Voldoen aan de hoogste eisen: referenties van Theben.

Theben-producten werken meestal onzichtbaar. De werking ervan zult u echter zeker niet over het hoofd zien: ongeacht of het gaat om de energiezuinige verwarmings- en klimaatregeling, astronomische tijdregeling of aanwezigheidsafhankelijke verlichtingsregeling.

Onze producten voldoen op betrouwbare wijze aan de hoogste eisen. De beste bewijzen vindt u in onze referenties – overtuig uzelf:

TITLE_NL_NL does not exist

Dynamische verlichting houdt kinderen beter bij de les

De nieuwe lichtinstallatie bij de Albert Schweitzer basisschool in Didam geeft een flinke energiebesparing en zorgt er tegelijkertijd voor dat kinderen beter bij de les blijven. De Human Centric Lighting (HCL) installatie geeft steeds precies de hoeveelheid licht en lichtkleur die leerlingen op dat moment van de dag nodig hebben. Met de DALI 2-sensoren van Theben pakt de verlichting altijd automatisch de cyclus op bij aanwezigheidsdetectie.

TITLE_NL_NL does not exist

Oersterk kiest voor superslim ‘KNX maakt verlichting bij Fibremax betrouwbaar,  stabiel en duurzaam’

Fibremax weet als geen ander dat er kabels en kabels zijn. De producent van de sterkste hijs- en bevestigingskabel ter wereld ging in zee met de aller slimste datakabel die er is: die van KNX. In de nieuwe productie- en opslaghal in Joure is de verlichting alleen aan als dat nodig is. Daarmee spaart het bedrijf energie en vermeed het een wirwar aan kabels. De combinatie van sterk én slim geeft Fibremax kracht.

TITLE_NL_NL does not exist

Elke sfeer wordt met perfect geregelde verlichting tot stand gebracht

Een luxe beachclub op een unieke locatie aan het Leijsenven in Boxtel. Dat is wat Patrick van Loosbroek, eigenaar van Lseven, in 2020 voor ogen had. Wat vroeger al eens als restaurant diende, maar nog eerder ook als dans- en later zwemgelegenheid, moest nu een plek worden om luxe te kunnen dineren. De realisatie van dit grootse project vroeg om een paar bijzondere technische hoogstandjes. De complete installatie daarvan was in handen van het lokale bedrijf Dijkhuizen Elektrotechniek.

TITLE_NL_NL does not exist

Scoren met duurzaamheid - Een doel(punt) op zich...

Omkleden en douchen na een voetbalwedstrijd is niet alleen fris maar ook gezond. Het liefst doet iedereen dit in een aangename, comfortabele omgeving. Bij de voetbalvereniging in Hellendoorn is hier onlangs behoorlijk in geïnvesteerd. Het kleedkamergebouw van v.v. Hellendoorn was economisch afgeschreven en overduidelijk toe aan een flinke renovatie. Al snel werd duidelijk dat het projectteam koos voor duurzaam. Dit werd ook het uitgangspunt voor de aansturing van de verlichting. Duurzame verlichting alleen ingeschakeld wanneer nodig. Dit is gelukt door de aanwezigheidsmelders van Theben toe te passen.

TITLE_NL_NL does not exist

De stijl van toen, de techniek van nu

Het volledig renoveren van een monumentale boerderij, in de stijl van toen maar met de techniek van nu. Dat was de uitdaging waar installatiebedrijf Vennegoor uit Weerselo voor stond. De verbouwde woonboerderij herinnert nog altijd aan het rijke verleden. Het LUXORliving domoticasysteem van Theben tilde het eeuwenoude gebouw over van het heden naar de toekomst. Het geeft de bewoners bedieningsgemak, een veilig gevoel en veel opties voor meer.

TITLE_NL_NL does not exist

Monitoring en basic domotica brengen besparingen, comfort en veiligheid

Woningcorporatie Woonborg bouwt in het Drentse Nieuw-Roden 36 nieuwe woningen en in het Groningse Haren 32. Niet ‘gewoon’ BENG, zoals ze verplicht zijn, maar NOM-(Nul-op-de-meter) woningen. Om de huurders te helpen hun energiegebruik te beperken, krijgen ze besparende domotica van Theben en geeft het IRIS-monitoringssysteem van PureDomotica inzicht in opwek en gebruik. Dat heeft effect. Bij de opgeleverde woningen gaan bewoners bewuster om met energie, ze blijven vaker binnen hun energiebundel.

