Oplossingen voor verbeterde beveiliging met betrekking tot tijd, licht en klimaatregeling

Of het nu gaat om Smart Energy, Smart Grid, smart metering of smart home. Bij intelligente netwerken spelen digitale technologieën, bescherming tegen ongeautoriseerde toegang en gegevensbescherming een centrale rol. Ontdek waarom we nooit compromissen sluiten als het gaat om veiligheid. En maak uzelf vertrouwd met een deel van onze beveiligingsoplossingen. Want veiliger betekent veiliger. 

De beveiliging voor KNX-systemen

KNX-huis- en gebouwautomatisering met internetverbinding of bedieningsconcepten via LAN en WLAN verhogen het risico op manipulatie door ongewenste indringers. KNX IP-Secure in de Theben IP router KNX en IP interface KNX zorgt er nu voor dat de meldingen die door KNX-apparaten worden verstuurd, worden geverifieerd en versleuteld. Hierdoor wordt gewaarborgd dat KNX-meldingen niet kunnen worden meegelezen of gemanipuleerd. Met het KNX IP Secure-mechanisme kunnen KNX-apparaten een beveiligd communicatiekanaal opbouwen, dat het volgende waarborgt:

Gegevensintegriteit
KNX IP Secure voorkomt door middel van een verificatiecode bij elke melding dat aanvallers de controle over het systeem krijgen door het invoeren van gemanipuleerde meldingen. Met de code wordt geverifieerd dat een melding niet is veranderd en dat deze van de juiste communicatiepartner komt. 

Freshness
KNX IP Secure voorkomt door middel van sequentie-identificatie dat meldingen worden vastgelegd en op een later tijdstip weer worden afgespeeld.

Vertrouwelijk
KNX IP Secure voorkomt door middel van een versleuteld netwerkverkeer dat onbevoegden een blik kunnen werpen op de verstuurde gegevens. De versleuteling vindt plaats met een symmetrische sleutel met AES-128 CCM algoritme.Maximale veiligheid in IP-netwerken