theSenda plug app

 

Wie kent dat niet: Voor de instelling van de bewegings- of aanwezigheidsmelder is een kabel nodig en dat is moeizaam. Met onze oplossing behoort dat definitief tot het verleden.

theSenda Plug is een gebruikersvriendelijke en gratis app voor de comfortabele programmering van bewegings- en aanwezigheidsmelders en LED-lampen met geïntegreerde bewegingsmelder (theLeda D). De parameters worden via Bluetooth naar de afstandsbediening theSenda B gezonden en daar via infrarood automatisch naar de melder overgedragen. Zo kunnen de meeste melders van Theben eenvoudig, snel en veilig worden ingesteld en bediend. Alle op afstand bedienbare bewegings- en aanwezigheidsmelders zijn al vooraf geïnstalleerd. En door de regelmatige update van de melderdatabase is de installatie altijd actueel.

Overzicht van de belangrijkste functies:

  • Flexibel zoeken van melders en instellen van parameters: Met de automatische zoekfunctie gaat de installateur direct naar de betreffende melder. Daarnaast kan ook de filterfunctie worden gebruikt. En ten slotte kunnen melders ook met behulp van opgeslagen parametersets worden opgezocht. Met de intuïtieve gebruikersinterface kunnen alle melders met slechts enkele klikken worden geprogrammeerd. Omvangrijke grafische en tekstuele hulpfuncties en animaties ondersteunen bij de parameterinstelling. Juist bij melders met bijzonder veel functies, zoals de DALI-aanwezigheidsmelders, vereenvoudigt en versnelt de theSenda Plug de programmering aanzienlijk.

  • Parametersets kunnen klantspecifiek worden opgeslagen en benoemd. Dit vereenvoudigt het hergebruik, bijv. bij gebruik in verschillende gebouwen. De parametersets kunnen ook vooraf met theSenda Plug worden aangemaakt en later tijdens de ingebruikname worden overgedragen. Voor archiverings- of beheerdoeleinden kunnen de parameterrecords worden geëxporteerd, bijvoorbeeld per e-mail.

  • Perfect samenspel met afstandsbediening theSenda B: Tijdens de parameterinstelling van de melder met de theSenda Plug app worden de geprogrammeerde gegevens met de theSenda B afstandsbediening via infrarood naar de betreffende melder overgedragen. De communicatie tussen app en afstandsbediening vindt via Bluetooth plaats. De clou: theSenda B heeft een geïntegreerde luxmeter, waarmee de lichtmeting eenvoudig en comfortabel kan worden vergeleken c.q. gecompenseerd. De gemeten luxwaarden worden vervolgens weer per Bluetooth naar theSenda Plug overgedragen. Bovendien kan de afstandsbediening ook als gebruikersafstandsbediening fungeren. De meegeleverde wand- en tafelhouder zorgt ervoor dat de afstandsbediening altijd bij de hand is.