LUXORliving, het nieuwe Smart Home-systeem voor eengezinswoningen

(Haigerloch, 1 maart 2018) LUXORliving is in principe een gecertificeerde KNX-installatie. Maar in tegenstelling tot een traditionele KNX-installatie gebruikt LUXORliving alleen de wezenlijke functies. Precies daarom is LUXORliving zo onvergelijkbaar eenvoudig te installeren en te gebruiken. Gewoon licht inschakelen en dimmen, verwarming regelen en zonwering aansturen – en de slimme paniekfunctie gebruiken. Dat is allemaal mogelijk met LUXORliving.

 „Wij zijn met onze wooncomfortregeling uit 2005 eigenlijk de uitvinder van de Smart Home“, meent de knipogende LUXORliving productmanager Tino Schlaich. „Al bij onze eerste besturingssystemen op dit gebied, moest de elektricien de hele installatie slechts met één schroevendraaier kunnen instellen en programmeren. Dat werd door de markt zeer gewaardeerd. Daarom stond ook bij LUXORliving de eenvoudige ingebruikname helemaal boven aan de lijst.“ Natuurlijk is intussen de schroevendraaier door de laptop vervangen. De clou zijn de softwareprogramma's „LUXORplug“ en „LUXORplay“.

 

Installatie: flexibel en open    

De bekabeling voor LUXORliving is precies dezelfde als bij elke andere KNX-installatie. Lampen, rolluiken of ook andere toepassingen kunnen met de software aan willekeurige toetsen worden toegewezen. Zo kan de bestaande installatie worden aangepast, zijn kostenbesparingen mogelijk en heeft men ook meer vormgevingsmogelijkheden bij de keuze van het gewenste schakelaarprogramma. Tino Schlaich: „Wij verkopen geen toetsen, maar werken met toetsinterfaces.“ De hardware bestaat uit ca. duizend sensor- en actorbouwstenen en enkele centrale apparaten. Deze zijn KNX-gecertificeerd, bieden echter minder functies dan een normaal KNX-apparaat. Het voordeel van deze beperking is dat voor de ingebruikname geen ETS nodig is, maar alleen de zeer eenvoudig te bedienen en gratis software LUXORplug

 

Ingebruikname zonder programmeren

Voor de ingebruikname wordt het Windows-programma LUXORplug gebruikt. De software maakt automatisch een lijst van de componenten; elk apparaat heeft een eenduidig, slechts eenmaal toegekend nummer, waarmee het steeds weer kan worden geïdentificeerd. De installateur geeft het aantal verdiepingen en ruimtes aan, waaraan hij ook een naam kan geven. Daarna wijst hij de componenten aan de ruimtes toe en kiest ook een korte tekst zoals „jaloezie kinderkamer“. In de volgende stap stelt hij de parameters voor de afzonderlijke actoren in, verbindt deze grafisch met de sensoren en maakt, indien nodig, groepen aan, bijvoorbeeld alle jaloezieën van een kamer.

 

Na plug komt play

Voor de visualisatie zijn geen displays nodig. Een Android- of iOS-smartphone is voldoende. Daarmee downloadt de gebruiker de gratis app LUXORplay. Deze neemt bij de eerste verbinding met de systeemcentrale alle namen van de ruimtes, schakelaars etc. over. De grafische weergave is vooraf ingesteld, zodat de visualisatie al vanaf de start gebruiksklaar is. De gebruiker kan nu de toestanden van lampen, jaloezieën, rolluiken, algemene instellingen etc. visualiseren en wijzigen. Hij kan bijv. aan elk actorkanaal een tijdprogramma toewijzen of scènes definiëren.


(3.084 tekens zonder koptekst)

Verkorte tekst/samenvatting

LUXORliving is in principe een gecertificeerde KNX-installatie. Maar in tegenstelling tot een traditionele KNX-installatie gebruikt LUXORliving alleen de wezenlijke functies. Precies daarom is LUXORliving zo onvergelijkbaar eenvoudig te installeren en te gebruiken. Gewoon licht inschakelen en dimmen, verwarming regelen en zonwering aansturen – en de slimme paniekfunctie gebruiken. Dat is allemaal mogelijk met LUXORliving.                     
LUXORplug is de eenvoudige ingebruiknamesoftware van Theben. Op Windows gebaseerd – snel, veilig, ongecompliceerd. Voorkennis is niet vereist. LUXORplay is de voor iOS- en Android geschikte app voor de comfortabele, veilige en tevens supereenvoudige bediening van LUXORliving via WLAN.

(701 tekens zonder koptekst)     

Download tekst- en beeldmateriaal: