Hoe gebruik je licht - binnen of buiten - optimaal?

Met licht is veel mogelijk. Meer dan de meesten van ons weten. Met licht kun je je stemming laten zien, regel je comfort en zorg je voor veiligheid. En niet alleen binnen, maar ook buiten. Rondom woningen en gebouwen, maar denk ook eens aan inritten, parkeerplaatsen en ingangen.

Even in kort het verschil tussen een bewegingsmelder en een aanwezigheidsmelder. Aanwezigheidsmelders werken volgens hetzelfde principe als bewegingsmelders: ze detecteren warmtestraling in hun omgeving respectievelijk in hun detectiebereik. Het verschil tussen bewegings- en aanwezigheidsmelders is de gevoeligheid van de sensoren. De sensoren van aanwezigheidsmelders zijn duidelijk gevoeliger dan die van bewegingsmelders en detecteren zelfs de kleinste bewegingen. Aanwezigheidsmelders meten constant de lichtsterkte in de ruimte. Daardoor kunnen ze niet alleen kunstmatig licht bij onvoldoende daglicht inschakelen, maar de verlichting bij voldoende licht ook weer uitschakelen. 

Een bewegingsmelder reageert daarentegen alleen op grote veranderingen en is daarom hoofdzakelijk geschikt voor ruimtes met veel lopende bewegingen of voor buiten. Met bewegingsmelders en LED-stralers van Theben staat men nooit in het donker. Het licht wordt betrouwbaar ingeschakeld, ook als er geen handen vrij zijn om de lichtschakelaar te bedienen. Maar ook op ongewenste gasten hebben bewegingsmelders en LED-stralers buiten het juiste effect: welke inbreker wil immers graag in de schijnwerpers staan?

De lijst met gebruiksvoordelen van licht is lang. Daarom hebben wij de belangrijkste opgenomen in een compact overzicht. Download dit overzicht onderaan deze pagina.

Lichtoplossingen voor binnen en buiten.

We geven de oplossingen in een compact overzicht weer.