Nieuws
Home > Actueel > Nieuws

Brochure aanwezigheids- en bewegingsmelders

Download Präsenzmelder und Bewegungsmelder-Broschüre

Opvallend veelzijdig voor ontwerpers: de nieuwe brochure Theben aanwezigheidsmelders en bewegingsmelders

Informatie

Op de volgende pagina‘s vindt u informatie over:

 

 

 

Nieuws

U bent op zoek naar informatie over de allernieuwste ontwikkelingen of u wilt iets over speciale aanbiedingen weten?


Theben is ook dit jaar aanwezig bij light+building 2018 (hal 8, stand D30)

‘Verbonden – Veilig – Comfortabel, dat is het motto van light+building 2018. Van 18 maart tot en met 23 maart presenteert Theben op deze internationale beurs voor verlichting en gebouwautomatisering haar noviteiten op het gebied van KNX visualiseringen. Verder staat u nog meer te wachten aan noviteiten in hal 8, stand D30. U kunt onder andere kennismaken met onze stekerbare melder, KNX dimactor, PlanoSpot en onze LED compatibele Theben-oplossingen.

Theben aanwezig op light+building 2018

Gewoon smart. Gewoon LUXOR: Het Smart Home-systeem LUXORliving

LUXORliving is het eenvoudige Smart Home-systeem van Theben, dat alles biedt wat eengezinswoningen gezelliger maakt – en afziet van alles wat sowieso niemand gebruikt. Licht aan – Licht uit, dimmen, verwarming regelen en jaloezie aansturen. Daarom gaat het. En het beste: LUXORliving kan zo eenvoudig gemonteerd, geïnstalleerd en in gebruik genomen worden dat men daarvoor geen systeemintegrator hoeft te zijn – maar kan zijn. Gewoon klasse. Gewoon LUXORliving.

Smart Home-systeem LUXORliving

Tijden veranderen– top2 wordt top3: de nieuwe digitale schakelklokken top3 van Theben

Theben lost de miljoenen keren verkochte top2-apparaten af met de nieuw ontwikkelde top3-serie digitale schakelklokken . Tot de highlights behoren de comfortabele programmering per app, deveilige gegevensoverdracht via de Bluetooth OBELISK top3 en 600 W LED-vermogen. Tegelijkertijd zijn ze gegarandeerd volledig compatibel met de top2-apparaten.

De nieuwe digitale schakelklokken top3

Alles onder controle. De nieuwe KNX-impulsdrukker interfaces van Theben

De nieuwe impulsdrukker interfaces kunnen binaire waarden registreren en LED’s via de uitgangen aansturen. Wanneer potentiaalvrije  impulsdrukkers of schakelaars worden aangesloten, kunnen de diverse functies zoals schakelen, dimmen en jaloezieën omhoog/omlaag bewegen etc. worden uitgevoerd.

KNX-impulsdrukker interfaces van Theben

Altijd optimaal onder spanning. De nieuwe KNX-voedingen van Theben

De nieuwe KNX-voedingen voeden KNX-lijnen via de KNX-uitgang met geïntegreerde smoorspoel. De niet-geregelde AUX-hulpuitgang kan bijv. als extra voeding van KNX-IP-apparaten of andere systeemapparaten zoals weerstations en displays etc. worden gebruikt.

KNX-voedingen van Theben

Gewoon efficiënter verwarmen. De nieuwe RAMSES 718 KNX ruimtethermostaten van Theben

De nieuwe RAMSES 718 S/P KNX ruimtethermostaten zijn de geoptimaliseerde opvolgers van de bewezen RAMSES 712/713 apparaten. Ze ondersteunen de verwarmingsregeling in de KNX-gebouwautomatisering in constante of 2-puntsuitvoering. Dankzij de universele montageplaat kunnen ze aan de wand of op een inbouwdoos worden geïnstalleerd.

RAMSES 718 KNX ruimtethermostaten

Klein. Sterk. Flexibel. Duurzaam. De nieuwe theLeda S LED-stralers met bewegingsmelder van Theben

De nieuwe theLeda S LED-stralers met geïntegreerde bewegingsmelder voor buiten zijn de opvolgers van de succesvolle LUXA LED-stralers. Ze zijn perfect geschikt voor buitenplaatsen zoals carports en achteringangen van gebouwen. theLeda S biedt een compacte behuizing met duidelijke vormen en traploze overgangen. De geïntegreerde lens heeft een geraffineerde spiegeloptiek voor PIR-melders. De 180° draaibare LED-module maakt wand-, gevel- en accentverlichting mogelijk alsmede Wallwash-effecten. Het detectiebereik van 180° kan eenvoudig met de meegeleverde stickers worden beperkt.

theLeda S LED-stralers met bewegingsmelder

Absoluut veilig. Onder de moeilijkste omstandigheden. De nieuwe theLuxa R bewegingsmelders voor buiten van Theben

Wanneer bewegingsmelders op vrij toegankelijke plaatsen zoals schoolpleinen, sportcentra en parkeergarages of openbare terreinen en sociale inrichtingen moeten worden geïnstalleerd, zijn slechts twee dingen belangrijk: maximale robuustheid en betrouwbare manipulatiebeveiliging. Zoals de nieuwe theLuxa R bewegingsmelders. Ze zijn de bijzonder compacte en optimaal beveiligde oplossing voor gevoelige buitenplaatsen.

theLuxa R bewegingsmelders voor buiten

Luistert mee. Schakelt precies. De nieuwe LUXA 103-100 UA bewegingsmelders met akoestische functie van Theben

De nieuwe LUXA 103-100 UA bewegingsmelder is dankzij de geïntegreerde microfoon o.a. bij uitstek geschikt voor sanitaire ruimtes en toiletten. De bewegingsmelder wordt door de PIR-sensor geactiveerd, terwijl de geïntegreerde microfoon de nalooptijd bepaalt. Dankzij het compacte design met geïntegreerde netadapter kan de bewegingsmelder onopvallend in elke binnenruimte worden geïntegreerd.

LUXA 103-100 UA bewegingsmelders met akoestische functie

Optimale luchtkwaliteit. Voor een perfect leefklimaat. De nieuwe AMUN 716 S KNX CO2-sensor van Theben

De nieuwe CO2-sensor AMUN 716 S KNX bewaakt de CO2-concentratie in scholen en klaslokalen, op kantoren, in conferentieruimtes en in passief- en laagenergiehuizen. Dankzij de geïntegreerde temperatuurregelaar is hij bij uitstek geschikt voor de efficiënte regeling van de omgevingstemperatuur en voor de ruimteluchtafhankelijke aansturing van ventilatiesystemen in de KNX-gebouwautomatisering. Met de universele montageplaat kan de AMUN 716 S KNX aan de wand of in een  inbouwdoos worden geïnstalleerd.

AMUN 716 S KNX CO2-sensor

Elektro Vakbeurs Hardenberg 2017

(november 2017) Ook dit jaar sluiten wij aan bij de Elektro Vakbeurs Hardenberg op 12, 13 en 14 december 2017.

Elektro Vakbeurs Hardenberg 2017

Maak kennis met theCapital

(oktober 2017) theCapital, een inspiratie-omgeving waar verschillende doelgroepen samenkomen om vanuit één locatie een project uit te denken en keuzes te maken voor verschillende afnemers. 

theCapital

TECH tip - Wat is het verschil tussen DCF77 en astrotijd bij een schakelklok?

(oktober 2017) Onze huidige maatschappij kan niet normaal functioneren zonder de juiste tijd. Zonder tijd loopt u bijvoorbeeld uw afspraak mis. Maar wist u dat veel technische voorzieningen ook gebruik maken van de juiste tijd?

Verschil tussen DCF77 en astrotijd bij een schakeltijd

Theben terug in de schoolbanken

(oktober 2017) In mei van dit jaar kreeg Theben een vrij ongebruikelijke, maar zeer interessante vraag van het Summa College uit Eindhoven. Deze MBO school wil investeren in lesmateriaal om in het nieuwe schooljaar 2017-2018 de techniekstudent het vak Domotica – KNX te kunnen aanbieden. Theben biedt hiervoor de perfecte oplossing in de vorm van een complete, professioneel ingerichte KNX demokoffer. 

Theben terug in de schoolbanken

TECH tip - Vocht... het gevaar voor elke KNX installatie

(juli, 2017) Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit vocht. In onze omgeving is vocht ook overal aanwezig en de verhouding van vocht is afhankelijk van de luchtdruk en temperatuur. Als mens hebben we vocht nodig, maar componenten zeker niet. Waarom niet? Lees de gevolgen van vocht bij een component.

vocht - gevaarlijk voor KNX installatie

Verschil tussen een aanwezigheidsmelder en bewegingsmelder

(juli 2017) Soms moet je gewoon even de tijd nemen om terug te gaan naar de basis. Wat is nu eigenlijk de definitie van het woord en gebruik ik dus het juiste product voor mijn doeleinde? Regelmatig wordt de aanwezigheidsmelder aangezien voor bewegingsmelder en andersom. Tijd om dit even recht te trekken.  

Verschil aanwezigheidsmelder en bewegingsmelder

Kom je ons ook bezoeken tijdens Elektro 2017?

(augustus 2017) Het duurt nog even, maar de tijd gaat vaak sneller dan we willen en dan is het zo september. En dan sluiten wij aan bij het event van deze maand 'Elektro 2017', georganiseerd door Henk en Fred. 

Theben aanwezig bij Elektro 2017

Theben steunt Clean2Antartica

(juni, 2017) . Afval is geen last, maar een mooie grondstof wat gebruikt kan worden voor mooie dingen. Een interessante gedacht en een enorme stap zijn naar een schonere wereld!

Theben steunt Clean2Antartica

Duurzaamheid en comfort komen samen tijdens KNX netwerk-event 2017

(mei 2017) De laatste jaren hebben wij regelmatig applicatietrainingen gegeven aan installateurs, medewerkers van de groothandel en system integrators. Wij hebben speciaal voor onze oud-cursisten een dag georganiseerd om elkaar bij te praten over de laatste ontwikkeling van onze KNX-applicaties in de verschillende producten.

Duurzaamheid en comfort komen samen tijdens KNX netwerk-event 2017

KNX is dé standaard voor slimme woningen en kleine utiliteit in Nederland

(April 2017) De markt van slimme woningen en kleine utiliteit groeit dit jaar wereldwijd met 20%. Dat blijkt uit een onderzoek naar de markt voor slimme woningen en kleine utiliteit door het Engelse onderzoeksbureau BSRIA. De grootste toename wordt voorspeld voor de Britse markt, namelijk met 29%. 

KNX is dé standaard voor slimme woningen en kleine utiliteit in Nederland

Bijzondere dagen in april, mei en juni

(April 2017) April, mei en juni staan in het teken van veel feestdagen. Daarom hebben wij even een overzicht gemaakt op welke dagen wij gesloten zijn.

Bijzondere dagen in april, mei en juni

Efficiënte lichtintelligentie: de nieuwe theRonda DALI-aanwezigheidsmelders

Theben breidt met de nieuwe theRonda DALI-aanwezigheidsmelders zijn standaardmodellen en performance-modellen uit met varianten voor de intelligente lichtregeling via het DALI-bussysteem.

theRonda DALI-aanwezigheidsmelder

Onze bereikbaarheid rond de feestdagen

Een feestelijke groet namens 

 

Team Theben Nederland

Bereikbaarheid rond de feestdagen

"Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!"

DEVENTER – Elektro 2017 gaat dit jaar hét ontmoetingsmoment worden voor de elektrobranche. Doordat de beurs Elektrotechniek in 2017 niet doorgaat, komt het magazine Henk & Fred met een eigen event.  

Eind september organiseert Henk & Fred: ELEKTRO 2017

Update voor theServa S110 KNX beschikbaar

De theServa S110 KNX update is beschikbaar. De update omvat diverse verbeteringen die met de client software (1.0.8) en de actuele theServa Miniserver-firmware (1.5.0.0) kunnen worden geactiveerd. 

Update theServa S110 KNX beschikbaar

De nieuwe LED-straler theLeda P van Theben met bewegingsmelder. Eleganter, lichter, slimmer

De nieuwe LED-straler theLeda P van Theben beschikt over een aantal unieke mogelijkheden: oriëntatielicht, schemeringsfunctie, zelflerende nachtuitschakeling en nog veel meer. En het mooie is dat alle functie gecombineerd kunnen worden als dat nodig is.

Door de bijzondere constructie van het LED-paneel wordt ook licht naar opzij afgegeven en wordt de directe omgeving via de muur verlicht. Dat ziet er een stuk vriendelijker uit dan de gebruikelijke gerichte lichtstralen.

LED-straler theLeda P met bewegingsmelder

Theben steekt haar stekerbare melders in een interessante actie!

Halverwege dit jaar heeft Theben haar melders uitgebreid met een voorgeconfectioneerde stekerbare variant van theMova, theRonda en de compact passage. We willen dat iedereen weet dat wij deze producten in ons assortiment hebben en daarom hebben we voor het najaar van 2016 een leuke introductieactie samengesteld met deze producten. 

Theben steekt haar stekerbare melders in een interessante actie!

Familie als drijvende kracht

Een bijzondere personele verandering bij onze moedermaatschappij Theben AG in Haigerloch: per 1 september 2016 is Paul Sebastian Schwenk toegetreden als algemeen directeur.

Familie als drijvende kracht

Trek aan de schoolbel!

Loopt de schoolbel nog wel op tijd of heeft u problemen met de huidige schoolbel? Theben biedt een handige productselector die middels drie vragen de juiste schoolklok selecteert. Makkelijker kan het niet en het kost bijna geen tijd.

Juiste schakelklok kiezen ter ondersteuning van lestijdsignalering

Sfeervolle verlichting via de app: Theben universele dimmers DIMAX voor LED-lampen

De nieuwe Theben universele dimmers DIMAX 542 plus en 544 plusdimmen LED-lampen harmonisch en zonder knipperen. Met de gratis app voor Android-smartphones kunnen individuele lichtscènes comfortabel worden geprogrammeerd en per NFC naar de DIMAX 544 plus worden gezonden.

Universele dimmer DIMAX 542 plus en 544 plus

Zo groot kan klein zijn: de nieuwe Theben thePiccola Mini-aanwezigheids- en bewegingsmelders

Theben presenteert met de nieuwe thePiccola Mini-aanwezigheids- en bewegingsmelders een compacte modelserie voor de bewegings- en lichtsterkteafhankelijke verlichtingsregeling voor gemiddelde detectiebereiken

De nieuwe Theben thePiccola Mini-aanwezigheids- en bewegingsmelders

Plug & Play: Aanwezigheids- en bewegingsmelders van Theben nu voorgemonteerd voor nog eenvoudigere montage

Om montagetijden te verkorten en installatiekosten te verlagen, voorziet Theben met onmiddellijke ingang de aanwezigheidsmelders theRonda, compact passage en de bewegingsmelder theMova naar wens van hoogwaardige stekkers en kabels.

Theben voorgemonteerde aanwezigheids- en bewegingsmelders

Gewoon ideaal rond: de nieuwe aanwezigheidsmelders theRonda S en theRonda P met Master-Master-parallelschakeling

ThebenHTS vult de bewezen Performance-serie theRonda P aan met een vereenvoudigde variant voor kleinere kantoorruimtes, nevenruimtes met daglichtinval of vochtige ruimtes. theRonda P aanwezigheidsmelders beschikken bij de nieuwe generatie over een Master-Master-parallelschakeling, waarmee lichtomstandigheden in het detectiebereik van afzonderlijke apparaten onafhankelijk van elkaar en dus individueel kunnen worden ingesteld.

Aanwezigheidsmelders theRonda S en P van ThebenHTS

Uitstekend design, nu nog energiezuiniger en flexibeler: de nieuwe ThebenHTS thePrema E premium-aanwezigheidsmelder met verlaagd standby-verbruik

Theben optimaliseert het programma van de thePrema premium-aanwezigheidsmelders. De apparaten verbruiken in de standby-stand minder dan 0,1 W, terwijl thePrema S als DALI-variant geschikt is voor de eenvoudige installatie in de gebouwautomatisering.

De nieuwe Theben thePrema E aanwezigheidsmelders

LED's nauwkeuriger dimmen: Universele Theben KNX-dimactoren uit de FIX-reeks

Theben introduceert met de nieuwe FIX KNX-dimactor uit de FIX-reeks een universele dimactor voor een efficiënte lichtregeling in lijn met de KNX-gebouwautomatisering. Dankzij de verschillende dimcurven kunnen onder andere LED-lampen en energiespaarlampen nog flexibeler en nauwkeuriger bediend worden.  

Universele KNX-dimactoren uit de FIX1 en FIX2 reeks

Kant en klaar en compact: de nieuwe Theben FIX1/FIX2 KNX-actoren

Voor wie de modulaire opbouw van de Theben MIX2-actoren niet nodig heeft, maar maximale flexibiliteit en vele verschillende functies wenst, zijn de nieuwe FIX1 und FIX2 compacte KNX-actoren het perfecte alternatief. En ook nog voordeliger. Zo kan de schakel-/jaloezieactor RM 16 T KNX met 16 relais, tegelijkertijd verlichting en jaloezieën aansturen en is dus uitermate geschikt voor de projectbouw voor bijvoorbeeld in kantoorgebouwen, openbare gebouwen, opleidingsinstuten of hotels. Eigenlijk overal waar verlichting en zonwering in een ruimte moeten worden geregeld.

KNX-actoren uit de FIX1- en FIX2-serie

Individuele temperatuur precies geregeld: de nieuwe Theben Fan-Coil-actor FCA 2 KNX

De nieuwe Fan-Coil actor FCA 2 KNX van Theben biedt u alle gemakken die u zich van een verwarmingsbesturing wenst. Dankzij de proportioneel aanstuurbare stelkleppen kan de temperatuur op de graad precies worden verhoogd of verlaagd. Ideaal voor hotelkamers, kantoorgebouwen en appartementencomplexen.

Fan-Coil-actor FCA 2 KNX

De beste verbindingen: Theben IP-router KNX en IP-interface KNX

De Theben IP-router en de IP-interface verbinden de KNX-bus met het duidelijk, snellere Ethernet-netwerk (TCP/IP). Via het netwerk kunnen KNX-telegrammen naar andere apparaten worden verzonden of ontvangen. Beide zijn met firmware updates te upgraden. De IP-router geeft spanningsuitval aan via de KNX bus.

IP-router en IP-interface voor KNX

KNX-project met Theben producten genomineerd voor KNX Professional Award en Publieksprijs

Tijdens de beurs Elektrotechniek 2015 werd de KNX Professionals Award en Publieksprijs uitgereikt. Hevac Controls wint KNX Professionals Award 2015 en de Publieksprijs ging naar BAM Bouw en Techniek. TES en Elektropartners kwamen zowel bij de Award als de Publieksprijs uit op een 2e resp. 3e plek. De genomineerde projecten van TES en Elektropartners zijn ondersteund door KNX producten van Theben.

KNX Professional Award en Publieksprijs

Flexibel, vlak, met tal van functies: KNX-aanwezigheidsmelder PlanoSpot KNX en PlanoSpot KNX S van ThebenHTS

Ruimtelijke situaties op kantoren veranderen tegenwoordig sneller dan ooit. Met de nieuwe PlanoSpot KNX presenteert ThebenHTS de eerste aanwezigheidsmelder op de markt met een mechanisch instelbaar detectiebereik. Daarmee is de PlanoSpot KNX de optimale aanwezigheidsmelder voor ruimten waarin een flexibele ruimteverdeling belangrijk is. Maar de PlanoSpot kan nog meer.

Aanwezigheidsmelder PlanoSpot KNX

De klassieker onder de stopcontact-schakelklokken is de winnaar: theben-timer 26

Hij is „één van de betrouwbaarste producten op de markt“, aldus de jury van het portaal „Vergleich.org“. Met een totaalscore van 1,7 riep zij de stopcontact-schakelklok theben-timer 26 uit tot winnaar. „Als u een eenvoudige schakelklok zoekt om de verlichting thuis of in een aquarium dagelijks op dezelfde tijd in- en uit te schakelen, is deze schakelklok de perfecte oplossing“ oordeelde de onafhankelijke jury in juli 2015.

theben-timer 26 is de winnaar

theServa bekroond tot “Innovator”

Theben schreef zich in voor de ETOP innovation Awards! Voor Theben een relatief nieuw product, maar zeker een bijzondere product binnen het reeds bestaande KNX assortiment. Theben heeft heel nadrukkelijk gekozen om product op te nemen, waar de KNX functionaliteiten binnen haar productportfolio enorm wordt uitgebreid.

theServa is een visualisatie server, waar bij de ontwikkeling ervan één belangrijk aspect bovenaan het wensenlijstje stond, namelijk “Easy to use”. Dit niet alleen bedoeld voor de eindgebruiker maar zeker ook voor de installateur of systeem integrator. Met de configuratie software is de programmeur in de gelegenheid om in een handomdraai een basic visualisatie omgeving op te zetten en juist te adresseren nadat hij de communicatie gegevens uit de KNX programmeersoftware heeft overgeheveld. Uiteraard kan deze basis worden verfraaid en functioneel worden uitgebreid door de vele mogelijkheden die de theServa biedt, toe te passen.

ETOP innovation Awards

Meervoudig bekroond: Theben is uitgeroepen tot „Most innovative brand 2015“

Op 18 juni 2015 werden de Plus X Awards voor de 26 meest innovatieve merken uitgereikt. Theben ontving de zeer begeerde prijs „Most innovative brand 2015“ in de categorie „Energie en verlichting“. Dat het bedrijf met veel bravoure criteria vervult zoals innovatieve technologieën, perfect productdesign, comfortabele bedieningsconcepten en de toepassing van kwalitatief hoogwaardige materialen, had het bedrijf al eerder dit jaar bewezen.

Theben is „Most innovative brand 2015“

Automatische verlichtingsregeling van zijn mooiste kant: bewegingsmelder theLuxa S

Met zijn onopvallende verschijning zorgt hij voor een warm welkom. Niets ontgaat hem. Zo geeft hij iedereen het goede gevoel van comfort en veiligheid. Ook omdat hij eenvoudig kan worden gemonteerd, bediend en ingesteld. De nieuwe bewegingsmelder theLuxa S slaat altijd een goed figuur. Overtuig uzelf ‒ in de nieuwe video.

Trailer voor de bewegingsmelder theLuxa S

5 jaar Theben Nederland

De datum staat in ons geheugen gegrift. 1 Juni 2010 was het een feit. Theben startte met een eigen verkooporganisatie op de Nederlandse markt.  Jos Jansen en Edwin Hannink waren de eerste eigen Theben medewerkers, die een enorm leuke uitdaging aangingen. Naast de alom bekende schakelklokken, trappenhuisautomaten en schemerschakelaars, ook de beweging- en aanwezigheidsmelders onder de aandacht brengen. Tevens de markt kennis laten maken met het schitterende programma aan KNX producten. Nu vijf jaar later, werkt er een enthousiast team vanuit een eigen vestiging in Apeldoorn, waar we inmiddels al vele relaties hebben mogen ontvangen en kennis hebben laten maken met onze producten.

meer

Betrouwbaar, nauwkeurig, geschikt voor alle weersomstandigheden: weerstation LUXOR 440 van Theben

Zonneschijn, regenbui of koufront - het nieuwe weerstation LUXOR 440 van Theben is perfect toegerust voor alle weersituaties. Achter de transparante behuizing gaan gevoelige sensoren schuil, die naast wind, regen en zonneschijn ook de temperatuur betrouwbaar meten en doorgeven aan de LUXOR-wooncomfortregeling.

Weerstation LUXOR 440

KNX-bewegingsmelder theLuxa P300 KNX – multitalent met interne waarden voor buiten

Met de theLuxa P300 KNX stelt Theben een echt multitalent onder de KNX-bewegingsmelders voor buiten (IP 55) voor: met 4 kanalen voor beweging en 4 kanalen voor temperatuur en licht biedt de KNX-bewegingsmelder maximale flexibiliteit. Bovendien beschikt de theLuxa P300 KNX over logische kanalen en een eenvoudige weekschakelklok.

KNX-bewegingsmelder theLuxa P300 KNX

Uitbreiding van het pakket: Theben breidt de KNX-weerstationserie uit met de Meteodata 140 S KNX

Achter de transparante behuizing van het bekende KNX-weerstation Meteodata 140 S KNX van Theben verbergen zich sinds kort ook twee 24V-varianten en een "basic" versie zonder regensensor.

Nieuwe KNX-weerstations Meteodata 140 S

Ontwikkeld voor LED-lampen: de nieuwe Theben ELPA 6 plus trappenhuis-tijdschakelaar

Theben presenteert met de nieuwe ELPA 6 plus een trappenhuis-tijdschakelaar met uitschakelvoorwaarschuwing voor LED-lampen. Dankzij de verlengde enkele impuls is de uitschakelvoorwaarschuwing ook bij LED's betrouwbaar zichtbaar.

Theben ELPA 6 plus trappenhuis-tijdschakelaar voor LED-lampen

Gewoon eenvoudiger: de nieuwe klokthermostaat RAMSES 366/1 top2 van Theben

Theben presenteert met de nieuwe RAMSES 366/1 top2 een digitale klokthermostaat voor de regeling van afzonderlijke zones met een kleinere inbouwbreedte en vereenvoudigde montage, comfortabele programmering dankzij intuïtieve top2 bedieningsfilosofie en datumgestuurd vakantieprogramma.

Digitale klokthermostaat RAMSES 366/1 top2

Speciaal belastbaar voor LED’s en spaarlampen: de nieuwe astronomische schakelklok Theben SELEKTA 175 top2

Theben presenteert met de nieuwe SELEKTA 175 top2 een astronomische schakelklok met 1 TE inbouwbreedte voor hoge capacitieve lasten, die vooral bij LED-lampen en spaarlampen voorkomen.

Theben SELEKTA 175 top2 Astronomische schakelklok

Sneller lichter: Theben theLeda E LED-straler met bewegingsmelder

Theben presenteert met de nieuwe theLeda E-serie een krachtige en eenvoudig te installeren combinatie van LED-straler en bewegingsmelder

theLeda E LED-straler met bewegingsmelder

Elektro Vakbeurs Venray 2015 – De vakbeurs die installatie, energie en industrie met elkaar verbindt

Van dinsdag 17 maart tot en met donderdag 19 maart 2015 staan wij op de Elektro Vakbeurs in Evenementenhal Venray. Komt u ook langs?

Elektro Vakbeurs Venray 2015

Theben Nederland genomineerd voor De Succes Award 2014!

Jaarlijks wordt de Nationale Business Succes Award uitgereikt aan het beste bedrijf van Nederland. De Succes Award is de grootste prijs van Nederland als het gaat om gezonde ondernemingen met visie en ambitie. Om te behoren tot de selectie vindt er een gedegen, onafhankelijke selectieprocedure plaats en worden de beste bedrijven per branche voorgedragen als branchewinnaar. In februari 2015 wordt de uiteindelijke winnaar van De Succes Award 2014 bekend gemaakt, daar voorafgaand vindt een stemronde plaats.

meer

Kom naar de Theben-roadshow en kom meer te weten over dé melders van Theben!

Wat is het verschil tussen een aanwezigheids- en een bewegingsmelder? Waar kan de melder geplaatst worden? Hoe kan de melder geplaatst worden. Wellicht vragen die u bekend voor komen.

Graag willen wij u meer informatie geven over de melders en het gebruik hiervan, want ook met de juiste melder kunt u besparen op uw energierekening. Dat is toch interessant voor u, maar ook uw opdrachtgevers en gebruikers.

meer

Relatiedag voor installateur en fabrikant

Theben zette op donderdag 25 september de deuren open voor installateurs en systeemintegrators, voor een KNX productmanagement relatiedag. Achterliggende gedachte: enerzijds de markt informeren over trends en de nieuwste aanpassingen van producten, anderzijds vanuit de markt horen wat er gaande is en wat er beter kan.

meer

Brochure nieuwe producten 2014

Nadat onze website en onze beursstands zijn voorzien van een schitterend nieuw Corporate Design, is het nu de beurt aan de brochure Nieuwe producten. Bekijk maar liefst 30 pagina´s met onze producten en oplossingen die allemaal hetzelfde doel hebben: het verhogen van uw comfort en het verlagen van het energieverbruik. Onze brochure Nieuwe producten een overzicht van alle highlights van de Light+Building.

Brochure nieuwe producten 2014

Compleet programma: de Theben theLuxa Performance- en Standard-bewegingsmelders

De bewegingsmelders uit de theLuxa Standard-serie zijn al verkrijgbaar. Nu komt Theben met de theLuxa Performance-apparaten en completeert zo het assortiment bewegingsmelders voor de automatische en energiezuinige verlichtingsregeling buiten. Alle apparaten hebben hetzelfde aantrekkelijke, uniforme design. Vergelijking van de belangrijkste kenmerken en functies:

Bewegingsmelders theLuxa P

Gewoon helder: de nieuwe theMova bewegingsmelders voor binnen van ThebenHTS

Met de theMova-productfamilie zorgt ThebenHTS voor nieuwe hoogtepunten bij de automatische, energiezuinige verlichtingsregeling voor doorgangen binnen. Het nieuwe druppelvormige design van de theMova bewegingsmelders sluit aan bij het productdesign van thePrema en theRonda aanwezigheidsmelders.

Bewegingsmelders theMova S en P

Een prima oplossing als het om aanwezigheid gaat: de nieuwe ThebenHTS theRonda aanwezigheidsmelders

thePrema aanwezigheidsmelders met vierkant detectiebereik verleggen de grenzen in het premiumsegment. Met de nieuwe theRonda aanwezigheidsmelders breidt ThebenHTS nuhet programma van aanwezigheidsmelders uit met een voordelige variant met rond detectiebereik en geconcentreerde functies. theRonda is de ideale oplossing overal waar met slechts één aanwezigheidsmelder een zo groot mogelijk oppervlak moet worden afgedekt. Dankzij het uniforme design met de typische druppelvorm zorgen bewegings- en aanwezigheidsmelders van Theben binnen voor een gelijkvormige uitstraling.

Aanwezigheidsmelders theRonda P

Drievoudige bekroning: de nieuwe thePrema-aanwezigheidsmelders van ThebenHTS

Het design van de thePrema-aanwezigheidsmelderslijn overtuigt tegelijkertijd drie internationale en onafhankelijke vakjury's en werd in de lente van 2014 bekroond met de volgende designprijzen. Naast de "GOOD DESIGN"-award van The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design and Metropolitan Arts“, de "Plus-X"-award, een van de grootste innovatieprijzen ter wereld voor technologie, sport en lifestyle evenals de begeerde "iF product design“-award.

Designprijzen voor thePrema-aanwezigheidsmelders

De kwadratuur van de cirkel: De nieuwe thePrema-aanwezigheidsmelder voor energie-efficiënte verlichtings- en klimaatregeling binnen van ThebenHTS

ThebenHTS presenteert de nieuwe thePrema-aanwezigheidsmelder-productfamilie voor energie-efficiënte, aanwezigheidsafhankelijke verlichtings- en klimaatregeling. De vorm lijkt op een druppel in wording: helder, rond en perfect gevormd. Aan het plafond geïnstalleerd valt hij nauwelijks op. Opvallend daarentegen is zijn vermogen.

Aanwezigheidsmelder thePrema

Theben theServa: licht, jaloezieën en ruimteklimaat eenvoudig met smartphone en tablet regelen

Smartphones, tablet-pc‘s nemen een vaste plaats in ons dagelijks leven in. Met de KNX-visualisatie theServa S110 van Theben kunt u de verlichting, de zonwering en het klimaat in de Smart Home eenvoudig via een app instellen en regelen en belangrijke verbruiksgegevens oproepen.

KNX-visualisatie theServa S110 van Theben

Flexibiliteit wint: het nieuwe Theben MIX2-KNX-actorenprogramma

De bekende MIX-actoren worden tot eind 2014 vervangen door en aangevuld met nieuwe MIX2-KNX-actoren en compacte FIX2-actoren. Het resultaat is een compleet programma voor het efficiënt schakelen en dimmen van de verlichting en voor het regelen van verwarming en jaloezieën.

Nieuwe MIX2-KNX-actoren

Elegant, flexibel, montagevriendelijk: De nieuwe theLuxa-bewegingsmelders van Theben

Theben vervangt het huidige bewegingsmelder-productprogramma successievelijk door de nieuwe theLuxa-productfamilie. Nieuw is niet alleen de naam en het uniforme, elegante design, maar onder andere ook de Teach-in-functie direct op het apparaat, waarmee gebruikers eenvoudig en snel kunnen bepalen bij welke lichtomstandigheden de melder geactiveerd moet worden.

Bewegingsmelders theLuxa

Moderner, emotievoller, onderscheidender: de nieuwe look van Theben

Is het u opgevallen? De website van ons bedrijf, www.theben.de/nl, en de mobiele website http://m.theben.de/nl zijn in een nieuw jasje gestoken. Geen wonder, want Theben toont per direct een nieuw gezicht en profileert zich wereldwijd met een geheel nieuwe look.

