsdrukker-interface met 4 binaire ingangen voor potentiaalvrije impulsdrukkers en meldcontacten.

Regeling van verwarming en airconditioning
De R718 temperatuurregelaar wordt gebruikt als individuele ruimtetemperatuurregelaar voor het regelen van radiatoren en vloerverwarming en kan ook worden gebruikt voor koelregeling, bijvoorbeeld van koelplafonds.

Weersgegevens
LUXORliving weerstations meten wind, regen, temperatuur en lichtsterkte en maken een volautomatische jaloezie- en zonweringbesturing mogelijk. Door het gebruik van een LUXORliving combisensor, kunnen de meetwaarden worden doorgestuurd naar maximaal 20 LUXORliving weerstations, bijv. voor weersafhankelijke aansturing van LUXORliving functies in appartementencomplexen of rijtjeswoningen.