TITLE_NL_NL does not exist

LUXORliving: Door de automatisering kunnen we als gezin weer samenleven

Toen begin 2020 het noodlot toesloeg en Sylvia Krosse aan een operatie een dwarslaesie overhield, zag de toekomst er ineens noodlottig uit. Hoe zou Sylvia straks, na alle behandelingen, in haar oude vertrouwde omgeving de draad weer kunnen oppakken? Haar man René Krosse, chef-monteur bij Techtron Groep in Veenendaal, wilde er alles aan doen om Sylvia weer thuis met haar gezin te laten samenwonen. Dat hij vanuit zijn vak al het een en ander wist over woningautomatisering kwam erg goed uit.

TITLE_NL_NL does not exist

Aanwezigheidsmelders sturen de verlichting in gemeenschapshuis van Horst

‘t Gasthoês is het multifunctionele gemeenschapshuis van Horst aan de Maas. Het voormalige ziekenhuis, gebouwd in 1901, was al sinds de jaren tachtig in gebruik als cultureel centrum, maar is het afgelopen jaar volledig gestript, duurzaam gerenoveerd en uitgebreid met nieuwe functies. Het centrum omvat nu een grote theaterzaal, een bibliotheek, receptie en workshopruimtes en een restaurant. De geheel nieuwe elektro-installatie is uitgevoerd door Elektro Van Berlo. Voor het schakelen, dimmen en slim sturen van de led-verlichting, koos het bedrijf voor Theben.

TITLE_NL_NL does not exist

The show must go on

Het AFAS Circustheater in Scheveningen heeft één regel: the show must go on. Een acteur ziek, een lamp stuk? ’s Avonds mag daar op het podium niets van te merken zijn. Dat maakte het werk van MR Domotica er niet eenvoudiger op. Het bedrijf bereidde het automatiseren van de complete verlichtingsinstallatie voor, tijdens de ochtenduren, maandenlang. Elke middag moesten ze het veld ruimen, ’s avonds moest de bestaande installatie blijven werken. Tot het laatste moment.

TITLE_NL_NL does not exist

Verlichting gemeentehuis Capelle aan den IJssel slimmer gestuurd dan verwacht

Bij de verbouwing van het gemeentehuis in Capelle aan den IJssel moest een andere installateur de klus afmaken dan degene die het aanvankelijk had ontworpen. Met hulp van Theben lukte het om de draad snel weer op te pakken en de verlichting zelfs op een slimmere manier te sturen en te dimmen dan oorspronkelijk voorzien was. Op een kostenefficiënte manier. 

TITLE_NL_NL does not exist

Smart Home-systeem LUXORliving verlegt grenzen

Een renovatie bij Landal De Elsgraven in Enter heeft aangetoond dat comfort en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan zonder grote investeringen op het vlak van lichtaansturing. Nieuwe ledverlichting in combinatie met het LUXORliving besturingssysteem krijgen hier alle lof. 

TITLE_NL_NL does not exist

Wonen in luxe op maat

Wonen op een eiland, buiten omringd door water en groen, binnen door luxe en comfort. Dat geluk hebben de bewoners van het appartementengebouw Rijshorst. De tien XL-appartementen hebben luxe leefruimtes én een domotica-installatie, die in elk appartement naar hartenlust is in te vullen. Alleen alle verlichting uitschakelen bij de voordeur? ’s Ochtends het daglicht langzaam laten doordringen door een geautomatiseerde zonwering? Of zelfs het koffiezetapparaat met de iPhone in werking zetten? Alles kan, dankzij de slimme KNX-actoren van Theben.

referenz malaysia preview

Commercieel gebouw: KNX producten van Theben in de hoogste toren van Maleisië

Zoals de KNX-standaard in gebouwautomatisering wereldwijd erkent wordt, toont de 635 meter hoge Menara PNB 118-wolkenkrabber in het hart van Kuala Lumpur op indrukwekkende wijze. Als het in 2024 voltooid is, wordt dit het hoogste gebouw in Maleisië. Maar zelfs de intrinsieke waarden overtuigen: KNX-producten zorgen voor comfortabele en betrouwbare gebouwautomatisering.

