Theben iON impulsdrukkers en ruimtecontrollers

Theben is een van de toonaangevende fabrikanten van KNX-oplossingen voor de intelligente gebouwbeheertechniek. Het productassortiment varieert van KNX-actoren en binaire ingangen via KNX aanwezigheids- en bewegingsmelders tot aan KNX-sensoren alsmede het op de KNX gebaseerde Smart Home System LUXORliving. Daarnaast zijn radiografisch aangestuurde KNX-componenten zoals KNX RF inbouwactoren verkrijgbaar.

De nieuwe Theben iON KNX impulsdrukkers zijn een uitstekende aanvulling op de al bestaande impulsdrukker-interfaces. Ze kunnen comfortabel met elk willekeurig schakelaarprogramma worden gecombineerd en bieden bovendien een nog grotere keuze aan design en functionaliteit. Daarnaast ondersteunen de KNX-impulsdrukkers de veilige communicatie via KNX Data Secure.

Met Theben iON KNX impulsdrukkers en ruimtecontrollers met geïntegreerde temperatuursensor kunnen diverse functies in KNX-installaties met een druk op de knop worden geactiveerd. Bijvoorbeeld:

 • Licht in-/uitschakelen en dimmen
 • Lichtkleuren aanpassen en lichtscènes oproepen
 • Jaloezieën omhoog en omlaag bewegen
 • Activeren en opslaan van gebruikersspecifieke scènes
 • Bediening van centrale of groepsfuncties

 

Theben iON KNX tastsensoren zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar: als enkelvoudig (2 toetsen), tweevoudig (4 toetsen) en als ruimtecontroller met LCD-scherm en Bluetooth-interface. Afhankelijk van het apparaat kunnen maximaal 20 functies met slechts één toets worden aangestuurd. iON KNX tastsensoren kenmerken zich door hun omvangrijke functionaliteit en bijzonder eenvoudige bediening.

De ruimtecontroller iON 108 KNX met LCD en geïntegreerde ruimtethermostaat zorgt via de Bluetooth-interface voor meer gebruiks- en bedieningscomfort. Alle impulsdrukkers beschikken over een geïntegreerde buskoppeling en kunnen zonder ETS-app worden geprogrammeerd.

KNX drukknop in zwart, wit en zilver

iON KNX drukknoppen en ruimteregelaars zijn niet alleen verkrijgbaar in conventioneel wit (verkeerswit, RAL 9016, glanzend), maar ook in varianten met een zwart (diepzwart, RAL 9005, mat) en zilverkleurig oppervlak (wit aluminium, RAL 9006, zilvermetallic). Theben vervult daarmee de wens van vele klanten naar KNX-druktoetsen in aantrekkelijke kleurvarianten voor de individuele vormgeving van een ruimte.

Welke iON KNX-impulsdrukkers met temperatuursensor biedt Theben aan?

Theben iON impulsdrukkers met geïntegreerde temperatuursensor en buskoppeling bieden enorme mogelijkheden voor de intelligente gebouwautomatisering. De iON KNX impulsdrukkers kunnen door hun bijzondere design harmonieus met de gangbare schakelaarprogramma's worden gecombineerd.

 • Theben iON 102 KNX enkelvoudige impulsdrukker met twee bedieningspunten.
 • Theben iON 104 KNX tweevoudige impulsdrukker met vier bedieningspunten.
 • Theben iON 108 KNX ruimtecontroller met 20 functies, LCD-scherm, app-bediening en twee bedieningspunten.

Let op: Theben iON KNX-impulsdrukkers zijn ook verkrijgbaar in varianten voor het LUXORliving Smart Home Systemmet gereduceerde functionaliteit. Voor de configuratie wordt de gratis software LUXORplug gebruikt, terwijl de LUXORplay app wordt gebruikt voor de bediening.

Hoe worden iON KNX-impulsdrukkers gemonteerd en geïnstalleerd?
De KNX impulsdrukkers worden met de meegeleverde montageplaat op standaard-apparaatdozen gemonteerd. Combinaties van twee iON KNX impulsdrukkers zijn mogelijk met een als accessoire beschikbare tweevoudige montageplaat. Dankzij de geïntegreerde buskoppeling zijn de installatie en de aansluiting op het bussysteem eenvoudig en snel uit te voeren.


Ich bin damit einverstanden, dass mir externe Inhalte angezeigt werden. Damit können personenbezogene Daten an Drittplattformen übermittelt werden. Mehr dazu in unserer Datenschutzerklärung.

Ich bin damit einverstanden, dass mir externe Inhalte angezeigt werden. Damit können personenbezogene Daten an Drittplattformen übermittelt werden. Mehr dazu in unserer Datenschutzerklärung.

Wat is belangrijk bij de keuze van KNX impulsdrukkers?

Diverse fabrikanten bieden een uitgebreid assortiment aan KNX-impulsdrukkers. Theben iON KNX impulsdrukkers zijn als enkelvoudige en tweevoudige KNX impulsdrukker en als KNX-ruimtecontroller met LCD-scherm verkrijgbaar. Daarmee kunnen talloze KNX-functies in een woning vanaf een centraal punt worden aangestuurd. Let bij de keuze van de passende KNX impulsdrukker op de volgende functies:

 • Geïntegreerde temperatuursensor (iON 102 KNX, iON 104 KNX)
  Met een KNX impulsdrukker met temperatuursensor kan de omgevingstemperatuur samen met passende verwarmingsactoren worden geregeld.
 • LED-statusweergave (iON 102 KNX, iON 104 KNX)
  Gekleurde status-LED's geven de actuele toestand van de KNX impulsdrukker aan. Zo kan bijvoorbeeld: de status van de buitenverlichting, binnen worden weergegeven. De lichtsterkte van de status-LED's kan, afhankelijk van de omgevingslichtsterkte worden geregeld. Wordt de ruimte donkerder, dan worden de status-LED's automatisch gedimd ’om ‘snachts storende lichtinvloeden te voorkomen. Overdag branden de LED's feller. Zo kunnen ze in een lichte omgeving goed worden herkend.
 • LCD-scherm (iON 108 KNX)
  Bij de ruimtecontroller ION 108 KNX kan voor elk van de 20 functies een passend pictogram uit de bibliotheek worden geselecteerd. Het pictogram wordt aangevuld met individuele functienamen (bijvoorbeeld 'plafondspotjes' of 'jaloezie terras') en de actuele status (aan/uit/dimwaarde/locatie). Dit vereenvoudigt de bediening en navigatie van de ruimtecontroller. De lichtsterkte van het LCD-scherm kan afhankelijk van de omgevingslichtsterkte worden geregeld. Is het donker in de ruimte, dan wordt de achtergrondverlichting van het display gedimd en voorkomt zo storende lichteffecten. Overdag brandt het display feller. Zo blijft het ook in een lichte omgeving optimaal leesbaar. Waarom een LCD-scherm in plaats van de 4K-Retina-display? Heel eenvoudig: High-end Retina displays zijn schitterend, maar niet geschikt om 24 uur per dag te worden gebruikt. In dat geval zijn LCD-schermen betrouwbaarder en duurzamer.
 • Theben iON 108 KNX ruimtecontrollers kunnen via Bluetooth per app worden aangestuurd.
  Met de geïntegreerde Bluetooth-module verbindt u de smartphone of tablet met de ruimtecontroller. Zo hoeft u het lokale netwerk of het internet niet meer te gebruiken. De duur van de pairing kan individueel worden ingesteld. Beheer maximaal 30 iON KNX ruimtecontrollers per app. Visualiseer en bestuur in de app de 20 functies van de iON 108 KNX. De app-besturing van de iON 108 KNX ruimtecontroller is bij uitstek geschikt voor woonkamers, vergaderruimtes of hotels. De gast regelt de functies in de kamer gewoon zelf, zeer comfortabel vanuit het bed. Belangrijk: bij gebruik in een hotel wordt de pairing na een instelbare duur automatisch weer beëindigd.

Wilt u ons omvangrijke assortiment aan iON KNX impulsdrukkers leren kennen? Een e-mail is dan voldoende. Wij geven u uitvoerig advies! Uiteraard kunnen wij een demo bij u verzorgen!

TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist