Ruimtethermostaten

Digitale en analoge kamerthermostaten

Met een RAMSES-kamerthermostaat van Theben regelt u de verwarming in uw kamers individueel, energiezuinig en tijdafhankelijk: In de badkamer moet het 's morgens behaaglijk warm zijn, in de woonkamer kan de temperatuur 's nachts met enkele graden worden verlaagd. Via een kamerthermostaat kunt u optioneel een vloerverwarming, een warmtepomp of een klassieke radiator aansturen. En of u een kamerthermostaat voor wandmontage of inbouw gebruikt, en of u liever een digitale kamerthermostaat of een analoge kamerthermostaat gebruikt, is geheel aan u.

Digitale en analoge kamerthermostaten

Met een RAMSES-kamerthermostaat van Theben regelt u de verwarming in uw ruimtes individueel, energiezuinig en tijdafhankelijk: In de badkamer moet het 's morgens behaaglijk warm zijn, in de woonkamer kan de temperatuur 's nachts met enkele graden worden verlaagd. Via een kamerthermostaat kunt u optioneel een vloerverwarming, een warmtepomp of een klassieke radiator aansturen. En of u een kamerthermostaat voor wandmontage of inbouw gebruikt, en of u liever een digitale kamerthermostaat of een analoge kamerthermostaat gebruikt, is geheel aan u.

Digitale kamerthermostaten voor wand- en inbouwmontage
Met een elektronische ruimtethermostaat van Theben kunnen alle conventionele verwarmingssystemen energie-efficiënt worden geregeld: Warmtepompen, gasketels, vloerverwarmingen of elektrische kachels. Individueel instelbare verwarmings- en temperatuurprofielen zorgen voor een warm huis en lage energiekosten. In combinatie met Theben-actoren is een individuele ruimteregeling mogelijk. De RAMSES 714 A elektronische kamerthermostaat biedt ook een externe temperatuursensor voor vloerverwarming (vochtige ruimtes of badkamerverwarming). Een LED-lampje geeft de status van de verwarming op alle toestellen aan.

Digitale ruimtethermostaten van Theben voor inbouwmontage passen in de adapterframes van gangbare schakelaarfabrikanten en passen harmonisch in bestaande rijen schakelaars en stopcontacten. Hier is de externe temperatuurverlaging (3 K of 5 K) mogelijk door regeling met een timer. Bij toestellen voor wandmontage is de geïntegreerde temperatuurverlaging (ca. 3,5 K) ook mogelijk door regeling met een timer. De temperatuurvermindering kan worden teruggebracht tot 2 K door een draadbrug te openen.

Analoge ruimtethermostaten voor wand- en inbouwmontage
Wandmontage of inbouw - Theben heeft voor elke toepassing de juiste analoge ruimtethermostaat. Met een kamerthermostaat kan niet alleen een kamer, maar ook de centrale verwarming worden geregeld. Als u een airconditioner hebt aangesloten, kunt u via Theben ruimtethermostaten zoals de RAMSES 708 en RAMSES 709 schakelen tussen "verwarmen" en "koelen". Het middenstuk van onze kamerthermostaten voor inbouwmontage past in bijna elk adapterraam van de gangbare schakelaarfabrikanten en past dus harmonisch in bestaande schakelaar- en stopcontact series. Bij de RAMSES 746 RA is de externe temperatuurverlaging (ca. 4 K) mogelijk door regeling met een timer. Bij sommige apparaten voor wandmontage, zoals de RAMSES 703 en RAMSES 706 , kan de geïntegreerde temperatuurverlaging (ca. 4 K) ook worden gerealiseerd door regeling met een timer.