Meer intelligentie bij de verwarmingsregeling. De nieuwe KNX-verwarmingsactoren HMT 6S/12S KNX van Theben

De nieuwe KNX-verwarmingsactoren HMT 6 S/12 S KNX van Theben kunnen eenvoudig met DIN-rail boven de vloerverwarmingsverdeler worden gemonteerd. De KNX-verwarmingsactoren bieden vele krachtige functies waarmee het energieverbruik van het verwarmingssysteem aanzienlijk kan worden verlaagd.

Overzicht van de highlights van de KNX-verwarmingsactoren HMT 6 S/12 S KNX:

  • Op de behoefte afgestemde aanpassing van de aanvoertemperatuur:
    automatische berekening van de maximale stelgrootte voor de energiezuinige aanpassing van de aanvoertemperatuur aan de werkelijke behoefte.
  • Geen KNX-ruimtethermostaat noodzakelijk:
    flexibel gebruik van elk kanaal als verwarmingsactor of verwarmingsregelaar vereist slechts één eenvoudige temperatuursensor in plaats van een KNX-ruimtethermostaat.
  • Variabel uitgangssignaal:
    aansturing via 24 V of 0-10 V vereenvoudigt de aanpassing aan bestaande systemen en breidt de keuze van compatibele thermomotoren uit. Met het 0-10 V-signaal kan de temperatuur met de thermomotoren bijzonder nauwkeurig worden afgestemd.
  • Op behoefte afgestemde aansturing van de verwarmingscircuitpomp:
    deelname van elk kanaal aan geen, een of beide pompbesturingen. Automatische uitschakeling als geen verwarmings- of koelenergie nodig is.
  • Handige beveiligingsfuncties:
    de klepbeveiliging voorkomt dat de kleppen gaan vastzitten als de stelgrootte gedurende min. 7 dagen niet wordt veranderd. Het noodprogramma wordt bij uitval van de stelgrootte of werkelijke temperatuur uitgevoerd.

 

Technische specificaties, functiebeschrijving en overige informatie: