KNX-systemen met Theben: gewoon voor alle toepassingen

KNX-lichtregeling zet accenten en dient als oriëntatie

Schemering kan worden berekend. 's morgens, 's avonds. Men kan zich erop instellen. Dat klinkt banaal, is het echter niet – juist wanneer men de KNX-systemen daarop moet programmeren. Dan moet met vele parameters rekening worden gehouden. Het jaargetijde, de zonsondergang en -ondergang, de actuele dagelijkse lichtsterktes, de weersomstandigheden.

Maar het is mogelijk. En met Theben bijzonder goed. Bijvoorbeeld voor ingangen, toegangswegen of op parkeerplaatsen van bedrijven, fabrieken, administratieve gebouwen of wooncomplexen. Dus voor toepassingen waarbij vóór of na het werk meer verlichting nodig is.

KNX-lichtregelingen van Theben zetten hier duidelijke accenten en dienen als oriëntatie. Precies wanneer dat nodig is. Buiten en binnen.

Wij presenteren u als voorbeeld enkele vaak gebruikte KNX-toepassingen en functies:

KNX-lichtregeling voor gebouwen en terreinen: gewoon wegwijzend

Het geeft een goed gevoel om thuis te komen en het licht gaat aan – lang voordat men de deur heeft bereikt. Oriëntatieverlichting in de tuin of op parkeerplaatsen zorgt voor veiligheid. Het is comfortabel, als men in de gangen van hotels of in verzorgingstehuizen ook 's nachts de weg kan vinden, omdat soft gedimd licht iemand nooit in het donker laat staan. Met Theben beschikt men direct over dit comfort – met theLuxa P KNX-bewegingsmelders en universele dimactoren, die altijd voor de gewenste lichtsterkte zorgen. Ongeacht om welke tijd – 's morgens, 's avonds of 's nachts. Constant of tijdelijk. Met bepaalde lichtsterktes. Of met bepaalde reacties en nalooptijden.

TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist

Basisprincipe oriëntatieverlichting

In de morgen- en avonduren zorgt een basisverlichting van 40% voor oriëntatie. Bij beweging wordt de lichtsterkte tot 100% verhoogd. Na een nalooptijd wordt de verlichting weer soft omlaag gedimd tot het niveau van het oriëntatieverlichting. 

KNX-lichtregeling voor gebouwen en terreinen:
Overzicht van de voordelen

TITLE_NL_NL does not exist

1. Groot detectiebereik en universele toepassingsmogelijkheden

 • De KNX-bewegingsmelder theLuxa P300 KNX voor buiten heeft een groot detectiebereik van max. 16 m en een aparte onderkruipbeveiliging.

 • Hij is geschikt voor plafond- en wandmontage. Inclusief hoekstuk voor de montage in binnen- of buitenhoeken en afstandsraam voor de kabelgeleiding aan de zijkant.

    
2. Slimme functies

 • Met theLuxa P300 KNX kan tussen alternatieve waarden voor lichtsterkte en nalooptijd worden omgeschakeld. Daardoor kan voor de diverse tijdstippen van de dag en situaties rekening worden gehouden met verschillende waarden.

 • De belangrijkste instellingen zoals lichtsterkte en nalooptijd kunnen via de KNX-objecten zonder onderbreking worden gewijzigd.


3. Veilige investering

 • In de universele KNX-dimactoren zijn diverse dimcurven opgeslagen die de dimreactie afhankelijk van de gebruikte lampen corrigeren en zo voor een traploos en flikkervrij dimmen van LED-lampen zorgen.

 • Het dimvermogen is afhankelijk van het type apparaat 400 W resp. 200 W per kanaal. Is meer vermogen nodig, dan kan dit door parallelschakeling van twee kanalen tot 800 W resp. 400 W worden verdubbeld.

 • Ook de KNX-inbouwschakelactoren, zoals de SU 1 KNX, zijn voor hoge inschakelstromen geoptimaliseerd en bieden dankzij de geïntegreerde binaire ingangen flexibele toepassingsmogelijkheden.

theLuxa P Produkt

theLuxa P KNX

Deze KNX-bewegingsmelder heeft een zeer groot detectiebereik van ca. 16 meter. Dat is een voordeel vooral bij grote gebouwen, want daardoor zijn minder melders nodig om grotere ingangen, parkeerplaatsen of toegangswegen af te dekken. Hij kan zowel aan de wand of het plafond worden gemonteerd. Vele functies kunnen eenvoudig met de afstandsbediening theSenda vanaf de grond worden gewijzigd.

Naar het product
DM 8 2 T KNX

DM 8-2 T KNX

Of u nu de FIX-serie of de MIX-serie kiest: met de universele KNX-dimactoren van Theben kunt u lampen zoals LEDs, halogeen- en spaarlampen traploos en flikkervrij dimmen. Hoge stroomsterktes behoren tot het verleden. Belangrijk is momenteel het dimmen van LEDs met een lage stroomsterkte. Theben houdt rekening met deze trend en biedt KNX-dimactoren met een minimale last van slechts 2 W.

Naar het product
RMG 8 S KNX

RMG 8 S KNX

De 8-kanaals schakelactor RMG 8 S KNX is slechts 4 modules breed en schakelt desondanks inschakelstromen tot 800 A (200 µs) per kanaal veilig en betrouwbaar. Het complete assortiment KNX MIX2-actoren biedt nieuwe vormgevingsmogelijkheden in KNX-systemen. Alles wat u nodig hebt, is een basismodule, waarop max. twee uitbreidingsmodules van uw keuze kunnen worden aangesloten.

Naar het product
SU 1 KNX

SU 1 KNX

Door de compacte bouwvorm past de KNX inbouwschakelactor in elke schakelaar-/verdeeldoos en schakelt desondanks inschakelstromen van max. 740 A betrouwbaar en veilig. Twee externe ingangen voor het aansluiten van toetsen, meldcontacten of temperatuursensoren bieden maximale flexibiliteit.

Naar het product

KNX en DALI: twee open standaarden in energie-efficiënte harmonie

Of het nu om grote kantoren, klaslokalen of seminarruimtes gaat: dicht bij het raam is het licht, verder in de ruimte is het donkerder. Morgen- en avondschemering en slecht weer versterken dit effect. Voor aangenaam homogene en energiezuinige lichtomstandigheden zorgt de KNX-gebouwautomatisering met constante lichtregeling en geïntegreerde DALI-lichtregeling.

Theben biedt daarvoor de perfecte aanwezigheidsmelders: PlanoSpot KNX en thePrema P360 KNX dekken met hun vierkant detectiebereik grote ruimtes optimaal af. Met de drie gerichte lichtmetingen wordt de lichtsterkte van de PlanoSpot KNX door thePrema P360 KNX precies bepaald. Daardoor is voor twee verlichtingsgroepen telkens een aparte constante lichtregeling mogelijk. De grote besparingsmogelijkheid: dankzij het vierkante detectiebereik dekken meestal minder aanwezigheidsmelders de ruimtes beter af. Dat bespaart tijd en geld voor apparaten, montage en programmering. En vanwege de precieze lichtmeting en de bijbehorende lichtregeling via de DALI Gateway KNX is maximale energie-efficiëntie voorgeprogrammeerd.

Met de DALI Gateway KNX plus kunnen 64 DALI-deelnemers in max. 16 verlichtingsgroepen worden onderverdeeld. Tussen de lampen en de KNX-gebouwautomatisering wordt informatie bidirectioneel uitgewisseld. Het voordeel: de lampen zijn niet alleen regelbaar, maar ook de uitval van EVA's of lampen kan in de KNX-visualisatie worden weergegeven.

KNX & DALI zorgen systeemoverkoepelend voor constante lichtomstandigheden

Wij hebben allemaal een ander gevoel voor temperatuur. En net zoals het individuele temperatuurgevoel, geldt dat ook voor de lichtsterkte: te licht of te donker zijn rekbare begrippen en worden door iedereen anders waargenomen.

Dat licht belangrijk is, is voor ons allen duidelijk. Een toenemend aantal experts wijst in vele onderzoeksrapporten al jarenlang op de gezondheidsaspecten van een slechte verlichting.

De uitdaging is duidelijk: enerzijds moet energie worden bespaard en moeten de CO2-emissies worden verlaagd. Anderzijds is het noodzakelijk permanent goede lichtomstandigheden te creëren, waarbij mensen geconcentreerd en zonder schadelijke gevolgen voor de gezondheid kunnen werken. De passende oplossing daarvoor biedt Theben.

TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist

Gerichte lichtmetingen

De KNX-aanwezigheidsmelders thePrema P en PlanoSpot KNX detecteren dankzij een verschillend gerichte lichtmeting de zonnestralen en regelen de lichtgroep bij het raamonafhankelijk van de lichtgroep binnen in de ruimte. 

Theben KNX-lichtregeling in de utiliteitsbouw

TITLE_NL_NL does not exist

Overzicht van de voordelen

Hoge detectiekwaliteit

 • De KNX-aanwezigheidsmelders thePrema P en theRonda P beschikken over vier gedeeltelijk overlappende passief-infraroodsensoren. Deze overlapping zorgt voor een zeer fijnmazige afdekking, waarbij ook zittende werkzaamheden slechts weinig beweging, betrouwbaar worden gedetecteerd.

 • Voor een volledige plafondinbouw adviseren wij de KNX-aanwezigheidsmelders PlanoCentro en PlanoSpot met slechts 3 mm opbouwhoogte en een zeer goede detectiekwaliteit dankzij spiegellenzen. Ook de nieuwe theRonda S360 FLAT met een opbouwhoogte van slechts 5 mm is bijna onzichtbaar.

 

Geoptimaliseerd energieverbruik

 • De functies ‘Kortdurende aanwezigheid voor doorgangszones' en ‘Adaptieve nalooptijd’ verlagen het energieverbruik aanzienlijk.
 • Het licht kan afhankelijk van de individueel gewenste instelling volautomatisch via de KNX-aanwezigheidsmelder worden geregeld. Of halfautomatisch: hierbij kan het licht met de lichtschakelaar worden ingeschakeld. Voor het uitschakelen zorgt de aanwezigheidsmelder.

 

Meer comfort en flexibiliteit

 • De belangrijkste instellingen zoals ‘Nalooptijd’ en ‘Lichtsterktedrempel’ kunnen bij de KNX-aanwezigheidsmelders via KNX-objecten zonder onderbreking worden gewijzigd.

 • Met de DALI-Gateway KNX plus kan men de verlichting niet alleen schakelen en dimmen. Dankzij de ondersteuning van Device Type 8 (DT8) is ook een kleur- en kleurtemperatuurregeling mogelijk.

 • Met de ruimtecontroller iON 108 KNX kan de verlichting worden bediend en aangestuurd. De max. 20 functies van de iON 108 KNX kunnen met een toets, op de display en met een app worden bediend.

thePrema P KNX

thePrema P KNX

Een 360°-detectiebereik van 10 x 10 meter, een adaptieve 2-kanaals menglichtmeting, 3 kanalen licht – dat zijn slechts enkele eigenschappen waardoor thePrema P KNX de ideale aanwezigheidsmelder voor KNX-systemen is. Zijn klasse toont de melder wanneer daarmee niet alleen de verlichting, maar met zijn twee aparte aanwezigheidskanalen ook verwarmings-, ventilatie- en airconditioningssystemen worden aangestuurd.

Naar het product
theRonda P KNX

theRonda P KNX

theRonda P KNX is een uitstekende aanvulling op thePrema P KNX. Vooral als naast de klaslokalen grote ruimtes zoals de aula of de sporthal in de KNX-gebouwautomatisering moeten worden geïntegreerd. theRonda P KNX heeft een groot rond detectiebereik met een diameter van 25 m en is geschikt voor alle toepassingen voor ongebruikelijke ruimtegeometrieën zoals waaiervormige concertzalen of evenementhallen. En door de montagehoogte van 2 tot 15 m en de beschermingsgraad IP 54 is hij een echte allrounder.

Naar het product
DALI Gateway 64

DALI-Gateway KNX plus

De DALI-Gateway KNX plus verbindt het DALI-protocol van de digitale lichtregeling met ruimteoverkoepelende KNX-systemen. De gateway stuurt max. 64 bedrijfsapparaten met DALI-interface aan, apart of in groepen. De ingebruikname vindt plaats via ETS of via de geïntegreerde webinterface met een mobiel apparaat. Een ander voordeel is de ondersteuning van DALI DT8, waardoor de kleur en kleurtemperatuur kunnen worden geregeld.

 

Naar het product
iON KNX2

iON 108 KNX

Bij de ruimtecontroller iON 108 KNX kan voor elk van de max. 20 functies een pictogram uit een bibliotheek worden geselecteerd. Het pictogram kan met passende functienamen worden aangevuld en toont de actuele status. Dit vereenvoudigt de bediening en navigatie van de ruimtecontroller aanzienlijk. Nog eenvoudiger wordt de bediening door toegang via de app. Dankzij de geïntegreerde Bluetooth-interface wordt comfortabel en tegelijkertijd veilig verbinding gemaakt tussen de iON 108 KNX en een smartphone of tablet.

Naar het product
TA S4 KNX

TA 4 S KNX

In sommige gevallen is het zinvol om een automatische lichtregeling handmatig te kunnen aanpassen. Bijvoorbeeld om het licht bij het bord in het klaslokaal permanent in of uit te schakelen. De toetsinterface met 4 binaire ingangen biedt de mogelijkheid hiervoor traditionele toetsen en schakelaars te gebruiken.

Naar het product

Theben KNX-jaloeziebesturing

Zonwering die altijd juist reageert

In het oosten gaat de zon op, in het westen gaat zij weer onder – maar daartussen en gedurende het hele jaar is de zon verbazingwekkend variabel met zeer verschillende gevolgen voor gebouwen, utiliteitsgebouwen en de mensen die daarin werken.

Voor de een wordt het snel te warm, anderen worden door het invallende zonlicht verblind. Wie voor constante licht- en warmteomstandigheden wil zorgen en een productieve werkomgeving wil garanderen, vindt in de KNX-systemen van Theben precies de bouwstenen die voor het complexe samenspel van zonnestand, azimut en elevatie geschikt zijn: een effectieve zonwering die de zonnestand volgt.

En het is ook nog energiezuinig, want in de winter wordt de zonne-energie gebruikt om de verwarmingskosten te verlagen, terwijl in de zomer de zonwering de koelkosten verlaagt.

Volgen van de zonnestand voor betere bescherming tegen verblinding

De temperatuur is 21 °C, de windsnelheid 7,5 kilometer per uur, het is zeer licht en het regent niet – kortom: een mooie, zonnige dag. Dergelijke gegevens stuurt het KNX-weerstation Meteodata 140 S GPS KNX naar de Theben multifunctionele display VARIA 826 S KNX in de betreffende ruimtes en naar de MIX2 KNX-jaloezieactoren in de schakelkast. Daarna wordt de zonwering direct volgens de meegeleverde GPS-locatie geactiveerd.

In principe is alles een kwestie van programmering: waar bevindt zich de gevel ten opzichte van het zonsverloop? Wanneer verschijnt de zon in de vooraf ingestelde beschermingszone, wanneer is de zon daar weer weg? En hoe verandert de stand van de zon gedurende de dag en gedurende het jaar? De elevatie geeft daarbij de hoogte van de zon aan, de azimut de richting waaruit het zonlicht schijnt. Het samenspel van GPS-weerstation, multifunctionele display en KNX MIX2-jaloezieactor zorgt er op betrouwbare wijze voor dat altijd aangename lichtomstandigheden aan de zonnekant van de gevel aanwezig zijn – zonder daarbij te verblinden. Niet te verwaarlozen is ook het positieve effect op de klimaatregeling, want een zinvolle zonwering voorkomt oververhitting en verlaagt de energiekosten van de koelregeling. En dat natuurlijk allemaal met maximale veiligheid: want bij storm, ijs en vorst gaat de jaloezie automatisch omhoog.

Het voordeel van de Theben KNX-oplossing: in tegenstelling tot andere leveranciers worden de meetgegevens direct in het weerstation verwerkt. Een extra module is dus niet nodig.

TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist

Lamellen volgen de zon

Bij veel zoninstraling wordt de stand van de lamellen automatisch en aan het verloop van de zon aangepast. Zo wordt verblindend en direct invallend zonlicht vermeden, zonder het daglicht volledig buiten te sluiten. 

Theben KNX-jaloeziebesturing gaat met de zon mee

TITLE_NL_NL does not exist

Overzicht van de voordelen

1. Minder componenten – lagere kosten

 •  In tegenstelling tot de meeste andere fabrikanten vinden de verwerking van de meetgegevens en het volgen van de zonnestand direct in het KNX-weerstation Meteodata 140 S GPS KNX plaats. Een extra besturingsmodule is niet nodig.

 • Het weerstation beschermt de zonweringen tegen vorst, storm of regen door deze naar een veilige stand te verplaatsen. Passiefhuizen met jaloezieën aan de binnenkant profiteren van de jaloezieactor JME 4 T 24V: de 24V-variant is perfect voor deze toepassingen.


2. Veranderbaar en flexibel

 • Door de transparante behuizing van het KNX-weerstation Meteodata glanst de achtergrondkleur van de gevel en het weerstation voegt zich harmonieus in de architectuur.

 • Ook montage achteraf is met de radiografische KNX-actoren eenvoudig en zonder veel kabels mogelijk. De communicatie met KNX Data Secure-versleuteling biedt maximale veiligheid.

 • Maximale flexibiliteit is het kenmerk van de schakel-/jaloezieactoren uit de MIX2- en FIX-series. Dankzij de uitgangen van de 8- en 16-kanaals actoren kunnen ze als schakel- en als jaloeziekanaal worden gebruikt. Zo kunnen ze voordelig met slechts één apparaat aandrijvingen aansturen en ook verbruikers in- en uitschakelen.


3. Energiebesparend comfort

 • Het volgen van de zonnestand zorgt ervoor dat men aangenaam en zonder verblinding kan werken. De ondersteuning van verwarmen en koelen verlaagt het energieverbruik in elk jaargetijde.
Meteodata 140 S GPS KNX2

Meteodata 140 S GPS KNX

Door de combinatie van combisensor, weerstation en geïntegreerde GPS-ontvanger is de Meteodata 140 S GPS KNX een echte weersexpert. Azimut en elevatie worden automatisch berekend. Temperatuur, regen, wind en lichtsterkte worden nauwkeurig gemeten. Dankzij de in totaal drielichtsterktesensoren is het weerstation geschikt voor de aansturing van zonweringen van max. acht gevels.

 

Naar het product
iON 104 KNX Produktbild 520x294

iON 104 KNX

iON KNX-toetsen met geïntegreerde buskoppeling maken een veilige ingebruikname en communicatie mogelijk door ondersteuning van KNX Data Secure. Met de KNX-toetsen kunnen de functies schakelen, dimmen, jaloezie, waardegever, bedrijfsmodus, scène, kleurregeling of volgorde worden aangestuurd. Met de geïntegreerde temperatuursensor kan bovendien de binnentemperatuur met de verwarmingsactoren worden geregeld. Toestanden worden met meerkleurige status-LEDs met instelbare of automatisch geregelde lichtsterkte weergegeven. En dankzij de transparante afdekking kan een individueel opschrift voor de toetsen worden gekozen.

Naar het product
JU 1 RF KNX

JU 1 S RF KNX

De radiografische jaloezieactor bedient de aandrijvingen van jaloezieën, rolluiken, zonweringen en blinderingssystemen, dakluiken en ventilatiekleppen. Toetsen, raamcontacten of ook een temperatuursensor kunnen via de beide geïntegreerde ingangen direct in het systeem worden opgenomen. De actor beschikt tevens over een geïntegreerde verwarmings-/koelondersteuning en een automatische ventilatie. Perfect wanneer verlichting, ruimtetemperatuur en zonwering precies op elkaar moeten worden afgestemd.

Naar het product
RMG 8 S KNX2

RMG 8 T KNX

Met de KNX MIX2-actoren zijn diverse combinaties van basisapparaat en uitbreidingen mogelijk. Der universele actor zorgt voor nog meer afwisseling in het systeem, omdat de kanalen als schakeluitgang of voor de aansturing van aandrijvingen kunnen worden gebruikt. Ook in de FIX-serie zijn deze schakel-/jaloezieactoren verkrijgbaar.

Naar het product

Theben KNX-binnenklimaatregeling

Frisse lucht met een binnenklimaatregeling , die gewoon op meer let

In principe is het een verhaal uit het leerboek: het is warm, de lucht is benauwd - en niemand kan zich concentreren. Een standaardsituatie in een willekeurig klaslokaal. Wie wil leren, heeft frisse lucht nodig. Een KNX-gestuurde verwarmingsregeling van Theben zorgt precies daarvoor.

Hoe? Met een mooi bijeffect: want de KNX-klimaatregeling van Theben meet de binnentemperatuur en voert CO2-meting uit, waarmee het zuurstofgehalte wordt bepaald. Zo zorgt hij niet alleen voor aangename warmte, maar bepaalt ook wanneer het weer tijd is voor wat frisse lucht.

En daarvan profiteert iedereen: niet alleen leerlingen, leraren en de school, maar ook de exploitant – en iedereen die deze slimme vorm van gebouwautomatisering adviseert, installeert en onderhoudt.

Pedagogisch waardevol: temperatuurmeting met CO2-meting

Een KNX-installatie is pas echt zinvol bij een ruimteoverkoepelende gebouwautomatisering. Bijvoorbeeld bij de temperatuurregeling in zes klaslokalen. Zowel bij centrale als decentrale aansturing geldt: Theben heeft de passende oplossing met zeer verschillende verwarmingsactoren.

In de klaslokalen meet de CO2-sensor AMUN 716 S KNX de binnentemperatuur, de relatieve luchtvochtigheid en de CO2-concentratie van de lucht. De verwarmingsactor regelt weer de verwarming, waarbij binnen- en buitentemperatuur op elkaar worden afgestemd. Bij de Theben Fan-Coil-actor hoeft u niet tussen verwarmen of koelen te kiezen: de Fan-Coil biedt - afhankelijk van het installatietype - beide mogelijkheden. En de Fan-Coil-actor kan beide regelen. Zo biedt Theben u een veilige investering en flexibiliteit.

Bij zacht weer schakelt het systeem over op de zomermodus en verlaagt het energieverbruik. Als een raam wordt geopend, wordt de vorstbeveiliging ingeschakeld. Met een druk op de aanwezigheidstoets wordt naar de comfortmodus overgeschakeld. In al deze situaties genieten de leerlingen in de klaslokalen van constante aangename temperaturen. Daarnaast geeft de ruimtesensor via de CO2-meting informatie over de luchtkwaliteit en wanneer het lokaal weer eens geventileerd moet worden. 

TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist

De AMUN 716 S KNX CO2-omgevingsluchtsensor meet naast de CO2–concentratie tussen 300 - 5.000 ppm ook de luchtvochtigheid en temperatuur.

Raumklima Tabelle CO2 1290 DE 

Theben KNX-binnenklimaatregeling regelt temperatuur, luchtkwaliteit en energieverbruik

TITLE_NL_NL does not exist

Overzicht van de voordelen

1. Minder apparaten, lagere installatiekosten

 •  In al onze huidige verwarmingsactoren is voor elk kanaal een eigen en volwaardige ruimtethermostaat geïntegreerd. De omgevingstemperatuur wordt door de betreffende CO2-sensor AMUN 716 S KNX in de afzonderlijke ruimtes naar de verwarmingsactor gezonden. Dat verlaagt de apparaatkosten, omdat niet voor elke ruimte een aparte ruimtethermostaat nodig is.

 • De installatiekosten kunnen door gebruik van de inbouwverwarmingsactor HU 1 KNX of de radiografische variant HU 1 RF KNX aanzienlijk worden verlaagd. Beide apparaten ondersteunen bovendien een veilige communicatie volgens de KNX Data Secure-standaard.


2.  Veilig bewaakt

 •  De Fan-Coil actor FCA 2 KNX beschikt over twee ingangen voor de condensaatbewaking en voor de aansluiting van een externe temperatuursensor of raamcontact.

 • Al onze huidige verwarmingsactoren zijn beveiligd tegen overbelasting en kortsluiting, want: veilig is veilig.


3. Universeel toepasbaar

 • De FCA 2 KNX ondersteunt zowel 2- als 4-buissystemen. Met het 2-buisssysteem kan, indien gewenst, worden verwarmd of gekoeld. Het 4-buisssysteem bestaat uit een gescheiden aanvoer en retour voor het verwarmings- en koelsysteem. De ventielen worden via 0-10 V-uitgangen aangestuurd, terwijl de ventilator naar keuze schakelt of ook via 0-10 V wordt aangestuurd.

 • Met de HMT 12 S KNX kunnen naar keuze 12 x 24 V of 0-10 V stelaandrijvingen worden aangestuurd.

AMUN

AMUN 716 S KNX

De CO2-sensor AMUN 716 S KNX bewaakt de CO2-concentratie in scholen en klaslokalen, in kantoren en conferentieruimtes en in passief- en laagenergiehuizen. Dankzij de geïntegreerde temperatuurregelaar is hij bij uitstek geschikt voor de efficiënte regeling van de ruimtetemperatuur en voor de ruimteluchtafhankelijke aansturing van ventilatiesystemen in KNX-systemen. Met de universele montageplaat kan de AMUN 716 S KNX aan de wand of in een schakelaardoos worden geïnstalleerd.

Naar het product
HU 1 KNX

HU 1 KNX

Bij de KNW inbouwverwarmingsactor HU 1 KNX vervalt de dure aansluiting in de schakelkast. De KNX-inbouwverwarmingsactor biedt twee binaire ingangen per apparaat, waarvan een combineerbaar met temperatuursensor en voeding via busspanning.

Naar het product
HMT 12 S KNX

HMT 12 S KNX

De KNX-verwarmingsactor HMT 12 S KNX van Theben kan eenvoudig met behulp van een draagrail in de verwarmingscircuitverdeler worden gemonteerd. Hij biedt vele krachtige functies, waarmee het energieverbruik van het verwarmingssysteem aanzienlijk kan worden verlaagd:

 • Vraagafhankelijke aanpassing van de aanvoertemperatuur
 • Geen KNX-ruimtethermostaat nodig

 • Variabel uitgangssignaal

 • Vraagafhankelijke aansturing

 • Handige beveiligingsfuncties

Naar het product
FCA2 KNX

FCA 2 KNX

De Fan-Coil-actor FCA 2 KNC biedt alle voordelen die u van een verwarmingsregeling wenst: met de proportioneel aanstuurbare stelventielen (1-10 V) kan de temperatuur op de graad nauwkeurig worden verhoogd of verlaagd. Ideaal voor hotelkamers, kantoorgebouwen en appartementencomplexen. Op de beide ingangen kan een externe temperatuursensor of raamcontact worden aangesloten en het condensaat worden bewaakt. De FCA 2 KNX ondersteunt zowel 2- als 4-buissystemen en kan ook kleine split-units aansturen.

Naar het product