theben-timer 26 jubileumeditie: De legende leeft voort

Naar aanleiding van de 100e verjaardag van het bedrijf presenteert Theben een jubileumeditie van de iconische Theben-timer 26 in drie opvallende, speciale kleuren, geel, lichtblauw en zalmrood. De analoge schakelklok voor de wandcontactdoos werd al in 1976 ontwikkeld. Sindsdien is dit product met wereldwijd ruim 33 miljoen verkochte exemplaren uitgegroeid tot de bestseller in het Theben-productprogramma. 

Schakel je Alexa uit met de theben-timer
Simuleer eenvoudig aanwezigheid met de wandcontactdoos-timer
De stopcontact-timer bedient uw koffiemachine
Eenvoudig in gebruik: de theben-timer
Schakel de verbruiker eenvoudig in en uit
Bespaar energie en verminder het stand-byverbruik

Geen grap: wij geven 100 jaar garantie!

We zijn volledig overtuigd van de kwaliteiten van onze Theben-timer. Daarom geven we maar liefst 100 jaar garantie* op de apparaten van deze speciale editie. Deze worden in de hoofdvestiging in Haigerloch geproduceerd en zijn dus 'Made in Haigerloch'.

* Mocht de garantie ondanks reglementair gebruik tegen alle waarschijnlijkheid binnen 5 jaar optreden, dan ruilen wij uw theben-timer 26 kosteloos voor u in. In het onwaarschijnlijke geval dat u binnen de komende 95 jaar een garantieclaim indient, ontvangt u een adequate vervanging in welke technologische vorm dan ook. Misschien klaar met wifi-stroom. Veel plezier met uw theben-timer 26.

Altijd al smart: verbruikers in- en uitschakelen

Collage theben timer ProspektToen niemand nog eraan dacht om woningen geautomatiseerd en smart aan te sturen, konden met de Theben-timer al schakelingen tijdafhankelijk worden geregeld. Dat was in 1976. Dat gold voor staande lampen, tv's, koffiezetapparaten, radio's, wekkers of aquaria. Met de kleine contactdoos-schakelklok konden diverse verbruikers veilig en betrouwbaar worden in- en uitgeschakeld. Aan dit eenvoudig bedieningsconcept is meer dan 40 jaar lang nauwelijks iets veranderd. Waarom ook? Het werkt. En het werkt prima!

Dubbel profiteren: meer comfort, minder stroomverbruik

De Theben-timer biedt u extra comfort. Wilt u ook niet gewoon wakker worden met uw favoriete muziek en een heerlijke koffiegeur in plaats van met een irritant piepende wekker? Programmeer voordat u op vakantie gaat gewoon meerdere schakelklokken in uw woning met verschillende schakeltijden. Zo creëert u een eenvoudige aanwezigheidssimulatie, zoals dat bij moderne Smart Home-systemen het geval is: de woning ziet er van buiten bewoond uit en is tegen inbraken beveiligd. Bovendien verlaagt u met de Theben-timer het stroomverbruik omdat de apparaten niet constant in de stroom vretende stand-by-modus staan.

Overal thuis: met bijna een oneindig aantal toepassingen

Vroeger ging het vooral om wekkerradio's, koffiezetapparaten of aquariumverlichtingen. Momenteel kunnen met de Theben-timer echter ook spraakassistenten zoals Alexa in de kinderkamer veilig worden uitgeschakeld. En WLAN-routers of -repeaters kunt u 's nachts simpel en veilig uitschakelen, zonder steeds daaraan te moeten denken. Een belangrijk aspect vanwege de toenemende blootstelling aan straling. De timer wordt ook nog steeds gebruikt voor traditionele toepassingen, zoals het in- en uitschakelen van de kerstboom- of kerstverlichting.

Paul Sebastian Schwenk, CEO van Theben AG

„Met ruim 33 miljoen verkochte exemplaren staat onze Theben-timer wereldwijd synoniem voor onze hoge productkwaliteit en betrouwbaarheid. Bijzonder trots zijn wij altijd weer op verhalen over apparaten die al meer dan 40 jaar elke dag weer probleemloos werken. Wij zijn ervan overtuigd dat men de Theben-timer ook in dit digitale tijdperk als bewezen analoge klassieker zal blijven gebruiken.“

Paul Sebastian Schwenk, CEO van Theben AG