Breed uitgemeten verlichting in smalle ruimten: de nieuwe thePassa aanwezigheidsmelders voor gangen en hallen

(Apeldoorn,  maart 2017) Theben presenteert de nieuwe aanwezigheidsmelder thePassa voor de energiezuinige, aanwezigheidsafhankelijke verlichtingsregeling in gangen, hallen en magazijnen met hoge stellingen. Dankzij twee apart regelbare detectie bereiken kunnen de beide lichtzones precies van elkaar worden gescheiden resp. in- en uitgeschakeld en geregeld (KNX-versie) worden.  

thePassa aanwezigheidsmelder is de opvolger van de huidige compact passage en compact passimo gangmelder van Theben. De apparaten hebben een rechthoekig detectiebereik van in totaal 5 x 30 m in twee aparte in- en uitschakelbare lichtzones. Daardoor hoeft de verlichting niet altijd in de hele gang, maar alleen in het werkelijk gebruikte gedeelte te worden ingeschakeld. De precieze afbakening van het rechthoekig detectiebereik - bijvoorbeeld ten opzichte van aangrenzende kantoorruimtes - voorkomt dat bewegingen daar worden gedetecteerd, waardoor de verlichting zou worden ingeschakeld. Daardoor is thePassa bij uitstek geschikt voor o.a. lange gangen, hallen en ook voor magazijnen met hoge stellingen. De parameters van thePassa kunnen snel en eenvoudig worden ingesteld met de nieuwe app theSenda Plug en de afstandsbediening theSenda B met geïntegreerde luxmeter.

 

Looplicht, Aura-effect, herkenning van de bewegingsrichting en nog veel meer 

Het thePassa-productassortiment omvat een conventionele versie (thePassa P360-101), een KNX-versie voor de integratie in de KNX-gebouwsysteemtechniek (thePassa P360 KNX) en een DALI-versie (thePassa P360-221 DALI). De KNX-versie beschikt over twee lichtkanalen en twee aanwezigheidskanalen. Per lichtkanaal is een lichtmeting beschikbaar, waardoor de optimale constante lichtregeling in elke afzonderlijke lichtgroep mogelijk is. Bovendien biedt het KNX-apparaat slimme functies zoals looplicht, Aura-effect en herkenning van de bewegingsrichting. Het looplicht herkent de bewegingsrichting van de personen in de ruimte en schakelt 'vooruitziend' het licht in aangrenzende lichtgroepen in. Met de functie ‘Lichtwolk’ wordt de lichtgroep in het detectiebereik waar iemand zich bevindt ingeschakeld en worden de aangrenzende lichtgroepen gedimd. Zo zorgt thePassa voor een betere oriëntatie en meer veiligheid.

De herkenning van de bewegingsrichting verhoogt het comfort, omdat dit signaal bijvoorbeeld voor het automatisch openen van deuren kan worden gebruikt wanneer iemand nadert. De DALI-variant van de thePassa kan op twee lichtgroepen worden omgeschakeld, waardoor de beide lichtzones apart kunnen worden aangestuurd. Een extra groep voor een extern relais kan o.a. voor HVAC-toepassingen worden gebruikt.

De nieuwe thePassa gangmelders zijn geschikt voor inbouwmontage en worden geleverd met dezelfde behuizing als de veel gebruikte theRonda-aanwezigheidsmelders. Dit zorgt voor een uniforme look en een harmonisch interieurdesign in het gehele gebouw. Alle apparaten hebben beschermingsklasse IP 54 en kunnen daardoor ook in vochtige ruimtes worden gebruikt. 

(2.686 tekens zonder koptekst)

 

Verkorte tekst/samenvatting                    

Theben presenteert de nieuwe gangmelders thePassa met rechthoekig detectiebereik van in totaal 5 x 30 m in twee apart in- en uitschakelbare en regelbare lichtzones. De parameters kunnen snel en eenvoudig worden ingesteld met de app theSenda Plug en de afstandsbediening theSenda B met geïntegreerde luxmeter. thePassa is verkrijgbaar in een conventionele versie (thePassa P360-101), een KNX-versie (thePassa P360 KNX) en een DALI-versie (thePassa P360-221 DALI). De KNX-versie beschikt over twee licht- en aanwezigheidskanalen. Voor de optimale constante lichtregeling in elke lichtgroep kan per lichtkanaal een lichtmeting worden gebruikt. Andere comfortfuncties zijn looplicht, Aura-effect en herkenning van de bewegingsrichting. thePassa is geschikt voor de inbouwmontage en wordt geleverd in dezelfde behuizing als de theRonda-aanwezigheidsmelders. Dit zorgt voor een uniforme look in het gehele gebouw. Alle apparaten hebben beschermingsklasse IP 54 voor gebruik in vochtige ruimtes.

(988 tekens)             


           

Download tekst- en beeldmateriaal: