Uniek en vele malen bekroond – het nieuwe Theben productdesign

Voor velen is het pure functionaliteit – de pure techniek. Voor ons, voor Theben, is het meer: de perfecte vorm van onze producten.

Overzicht van de ontwerpprijzen

Bekroond!

In feite zijn het niet alleen ‚slechts‘ technologisch verfijnde apparaten, die met zeer veel precisie worden ontwikkeld en gemaakt. Het zijn totaalconstructies, waarbij Theben bij de ontwikkeling ervan net zoveel energie in de vorm en materiaalkwaliteit als in de functionaliteit en bedienbaarheid stopt. Dit is gebaseerd op hoge eisen en een duidelijke designlijn, die intussen reeds meerdere keren met prijzen zoals de IF-Award, de PLUS-X-Award, Good Design en de reddot award werd bekroond.
 
„Natuurlijk zijn we zeer gelukkig“, aldus Paul Schwenk, directeur van Theben AG, „dat onze inspanningen om een uitstekend design te creëren, door internationale designprijzen werden bevestigd.“ Vorm, materialen, kleur en opschriften staan enerzijds voor technische precisie en duidelijkheid en anderzijds voor het merk zelf. Op het eerste gezicht – en niet alleen door het logo – zijn ze als Theben-producten herkenbaar. Dat maakt ze uniek. Bijzonder duidelijk wordt deze vormentaal bij de nieuwe aanwezigheids- en bewegingsmelders.

21/5000 druppelvormig ontwerp

"Het duurzame ontwerpconcept"

Mooi, duidelijke, ronde contouren – in het zogenaamde druppelvormdesign – geven aan de melders, thePrema, theRonda en theMova, een vloeiende lijn, die zich bijna naadloos in plafonds, wanden en daken integreert en esthetische accenten zet waar niemand ze verwacht. „Het duurzame designconcept“, zo legt Paul Schwenk uit, „hebben wij samen met een gerenommeerde productdesigner ontwikkeld. Voor ons was het vooral belangrijk dat de producten zich onopvallend in de betreffende omgeving integreren en invoegen en dat functie en esthetica goed uitgebalanceerd zijn.“       
 
Daarmee slaat Theben een weg in die tot voor kort nog onvoorstelbaar leek: een qua design offensieve aanpak voor typisch technologische functionele apparaten. Deze als onderdeel van de zichtbare en vormbare architectuur en gebouwinfrastructuur te beschouwen en te integreren zonder ze op de voorgrond te plaatsen. Daarmee onderscheiden Theben-producten zich duidelijk van de concurrentie.

Geslaagde versmelting van vorm en functie.

Daartoe behoren ook weerstations van semitransparante kunststoffen die in de gevelvorm opgaan en pas zichtbaar worden als men goed kijkt. Ook de expliciet zichtbare apparaten behoren daartoe die niet gewoon ontdekt mogen worden, maar juist ontdekt willen worden. Juist omdat het nut dat zij bieden, zeker ook erkenning verdient.
 
De Theben-vormentaal speelt met dit ontdekken, met deze erkenning, met deze aandacht voor het nut, en laat ze mensen zien die kijken naar plaatsen waar producten van Theben zijn aangebracht.
 
Let er maar eens op. Op de lijn, de prachtige functionele vorm en het nut van onze producten. Het is een geslaagde versmelting van vorm en functie.