LUXORliving 410x230

Smart Home-systeem LUXORliving zet je aan het denken

Dat comfort en milieubewustzijn hand in hand samen kunnen gaan heeft Landal De Elsgraven in Enter ontdekt in het besturingssysteem van LUXORliving. Zonder grote investeringen op het vlak van lichtaansturing. Nieuwe ledverlichting in combinatie met het LUXORliving besturingssysteem krijgen hier alle lof. 

Meer informatie
Website Led 1

Ledverlichting. Verplichting, maar toch geen half werk?

Het akkoord wat de tweede kamer heeft  bereikt betekent dat bedrijven vanaf 1 juli 2020 alleen nog maar ledverlichting mogen gebruiken binnen kantoren. Zowel nieuwe als bestaande gebouwen zullen moeten worden uigerust met duurzame verlichting met als doel de CO2 uitstoot te verlagen. Maar alleen een halogeenlamp vervangen voor een ledarmatuur kan op langer termijn problemen geven. Hoe pak je dit al installateur het beste op?

Meer informatie
Elektro2019 01

Theben is deelnemer aan Elektro 2019

Theben neemt ook dit jaar deel aan de beurs Elektro 2019. De voorbereidingen zijn al in volle gang en het belooft weer een mooi event te worden. Er is één belangrijke actie die nu al opgepakt kan worden door u.

Meer informatie
Licht websit 410x230

Hoe gebruik je licht - binnen of buiten - optimaal?

Met licht is veel mogelijk. Meer dan de meesten van ons weten. Met licht kun je je stemming laten zien, regel je comfort en zorg je voor veiligheid. En niet alleen binnen, maar ook buiten. Rondom woningen en gebouwen, maar denk ook eens aan inritten, parkeerplaatsen en ingangen.

Meer informatie
website thesendaplug 410x230

theSenda Plug

Een app voor de programmering van LED-stralers, bewegings- en aanwezigheidsmelders. Met theSenda Plug zijn alle bedienbare aanwezigheids- en bewegingsmelders van Theben vooraf geinstalleerd in de app. En daardoor dus eenvoudig, snel en veilig in te stellen. 

Meer informatie
KNXwebsite website 410x230

Een eigen KNX-website

KNX is voor Theben een van de speerpunten en daarom werd het tijd voor 'eigen' KNX-website.

Meer informatie
Theben Haus DSC1087 02 300dpi 420x230

Oplossingen voor verbeterde beveiliging met betrekking tot tijd, licht en klimaatregeling

Of het nu gaat om Smart Energy, Smart Grid, smart metering of smart home. Bij intelligente netwerken spelen digitale technologieën, bescherming tegen ongeautoriseerde toegang en gegevensbescherming een centrale rol. Ontdek waarom we nooit compromissen sluiten als het gaat om veiligheid. En maak uzelf vertrouwd met een deel van onze beveiligingsoplossingen. Want veiliger betekent veiliger. 

Meer informatie
AMUN 716 S KNX misst CO2-Konzentration

Theben-trainingen op gebied van KNX en Smart Home

Tijdens onze trainingen brengen wij u op de hoogte van de huidige ontwikkelingen, trends, normen en voorschriften, om zo uw kennis op het gebied van KNX/ Smart Home zo actueel mogelijk te houden. Theoretische grondslagen zijn belangrijk, maar onze trainingen zijn vooral gericht op de toepassing van de kennis in alledaagse praktijk.

Meer informatie
theLeda EC Header 1290x726

Sneller licht onder de moeilijkste omstandigheden. De nieuwe theLeda EC LED-stralers met bewegingsmelder

De nieuwe theLeda EC LED-straler met bewegingsmelder van Theben is een krachtige en energiezuinige oplossing – ook voor kuststreken. De robuuste constructie met polycarbonaatbehuizing, bevestigingsbeugel en schroeven van roestvrij staal, koellichaam van zeewaterbestendig aluminium en volledig gelakte elektronica en beschermingsklasse IP 55 zorgen voor betrouwbaar gebruik onder de moeilijkste omgevingsomstandigheden. Dankzij de grote detectiehoek van 180° bij 12 m reikwijdte kunnen met de melders zij- en achteringangen, opritten en parkeerplaatsen veilig, betrouwbaar en snel worden verlicht.

