Bewegings- & aanwezigheidsmelders theMura met toets voor wandmontage: aantrekkelijk veelzijdig

theMura bewegings- en aanwezigheidsmelders voor wandmontage (inbouw) met toets voor vrij in te stellen parameters zijn perfect geschikt voor een energie-efficiënte verlichtingsregeling, bijvoorbeeld in afzonderlijke kantoorruimtes, woonruimtes, gangen, trappenhuizen, kelders en wc's. Een breed assortiment aan productvarianten biedt u voor bijna elke toepassing in uw eigen huis of in de functionele bouw een geschikt apparaat – ook voor gebruik in de KNX-gebouwautomatisering en met het op KNX gebaseerde LUXORliving Smart Home-systeem.

TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist
theMura KNX voor wandmontage
TITLE_NL_NL does not exist
TITLE_NL_NL does not exist

Breed productspectrum voor elke situatie

theMura 3-draads bewegings- en aanwezigheidsmelders kunnen worden gebruikt in nieuwbouw, maar ook bij renovaties en verbouwingen. Als 2-draads bewegingsmelder in combinatie met een Theben ELPA trapverlichtingtijdschakelaar worden ze vooral bij renovatie en verbouwing gebruikt. theMura KNX bewegingsmelders en KNX aanwezigheidsmelders voor wandmontage zijn de ideale apparaten voor de KNX huis- en gebouwautomatisering. Bovendien omvat het productaanbod ook een variant van de bewegingsmelder die in het op KNX gebaseerde Smart Home-systeem LUXORliving kan worden gebruikt. Afhankelijk van het apparaat kunnen, met een extra relais met potentiaalvrij contact, HVAC-toepassingen worden geïntegreerd. Bovendien kan bij de theMura S180-101 aanwezigheidsmelder een externe toets worden aangesloten.

I agree that external content may be displayed to me. Personal data can thus be transferred to third party platforms. For more information, please see our privacy policy.
theMura KNX voor wandmontage

Klaar voor KNX – maar wel veilig

De KNX-varianten van de theMura bewegings- en aanwezigheidsmelders voor wandinbouw bieden u nog meer flexibiliteit door de dag-/nachtomschakeling. De apparaten ondersteunen KNX Data Secure en zijn daardoor optimaal beveiligd tegen diefstal van gegevens en manipulaties. Dankzij de geïntegreerde update-tool kan de KNX-firmware achteraf worden geactualiseerd. Zo beschikken de apparaten altijd over de laatste versie. De aanwezigheidsmelder theMura P180 KNX UP WH biedt 6 logische kanalen, een geïntegreerde temperatuursensor, een toetsinterface en een geïntegreerde akoestische sensor. Zo kunnen de kosten van de elektrische installatie duidelijk worden verlaagd.

TITLE_NL_NL does not exist

Aantrekkelijk design voor elke ruimte

De theMura-inbouwbewegings- en aanwezigheidsmelders voor wandmontage kunnen door hun bijzonder vlakke, aantrekkelijke design onopvallend op elke wand worden geplaatst en voegen zich harmonieus in de omgeving.

TITLE_NL_NL does not exist

Geïntegreerde toets voor handmatig oversturen

Met theMura kan de verlichting niet alleen automatisch worden geregeld. Het is juist heel goed mogelijk om deze ook naar uw persoonlijke voorkeuren in te stellen. Met de geïntegreerde toets kan de verlichting manueel worden in- of uitgeschakeld. Als de toets niet nodig is, kunt u deze eenvoudig deactiveren.

TITLE_NL_NL does not exist

Praktische comfortfuncties

Bij de aanwezigheidsmelder theMura zorg het oriëntatielicht voor meer veiligheid in gangen en trappenhuizen. Na het automatisch uitschakelen van het hoofdlicht blijft het gedurende een instelbare nalooptijd of continu (helderheidafhankelijk) geactiveerd. De functie voor trapverlichting voorkomt dat u in het donker staat, omdat iemand het licht heeft uitgeschakeld. Met de inleerfunctie kan de actuele lichtwaarde permanent worden opgeslagen. En als het nuttig is om het geluidsniveau te laten bepalen wanneer de verlichting wordt uitgeschakeld (bijvoorbeeld in wc's), dan kan met de akoestische functie en de geïntegreerde microfoon (afhankelijk van het apparaat) de nalooptijd worden ingesteld. Hiermee maakt u ook in ruimtes met scheidingswanden een betrouwbare aanwezigheidsafhankelijke detectie mogelijk.

Heel eenvoudig in te stellen via afstandsbediening, app & potmeters

De programmering van de wandmelders theMura S180-101 en theMura P180 KNX is echt heel eenvoudig. U kunt daarvoor het beste de afstandsbediening theSenda B in combinatie met de gratis Senda Plug app gebruiken. De ingevoerde parameters worden via Bluetooth naar de theSenda B afstandsbediening verzonden en daar via infrarood naar de melder overgedragen. Zo kunnen de apparaten eenvoudig, snel en veilig worden ingesteld en bediend. Wilt u liever de klassieke programmering? Gebruik dan eenvoudig de geïntegreerde potmeters voor het instellen. De theSenda Plug app voor iOS en Android toont alle melders die op afstand kunnen worden bediend. Voor een flexibele parameterinstelling kunnen parametersets klantspecifiek worden opgeslagen, aan parameterbibliotheken worden toegevoegd en extern worden aangemaakt en ingelezen. Zo kunt u ook in grotere objecten met vele melders snel identieke parameters instellen.

App Screen 1290x726

De theSenda Plug app voor iOS en Android toont alle melders die op afstand kunnen worden bediend. Voor een flexibele parameterinstelling kunnen parametersets klantspecifiek worden opgeslagen, aan parameterbibliotheken worden toegevoegd en extern worden aangemaakt en ingelezen. Zo kunt u ook in grotere objecten met vele melders snel identieke parameters instellen.

Technische specificaties en functiebeschrijvingen:

KNX-bewegingsmelder:


KNX-aanwezigheidsmelder:


Bewegingsmelder voor LUXORliving Smart Home-systeem:

Download brochure als pdf: