Virtuele tentoonstelling

Voor al diegenen die niet in de gelegenheid waren om onze tentoonstelling in het jubileumjaar 2021 in kasteel Haigerloch te bezoeken, bieden wij een virtuele optie om meer te weten te komen over de geschiedenis van Thebe en de mensen achter de geschiedenis met onze 3D-tour.

"Alexa, doe het licht aan!" Er is een mechanische klik, het licht gaat aan en de kleine tandwieltjes van de bijna honderd jaar oude ELPA traplichtklok grijpen goed geolied in elkaar. Wat zegt u? Je leest dat goed: Een slimme Alexa bestuurt een mechanische trap licht timer!

"Deze expositie illustreert mooi de technologische boog die deze tentoonstelling maakt: van analoge technologie uit onze beginjaren naar de eerste elektrische klokthermostaten tot slimme, genetwerkte systemen van nu," beschrijft Paul Schwenk met een glimlach, eraan toevoegend "We moeten het verleden begrijpen om de toekomst vorm te kunnen geven." Daarmee doelt de achterkleinzoon van de oprichter van het bedrijf niet alleen op de technologie: "Er zijn veel spannende, ontroerende en ook curieuze verhalen en anekdotes uit de 100-jarige geschiedenis van ons familiebedrijf die ontdekt willen worden!"

Dit en nog veel meer was mogelijk in 2021, het jaar van ons 100-jarig bedrijfsjubileum, altijd op zaterdag en zondag bij een bezoek aan onze tentoonstelling in de historische Fruchtkasten op kasteel Haigerloch. Naast de analoge klassieker - onze legendarische theben-timer - toonden wij daar ook moderne en toekomstgerichte technologie, zoals ons LUXORliving smart home system. Maar ook de mensen achter de producten werden voorgesteld: Ellen Herl, de "goede ziel" van het bedrijf maakt deel uit van de tentoonstelling en komt, net als haar broer Paul Eberhard Schwenk, ook weer tot leven in vele interviews met hedendaagse getuigen. De video's konden worden opgeroepen via een QR-code.

Een artistieke toevoeging aan de tentoonstelling was het spandoek van Tim Berresheim - een gezamenlijk kunstwerk met medewerking van Theben-medewerkers. Net als onze virtuele, dansende Abu Simbel werd de banner augmented, d.w.z. dat je met je smartphone en de app "TB - Theben 100 AR" (gratis in de Google Play Store en Apple Store) nog meer spannende elementen in de 7 meter lange banner kon (en kunt) ontdekken.

Nou, nieuwsgierig nu? Laten we dan gaan...