De legende leeft voort: Theben-timer 26 als 100-jaar-jubileumeditie

(Haigerloch, 3 mei 2021) Naar aanleiding van de 100e verjaardag van Theben AG presenteert het bedrijf een jubileumeditie van de iconische theben-timer 26 in drie opvallende speciale kleuren. De analoge schakelklok voor de wandcontactdoos werd al in 1976 ontwikkeld en is sindsdien met wereldwijd ruim 33 miljoen verkochte exemplaren uitgegroeid tot de bestseller in het Theben-productas.

Wekkers, koffiezetapparaten of aquaria, tv's of kerstboomverlichting, WLAN-routers of spraakassistenten zoals Amazon Alexa: met de Theben-timer 26 kunnen vele verschillende verbruikers betrouwbaar worden in- en uitgeschakeld. Wie op vakantie gaat, programmeert meerdere apparaten in de woning met verschillende in- en uitschakeltijden en creëert zo op eenvoudige wijze een aanwezigheidssimulatie, zoals dat bij moderne Smart Home-systemen het geval is: de woning ziet er van buiten bewoond uit en is tegen inbraken beveiligd. Naast meer comfort verlaagt de Theben-timer 26 ook het energieverbruik, omdat de apparaten geen stroom vretende stand-by-modus nodig hebben.

Voor het bedrijfsjubileum in 2021 biedt Theben de Theben-timer 26 nu opnieuw aan in drie speciale kleuren: geel, lichtblauw en zalmrood. De apparaten worden in de hoofdvestiging in Haigerloch geproduceerd en de speciale editie wordt geleverd met 100 jaar garantie.

Paul Sebastian Schwenk, CEO, en 4e generatie van het familiebedrijf, is overtuigd van de kwaliteiten van de Theben-timer: „Met ruim 33 miljoen verkochte exemplaren staat onze Theben-timer wereldwijd synoniem voor onze hoge productkwaliteit en betrouwbaarheid. Bijzonder trots zijn wij altijd weer op verhalen over apparaten die al meer dan 40 jaar elke dag weer probleemloos werken. Wij zijn ervan overtuigd dat men de Theben-timer ook in dit digitale tijdperk als bewezen analoge klassieker zal blijven gebruiken.“

(1,634 tekens)

Download persbericht en beeldmateriaal