LUXA 103 aanwezigheidsmelder voor binnen en buiten, nu ook voor KNX

De Theben LUXA 103-aanwezigheidsmelders voor 230 V en KNX zijn de veelzijdige apparaatfamilie voor een efficiënte verlichtings- en HVAC-regeling in binnen- en buitenruimten. De apparaten met een rond detectiebereik zijn ideaal voor gebruik in individuele en kantoortuinen, vergaderruimten, opslagruimten, kelders en toiletten. Speciale aanwezigheidssensoren voor gangen en hallen hebben een rechthoekig detectiegebied. Alle apparaten kunnen via app en afstandsbediening worden ingesteld en zijn bijzonder eenvoudig te installeren. De opbouwapparaten in zwart, wit of grijs passen in elk ruimtedesign.

I agree that external content may be displayed to me. Personal data can thus be transferred to third party platforms. For more information, please see our privacy policy.

De highlights van de LUXA 103 S aanwezigheidsmelders:

 • Tijdloos elegant, compact design
 • Comfortabele instelling via app en afstandsbediening, alleen afstandsbediening of handmatig
 • Eenvoudige montage en bedrading
 • Serie aanwezigheidsmelders bestaande uit opbouwapparaten, combi-apparaten voor plafond- en inbouwmontage en aanwezigheidsmelders voor gangen en corridors
 • Opbouwmelders verkrijgbaar in zwartwit en grijs
 • Variant met tweede kanaal voor de HVAC-regeling
 • Geïntegreerde toetsingang
 • Beschermingsgraad IP 54 voor gebruik buiten en in vochtige ruimtes
 • Perfect voor hoge LED-schakellasten (bij 230 V)
 • Kan in een netwerk worden opgenomen met andere LUXA 103-apparaten of deMura Slave-wanddetector (op 230 V)

Vele verschillende toepassingen

LUXA 103 S aanwezigheidsmelders zijn geschikt voor vele verschillende toepassingen voor de efficiënte lichtregeling voor binnen en buiten. Hier zijn enkele voorbeelden:

ideaal voor vochtige ruimtes en buiten

Beschermingsgraad IP 54: ideaal voor vochtige ruimtes en buiten

Dankzij beschermingsgraad IP 54 kunnen alle LUXA 103 S aanwezigheidsmelders probleemloos in vochtige ruimtes en buiten worden geïnstalleerd. Zo kunnen bijvoorbeeld overkapte voordeuren en overkapte terrassen en balkons aanwezigheidsafhankelijk worden verlicht.

Super eenvoudige programmering via app en afstandsbediening

Super eenvoudige programmering via app en afstandsbediening

De programmering van de LUXA 103 S aanwezigheidsmelders is echt super eenvoudig. Daarvoor kunt u het beste de afstandsbediening theSenda B in combinatie met de gratis app theSenda Plug gebruiken. De parameters worden via Bluetooth naar de theSenda B afstandsbediening gezonden en daar via infrarood naar de melder overgedragen. Zo kunnen alle LUXA 103 S melders eenvoudig, snel en veilig worden ingesteld en bediend.

Wilt u liever de klassieke programmering? Dan kunt u de parameters handmatig met de geïntegreerde potentiometers instellen. De app theSenda Plug voor iOS en Android toont automatisch alle geïnstalleerde melders. Voor de flexibele parameterinstelling kunnen parametersets klant specifiek worden opgeslagen, aan parameter-bibliotheken worden toegevoegd en extern worden gemaakt en ingelezen. Zo kunnen ook in grotere ruimtes met meerdere melders snel identieke parameters worden ingesteld.

De installatie van een aanwezigheidsmelder kan zo individueel zijn!

Plafondinbouw

Plafondinbouw (230 V)

Inbouwmontage

Inbouwmontage (230 V)

Opbouwmontage

Opbouwmontage (230 V)

TITLE_NL_NL does not exist

Inbouwmontage (KNX)

TITLE_NL_NL does not exist

Opbouwmontage (KNX)

Eenvoudige montage en bedrading

LUXA 103 aanwezigheidsmelders definiëren eenvoudige montage en bedrading letterlijk opnieuw. De aansluitklemmen van de 230 V opbouwmelders zijn volgens het montageplaatprincipe in het opbouwraam gemonteerd. De steekklemmen van de plafond-/inbouwmelders werden in een 45°-hoek geïntegreerd. Daardoor worden de montage en bedrading aanzienlijk vereenvoudigd en worden de installatiekosten dus verlaagd. Kleine aanpassing met grote gevolgen. Typisch Theben!  

Montage 1 Montage 2

Net zoals bij een montageplaat worden de aansluitklemmen van de LUXA 103 opbouwapparaten in het opbouwraam gemonteerd.

De steekklemmen van de plafond-/inbouwapparaten worden in een 45°-hoek geïntegreerd. Daardoor kunnen de kabels aanzienlijk eenvoudiger in het apparaat worden gemonteerd.

Opbouwmontage

Opbouwmontage 230 V

 

LUXA 103 opbouwapparaten (230 V) hebben een glanzende sierring en passen daardoor harmonieus in elk kleurenschema. De opbouwkaders en decoratieve ringen zijn ook verkrijgbaar in zwart en grijs (zie accessoires).

Plafond-/inbouwmontage

Plafond-/
inbouwmontage (230 V)

 

De LUXA 103 aanwezigheidsmelders (230 V) met een rond detectiebereik zijn verkrijgbaar als combinatieapparaat voor plafond- of inbouwmontage met één (licht) of twee kanalen (licht/ACL). Om van de plafondmelder een inbouwmelder te maken, verwijder je gewoon de veren en de contactbeschermkap en monteer je het apparaat in een inbouwdoos met behulp van het meegeleverde montageframe.

Aanwezigheidsmelders voor gangen

Aanwezigheidsmelders voor gangen 230 V

LUXA 103 gangdetectoren (230 V) met rechthoekig detectiegebied bieden één kanaal voor lichtregeling en zijn verkrijgbaar als opbouwapparaat en als combinatieapparaat voor plafond-/inbouwinstallatie.

TITLE_NL_NL does not exist

Plafond-/
inbouwmontage KNX

LUXA 103 S360-12 KNX-aanwezigheidsmelder met rond detectiebereik voor plafondinbouw (met accessoire plafondinbouwdoos 68A) of inbouwmontage. Opbouwframe verkrijgbaar in wit, zwart of grijs als accessoire.

TITLE_NL_NL does not exist

Plafond-/
inbouwmontage KNX

LUXA 103 S360-28 KNX gangmelder met rechthoekig detectieveld voor plafondinbouw (met accessoire plafondinbouwdoos 68A) of inbouw. Opbouwframe verkrijgbaar in wit, zwart of grijs als accessoire.

Detectiebereiken van de LUXA 103 aanwezigheidsmelders en gang-aanwezigheidsmelders

Aanwezigheidsmelders (rond detectiebereik)

Erfassungsbereich Praesenzmelder 12902x726 nl NL 

Gangmelders (rechthoekig detectiebereik)

Erfassungsbereich Korridormelder 12902x726 nl NL

LUXA 103 KNX

Aanwezigheidsmelder voor KNX

LUXA 103 aanwezigheidssensoren zijn ook verkrijgbaar in varianten voor KNX-systemen: De LUXA 103 S360-12 KNX heeft een rond detectiebereik (360°, Ø 12 m bij 3 m montagehoogte). De LUXA 103 S360-28 KNX fungeert als speciale aanwezigheidsmelder voor gangen, hallen en doorgangen met een rechthoekig detectiebereik (360°, 28 x 5 m bij 3 m montagehoogte). Beide apparaten hebben elk 2 kanalen voor licht en HVAC en 3 logische kanalen en bieden alle voordelen van 230 V-apparaten. Met de dag/nachtomschakeling kunnen afzonderlijke luxwaarden en inschakeltijden worden ingesteld voor dag- en nachtwerking. De geïntegreerde temperatuursensor voor HVAC-regeling maakt tal van extra functies mogelijk. Er is ook een apparaatvariant voor het KNX smart home-systeem LUXORliving verkrijgbaar.

Technische gegevens en functiebeschrijving LUXA 103 S aanwezigheidsmelders en gang-aanwezigheidsmelders:

 

 

Technische gegevens en functionele beschrijving LUXA 103 KNX-varianten:

 • LUXA 103 S360-12 KNX UP
  Plafond-/opbouwmontage, 2 kanalen, rond detectiegebied
 • LUXA 103 S360-28 KNX UP
  Plafond-/opbouwmontage, 2 kanalen, rechthoekig detectiegebied

Download brochure: