Met KNX-systemen gewoon smarter automatiseren

KNX-producten & KNX-systemen van Theben

Energie besparen en comfort verhogen

KNX heeft zich al lang als de wereldwijde standaard in de huis- en gebouwautomatisering bewezen. Binnenklimaat, verlichting en jaloezieën aansturen - dat zijn allemaal klassieke functies van KNX. KNX-systemen zijn geschikt voor zowel utiliteitsgebouwen als particuliere woningen. Maar KNX is veel meer dan een bussysteem. Het is net zo veelzijdig als het leven zelf.

KNX-systemen bieden de technische mogelijkheden om een gebouw te veranderen in een Smart Home of Smart Building, energie efficiënter te gebruiken en het comfort en de levenskwaliteit van de mensen te verhogen. Hier ervaart u hoe u KNX met Theben het best voor uzelf en uw klanten kunt gebruiken.

 

TITLE_NL_NL does not exist

Wat is KNX?

Met KNX-technologieën van Theben kunnen alle gebouwfuncties draadloos met elkaar worden verbonden, geprogrammeerd en aangestuurd. Maar wat is eigenlijk een KNX-systeem? Hoe werkt de KNX-technologie? Wat zijn de voordelen? En hoe kunnen oplossingen van de KNX-gebouwautomatisering worden geprogrammeerd? Hier krijgt u waardevolle achtergrondkennis, dat u aan het denken zet.

TITLE_NL_NL does not exist

KNX & LED

LEDs bieden volledig nieuwe mogelijkheden qua energie-efficiëntie en lichtdesign. Maar hoe kunnen LED-lampen in de KNX-gebouwautomatisering betrouwbaar worden geschakeld en gedimd? Wat zijn de technische uitdagingen zodat KNX en LEDs optimaal gecombineerd kunnen worden? En welke KNX LED-dimmers resp. dimactoren en KNX-schakelactoren van Theben bieden efficiënte oplossingen? Dat en nog veel meer leert u hier.

TITLE_NL_NL does not exist

KNX-producten

Of het nu gaat om KNX-aanwezigheidsmelders of KNX-bewegingsmelders, KNX actoren (waaronder radiografische actoren), toetsen of weerstations en de KNX DALI gateway of het KNX Smart Home-systeem: in het Theben productprogramma vindt u voor elke behoefte de passende oplossingen. Natuurlijk met een veilige communicatie via KNX Data Secure. Overtuig uzelf!

TITLE_NL_NL does not exist

KNX-toepassingen en oplossingen

Wat kun je eigenlijk allemaal met KNX doen? Zoals met een lichtregeling met dimfunctie en oriëntatieverlichting? Of een jaloeziebesturing met het volgen van de zonnestand? Een binnenklimaatregeling met CO2-sensoren? Of een temperatuurregeling met Fan Coil actor? Geen probleem want KNX-producten en KNX-oplossingen van Theben bieden enorme toepassingsmogelijkheden voor bijna elke eis.

TITLE_NL_NL does not exist

KNX-brochure

In onze oplossingsbrochure Slim geautomatiseerd. KNX-huis- en gebouwautomatisering vindt u alle wetenswaardigheden over KNX-systemen, KNX-technologieën, KNX & LEDs, KNX-producten en geschikte toepassingen. Die kunt u het best meteen downloaden!

 

Gebouwbeheer met KNX

Een andere sleutelfactor voor het succes van mensgerichte gebouwautomatisering is de overgang naar de operationele fase en het gebruik van het gebouw op de lange termijn. Bewegingsmelders en sensoren moeten op de juiste manier in bedrijf worden gesteld, zodat ze goed en volgens plan functioneren. Bewegingsmelders die verkeerd of volgens de fabrieksinstellingen detecteren kunnen geen optimaal resultaat opleveren.

Kennisoverdracht heeft dan nog een cruciale taak, want net zoals het gebruik kan veranderen, moet ook de bouwtechniek tot op zekere hoogte kunnen worden aangepast. Dit betekent echter dat ook na jaren specialistisch personeel nog steeds in de systemen moet kunnen ingrijpen en deze opnieuw moet inrichten – in de praktijk is dit maar al te vaak niet het geval. BIM (Bouwwerk Informatie Model) kan op dit punt een beslissende bijdrage leveren als het model als digitale tweeling gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw actueel wordt gehouden en zo op elk moment een diepgaand inzicht in de technische uitrusting mogelijk maakt. Bovendien moet de KNX-configuratie jaren later nog steeds toegankelijk en aanpasbaar zijn.