Referentjeproject Eurohotel DenBosch overzicht NL

Hotel: slimmere en spaarzamere bezetting in Eurohotel Den Bosch

Door duurzame en slimme technieken in te zetten heft het hotel nu al 60% energiebesparing ten opzichte van de oude situatie kunnen creeren in samenwerking met Theben.

Referentjeproject ROC-kantoor overzicht NL

Middelbare school: Aanwezigheidsafhankelijke, efficiënte lichtregelingen in ROC-kantoor

De slimme aanwezigheidsmelders van Theben hebben meerdere taken binnen dit gebouw. Ze dienen zowel voor de sturing van de verlichting als van het klimaat.

Beeldmateriaal eigendom en illustratie ROC van Twente

Referentjeproject Van Der Valk overzicht NL

Hotel: KNX-led dimmers doen hun werk in het hotel 

Nog betere sfeer dankzij de verlichting gestuurd door KNX. Het ontbreekt de gast aan niks bij een verblijf in hotel van der Valk in Oostzaan. Led dimmen is het codewoord voor het hotel en Theben is de enige fabrikant die een opvoermogelijkheid biedt voor led-verlichting.

Referentjeproject Hanzehogeschool overzicht NL

Hogeschool: duurzame ambitie zorgt voor elektrotechniek in huis

Door verlichting en ventilatie aan te sturen op beweging en aanwezigheid, kan de hogeschool flink besparen op energiekosten.

Beeldmateriaal Van DoorenVeste Hanzehogeschool_eigendom en illustratie Campus Groningen 

Referentjes verdeelkasten overzicht NL

Particuliere woningbouw: geavanceerd en gebruiksvriendelijk wonen met elf verdeelkasten

Allerlei wensen die bewoners graag terug willen zien, maar wel met een gebruiksvriendelijke handleiding aan de voorkant. Het is de aannemer gelukt om zowel de bewoners, gasten, butlers en werksters overweg te laten kunnen met het geavanceerd systeem wat in deze woning is aangelegd. Elf verdeelkasten sturen de techniek aan op dit landgoed. De techniek zorgt voor een totale beleving.

Referentjeproject Appartementencomplex overzicht NL

Appartementencomplex: wonen à la carte

Met de komst van het appartementencomplex in de voormalige bierbrouwerij Grolsch heeft de aannemer de toekomstige bewoners kennis kunnen laten maken met woningautomatisering ofwel ‘slim wonen’. Het gehele complex is voorbereid op domotica-toepassingen door middel van het Theben ‘Comfort begint nu’-concept. Een instapconcept voor de bewoner die in de toekomst haar à la carte uit kan breiden met meer ‘gerechten en gangen’. Hiermee is een flexibele concept onstaan, welke is voorbereid op de toekomst van de bewoners. 

Referenties Bioscoop NL overzicht

Bioscoop: Theben in de hoofdrol

De ultieme filmavond bestaat uit sfeer en techniek. Naast beeld en geluid is ook verlichting erg belangrijk. Na een sneak-preview van de slimme systemen waren de eigenaren van de bioscoop overtuigd – KNX en Theben krijgen de hoofdrol. Het avontuur begint al bij binnenkomst en gaat verder in de zaal, waar de BMG 6 KNX en DALI-gateway ‘schitteren’ op de planken.

Dynamische verlichting houdt kinderen beter bij de les

Meer informatie

Oersterk kiest voor superslim

Meer informatie

The show must go on

Meer informatie

Wonen in luxe op maat

Meer informatie

Commercieel gebouw: KNX producten van Theben in de hoogste toren van Maleisië

Meer informatie

Hotel: slimmere en spaarzamere bezetting in Eurohotel Den Bosch

Meer informatie

Middelbare school: Aanwezigheidsafhankelijke, efficiënte lichtregelingen in ROC-kantoor

Meer informatie

Hotel: KNX-led dimmers doen hun werk in het hotel

Meer informatie

Hogeschool: duurzame ambitie zorgt voor elektrotechniek in huis

Meer informatie

Appartementencomplex: wonen à la carte

Meer informatie

Particuliere woningbouw: geavanceerd en gebruiksvriendelijk wonen met elf verdeelkasten

Meer informatie

Bioscoop: Theben in de hoofdrol

Meer informatie