Perfect voor nieuwbouw en renovatie: Theben KNX DALI-inbouwdimactoren in TP- en RF-uitvoering

De vraag naar KNX-systemen in combinatie met DALI-verlichtingsbesturing neemt voortdurend toe. De nieuwe KNX DALI-inbouwdimactoren van Theben bieden een eenvoudig en voordelig alternatief voor KNX/DALI-gateways die door een klein aantal armaturen en verlichtingsgroepen te groot zouden zijn.

De DALI-2 gecertificeerde inbouwdimactoren zijn verkrijgbaar voor KNX-systemen en voor het KNX Smart Home System LUXORliving, zowel in twisted-pair- als in radiografische uitvoering. Ze kunnen dus worden gebruikt in residentiële en functionele gebouwen om DALI armaturen te bedienen en zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie in bestaande gebouwen.  

Met de DALI-actuators kunnen standaard armaturen en relais worden aangestuurd. Kleursturing (RGB en RGBW) en regeling van de kleurtemperatuur (CCT) van apparaten volgens DALI Device Type 8 (DT8) worden ook ondersteund. In totaal kunnen maximaal 30 elektronische voorschakelapparaten worden aangestuurd. Dankzij de broadcast-bediening is er geen tijdrovende groepstoewijzing nodig bij het in bedrijf stellen en vervangen van armaturen. Dankzij het compacte ontwerp kan de armatuur op- en ingebouwd worden of geïnstalleerd worden in plafonddozen en verlaagde plafonds. Op twee externe ingangen kunnen potentiaalvrije drukknoppen, schakelaars of een temperatuursensor worden aangesloten.