Meer informatie
top3 digitale Zeitschaltuhren

Vijf keer nieuw top3: Theben breidt productassortiment van digitale schakelklokken top3 uit

De nieuwe digitale schakelklokken top3 zijn de opvolger van de huidige top2-apparaten. Ze zijn bij uitstek geschikt voor het tijdgestuurd schakelen van straat-, etalage- of reclameverlichtingen, voor de lichtregeling in en rondom openbare gebouwen en parkeergarages en voor schoolklokken en ventilatie-installaties, pompen en fonteinen resp. overige toepassingen.

Meer informatie
LUXORliving UP Aktoren 02 1290x726

De slimme inbouwoplossing: de nieuwe LUXORliving inbouwactoren van Theben

Theben AG breidt het comfortabele Smart Home-systeem LUXORliving uit met compacte inbouwactoren. Dankzij de voeding via busspanning is een extra voedingsspanning niet nodig.

Meer informatie
LUXORliving H6 24V Header 1290x726

Slimme besturing in de vloerverwarmingsverdeler de nieuwe verwarmingsactor LUXORliving H6 24V

Theben AG presenteert de nieuwe verwarmingsactor LUXORliving H6 24V voor het Smart Home-systeem LUXORliving. De actor met geïntegreerde verwarmingsregelaar maakt de betrouwbare aansturing van thermomotoren mogelijk bij eenvoudige montage in de vloerverwarmingsverdeler.

Meer informatie
RM H KNX Produktbild1 1290x726

Veilig bij de omgang met hoge lasten: de nieuwe krachtige KNX-actoren

Theben breidt de actoserie uit met twee nieuwe krachtige KNX-actoren voor grote schakellasten: RM 4 H KNX met 4 kanalen en RM 8 H KNX met 8 kanalen.

Meer informatie
KNX UP Aktoren 01 1290x726

Jaloeziebesturing, dimmen & schakelen nu ook met inbouwapparaten: de nieuwe KNX-actoren van Theben

Theben presenteert compacte KNX-inbouwactoren voor de comfortabele montage in schakelaar- en verdeeldozen. Daardoor vervalt de tijd- en kostenintensieve bedrading in de schakelkast.

Meer informatie
DIMAX 541 Produktbild 1290x726

Compacte behuizng, optimaal voor LED's: de nieuwe universele inbouwdimmers DIMAX

De universele dimmer DIMAX overtuigt niet alleen door zijn bijzonder compacte behuizing voor de montage in inbouwdozen, maar ook door harmonisch en lineair dimmen van LED-lampen.

Meer informatie
LUNA 126 Header 1290x726 NL

Beslissend moment voor de lichtregeling: de nieuwe LUNA 126 star E schemerschakelaar met geïntegreerde lichtsensor

Theben presenteert de nieuwe schemerschakelaar LUNA 126 star E. Het apparaat met geïntegreerde lichtsensor is de opvolger van de huidige LUNA 126 schemerschakelaar. De LUNA 126 star E wordt zonder cadmiumsulfide CDS geproduceerd en voldoet dus aan de eisen volgens de ROHS-richtlijn 2001/65 EU.

Meer informatie
LUNA 108 plus Header 1290x726 NL

Wordt het donker, dan geeft het licht: de nieuwe analoge LUNA 108 plus schemerschakelaar

Theben presenteert de nieuwe analoge schemerschakelaars LUNA 108 plus AL en 108 plus EL voor de daglichtafhankelijke lichtregeling. Het apparaat met externe lichtsensor is de opvolger van de huidige LUNA 108 en 109 schemerschakelaars. LUNA 108 AL en 108 EL worden zonder cadmiumsulfide CDS geproduceerd en voldoen dus aan de eisen volgens de ROHS-richtlijn 2001/65 EU.

Meer informatie
RAMSES BLE Header 1290x726

Gewoon slimme en betrouwbare verwarmingsregeling: De nieuwe klokthermostaten RAMSES BLE van Theben

De nieuwe klokthermostaten RAMSES BLE van Theben combineren de voordelen van klassieke klokthermostaten met bijzondere comfortabele programmering per app en maximale manipulatiebescherming.

Meer informatie
theLeda D Uebersicht 1290x726

Zuinig licht met wow-effect: de nieuwe LED-lamp theLeda D met bewegingsmelder van Theben

Theben AG presenteert de nieuwe LED-lampen theLeda D met geïntegreerde bewegingsmelder voor de automatisch en energiezuinige verlichtingsregeling buiten. Ideaal voor individueel lichtdesign of voor accentverlichting aan huisgevels van eengezinswoningen, hotels en parkeergarages of ook bejaardenhuizen. Gewoon overal waar mooi licht belangrijk is.

Meer informatie
theLeda B Header 1290x726

In elke situatie verlichtend: de nieuwe theLeda B LED-straler van Theben met optionele bewegingsmelder of lichtsensor

Theben presenteert met theLeda B een vlakke, modulaire LED-straler met optionele bewegingsmelder of lichtsensor. De LED-straler met High-Power-LED-techniek zonder drive maakt de bewegings- of daglichtafhankelijke lichtregeling mogelijk en is bij uitstek geschikt voor commerciële objecten zoals laadruimtes en -perrons of inritten.

Meer informatie
LUXORliving

Gewoon smart. Gewoon LUXOR: Het Smart Home-systeem LUXORliving

LUXORliving is het eenvoudige Smart Home-systeem van Theben, dat alles biedt wat eengezinswoningen gezelliger maakt – en afziet van alles wat sowieso niemand gebruikt. Licht aan – Licht uit, dimmen, verwarming regelen en jaloezie aansturen. Daarom gaat het. En het beste: LUXORliving kan zo eenvoudig gemonteerd, geïnstalleerd en in gebruik genomen worden dat men daarvoor geen systeemintegrator hoeft te zijn – maar kan zijn. Gewoon klasse. Gewoon LUXORliving.

Meer informatie
thePassa WH ohne DALI Logo

Breed uitgemeten verlichting voor smalle ruimten: de nieuwe thePassa voor gangen en entrees

Theben presenteert de nieuwe aanwezigheidsmelders thePassa voor de energiezuinige, aanwezigheidsafhankelijke verlichtingsregeling in gangen, entrees en magazijnen met hoge stellingen. Dankzij twee apart regelbare detectiebereiken kunnen de beide lichtzones precies van elkaar worden gescheiden resp. worden in- en uitgeschakeld en geregeld (KNX-versie).  

Meer informatie
Präsenzmelder theRonda S KNX

Opvallend onopvallend. Altijd aanwezig. De nieuwe theRonda S360 KNX aanwezigheidsmelders voor de plafondmontage van Theben

De nieuwe theRonda S360 KNX aanwezigheidsmelders voor de plafondmontage benutten hun sterke eigenschappen overal waar een onopvallend, in de ruimte geïntegreerd design en maximale kostenbesparing belangrijk zijn. Zoals in privékantoren, bijruimtes met daglicht en vochtige ruimtes (beschermingsgraad IP 54). Vooral theRonda 360 KNX FLAT DE valt op door zijn enorm vlakke behuizing met slechts 5 mm opbouw.

Meer informatie
App theSenda B zur Programmierung von Bewegungs- und Präsenzmeldern

App-soluut comfortabele programmering: de nieuwe theSenda Plug app voor aanwezigheids- en bewegingsmelders

Theben presenteert met theSenda Plug een gebruikersvriendelijke app voor de comfortabele programmering van buiten- en binnenmelders. De parameters worden via Bluetooth naar de theSenda B afstandsbediening gezonden en daar via infrarood naar de melder overgedragen. Zo kunnen alle aanwezigheids- en bewegingsmelders van Theben eenvoudig, snel en veilig worden ingesteld en bediend, vooral melders met vele functies.   

Meer informatie
Heizungsaktor HMT 6 S KNX

Meer intelligentie bij de verwarmingsregeling. De nieuwe KNX-verwarmingsactoren HMT 6S/12S KNX van Theben

De nieuwe KNX-verwarmingsactoren HMT 6 S/12 S KNX van Theben kunnen eenvoudig met DIN-rail boven de vloerverwarmingsverdeler worden gemonteerd. De KNX-verwarmingsactoren bieden vele krachtige functies waarmee het energieverbruik van het verwarmingssysteem aanzienlijk kan worden verlaagd.

Meer informatie
KNX Spannungsversorgung Tasterschnittstelle 02 1290x726

Alles onder controle. De nieuwe KNX-impulsdrukker interfaces van Theben

De nieuwe impulsdrukker interfaces kunnen binaire waarden registreren en LED’s via de uitgangen aansturen. Wanneer potentiaalvrije  impulsdrukkers of schakelaars worden aangesloten, kunnen de diverse functies zoals schakelen, dimmen en jaloezieën omhoog/omlaag bewegen etc. worden uitgevoerd.

Meer informatie
KNX Spannungsversorgung PS 160 mA T 9070956 Theben

Altijd optimaal onder spanning. De nieuwe KNX-voedingen van Theben

De nieuwe KNX-voedingen voeden KNX-lijnen via de KNX-uitgang met geïntegreerde smoorspoel. De niet-geregelde AUX-hulpuitgang kan bijv. als extra voeding van KNX-IP-apparaten of andere systeemapparaten zoals weerstations en displays etc. worden gebruikt.

Meer informatie
theLuxa R Bewegungsmelder für den Außenbereich

Absoluut veilig. Onder de moeilijkste omstandigheden. De nieuwe theLuxa R bewegingsmelders voor buiten

Wanneer bewegingsmelders op vrij toegankelijke plaatsen zoals schoolpleinen, sportcentra en parkeergarages of openbare terreinen en sociale inrichtingen moeten worden geïnstalleerd, zijn slechts twee dingen belangrijk: maximale robuustheid en betrouwbare manipulatiebeveiliging. Zoals de nieuwe theLuxa R bewegingsmelders. Ze zijn de bijzonder compacte en optimaal beveiligde oplossing voor gevoelige buitenplaatsen.

Meer informatie
Bewegungsmelder LUXA 103-100 UA mit Akustikfunktion

Luistert mee. Schakelt precies. De nieuwe LUXA 103-100 UA bewegingsmelders met akoestische functie van Theben

De nieuwe LUXA 103-100 UA bewegingsmelder is dankzij de geïntegreerde microfoon o.a. bij uitstek geschikt voor sanitaire ruimtes en toiletten. De bewegingsmelder wordt door de PIR-sensor geactiveerd, terwijl de geïntegreerde microfoon de nalooptijd bepaalt. Dankzij het compacte design met geïntegreerde netadapter kan de bewegingsmelder onopvallend in elke binnenruimte worden geïntegreerd.

Meer informatie
Raumthermostate RAMSES 718 KNX

Gewoon efficiënter verwarmen. De nieuwe RAMSES 718 KNX ruimtethermostaten van Theben

De nieuwe RAMSES 718 S/P KNX ruimtethermostaten zijn de geoptimaliseerde opvolgers van de bewezen RAMSES 712/713 apparaten. Ze ondersteunen de verwarmingsregeling in de KNX-gebouwautomatisering in constante of 2-puntsuitvoering. Dankzij de universele montageplaat kunnen ze aan de wand of op een inbouwdoos worden geïnstalleerd.

Meer informatie
CO2 Sensor AMUN 716 S KNX 7169230 Theben

Optimale luchtkwaliteit. Voor een perfect leefklimaat. De nieuwe AMUN 716 S KNX CO2-sensor van Theben

De nieuwe CO2-sensor AMUN 716 S KNX bewaakt de CO2-concentratie in scholen en klaslokalen, op kantoren, in conferentieruimtes en in passief- en laagenergiehuizen. Dankzij de geïntegreerde temperatuurregelaar is hij bij uitstek geschikt voor de efficiënte regeling van de omgevingstemperatuur en voor de ruimteluchtafhankelijke aansturing van ventilatiesystemen in de KNX-gebouwautomatisering. Met de universele montageplaat kan de AMUN 716 S KNX aan de wand of in een  inbouwdoos worden geïnstalleerd.

Meer informatie
theRonda DALI ohne DALI Logo

Efficiënte lichtintelligentie: de nieuwe theRonda DALI-aanwezigheidsmelders

Theben breidt met de nieuwe theRonda DALI-aanwezigheidsmelders zijn standaardmodellen en performance-modellen uit met varianten voor de intelligente lichtregeling via het DALI-bussysteem.

Meer informatie
Bewegungsmelder Außenbereich LED-Strahler theLeda S10L WH 1020721

Klein. Sterk. Flexibel. Duurzaam. De nieuwe theLeda S LED-stralers met bewegingsmelder

De nieuwe theLeda S LED-stralers met geïntegreerde bewegingsmelder voor buiten zijn de opvolgers van de succesvolle LUXA LED-stralers. Ze zijn perfect geschikt voor buitenplaatsen zoals carports en achteringangen van gebouwen. theLeda S biedt een compacte behuizing met duidelijke vormen en traploze overgangen. De geïntegreerde lens heeft een geraffineerde spiegeloptiek voor PIR-melders. De 180° draaibare LED-module maakt wand-, gevel- en accentverlichting mogelijk alsmede Wallwash-effecten. Het detectiebereik van 180° kan eenvoudig met de meegeleverde stickers worden beperkt.

Meer informatie