Meer over het nieuwe Corporate Design

Maximale energie-efficiëntie van helder tot bewolkt: Theben Meteodata 139 KNX gebruikt weersvoorspellingen om de licht- en klimaatregeling te optimaliseren.

Zou het niet geweldig zijn om weersvoorspellingen te benutten om bijvoorbeeld de regeling van de verwarming en de zonwering van tevoren automatisch te regelen en de energie-efficiëntie te verhogen? Geen probleem met de nieuwe Theben Meteodata 139 KNX. Anders dan gangbare weerstations, die op de actuele toestand van het weer reageren, werpt Meteodata 139 KNX een blik in de toekomst.

Meer weerstation Meteodata 139 KNX

LED’s traploos dimmen: Universele dimmers DIMAX 532 plus en DIMAX 534 plus

Met een gezellige verlichting geld en het milieu sparen? Dat kan! De nieuwe universele dimmer van Theben heeft een extreem laag standby-verbruik van slechts 0,2 W, een soft-AAN- en soft -UIT-schakeling die uw lampen spaart, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Dimmer DIMAX 532 plus en DIMAX 534 plus

Installatie concepten van Theben bieden u de oplossing.

Voor zowel de woningbouwmarkt als ook voor de kantoorgebouwen, heeft Theben een tweetal installatie concepten ontwikkeld. Een groot deel van de installatiemarkt is overtuigd van het feit dat er op een nieuwe manier geïnstalleerd dient te worden, echter de beslissers zijn niet voldoende overtuigd of nemen op zijn minst nog geen beslissingen in deze richting. Wij als Theben hebben gemeend, hierin een ondersteunende rol te willen spelen om de installatiewereld te helpen om met de juiste argumenten in gesprek te gaan.

Voor de kantorenmarkt geldt tevens dat er op een andere manier wordt gedacht op gedacht moet worden. Een trend die hier duidelijk zichtbaar is, is renovatie tegenover nieuwbouw. Dit betekent in een hoog tempo mee draaien voor de installateur. Stekerbare oplossingen dragen hier enorm aan bij, om dit te kunnen realiseren. Ook is een steeds sterker waarneembare tendens, de integratie van de na-regeling voor het klimaatgedeelte in een kantoorpand. In plaats van een tweede infrastructuur naast KNX, wordt de na-regeling van klimaat opgenomen in de KNX installatie. Theben biedt hiervoor de zogenaamde Flexibele Installatie Box als conceptoplossing.

meer

Per 1 april hebben wij ons team verdubbeld.

Per 1 april hebben wij ons team verdubbeld. De oprichting van Theben Nederland is de kroon op een jarenlang succes: Al meer dan 60 jaar is Theben in de Nederlandse markt present met haar schakelklokken, thermostaten en schemerschakelaars.

Per 1 april hebben wij ons team verdubbeld.

Maakt van de nacht een dag: Theben LED-straler met bewegingsmelder LUXA 102-180 LED 32W

Theben breidt de reeks van succesvolle LUXA-LED-stralers met geïntegreerde bewegingsmelder uit met nog een sterk apparaat. De vier LED's van de LED-straler LUXA 102-180 komen overeen met 230 watt van een traditionele halogeenstraler. Met een lichtvermogen van 2000 lumen verlicht de LED-straler ook grotere, commerciële ruimtes betrouwbaar en maakt hij van de nacht een dag. Zes verdere, identieke armaturen zonder bewegingsmelderfunctie ronden het productprogramma af.

LED-straler LUXA 102-180 LED 32W

Theben vaardigt jurylid af voor Skills Techniekwedstrijden

Onlangs vonden de Skills techniek wedstrijden plaats op het ROC Mondriaan te Den Haag. Collega Jerry Palstra nam de taak op zich om als jurylid de wedstrijdresultaten te beoordelen.

Theben onderschrijft het belang van opleidingen in de Elektrotechniek

Gezinsuitbreiding: aanwezigheidsmelder PlanoCentro voor kantoortuinen en klaslokalen

Theben breidt de huidige PlanoCentro-productfamilie (PlanoCentro en PlanoCentro KNX) uit met nieuwe drie-kanaals-aanwezigheidsmelder. De Theben PlanoCentro 201 biedt een extra aanwezigheidskanaal voor energiezuinige HVAC-regeling van o.a. klaslokalen, vergaderruimten, kantoren of hotelkamers. Wanneer er geen mensen in de ruimte aanwezig zijn, schakelt de aanwezigheidsmelder het licht uit en zet de verwarmings- en ventilatieregeling lager. De Theben PlanoCentro 300 gebruikt een extra lichtkanaal voor aanwezigheidsafhankelijke regeling van een derde lichtgroep, zoals voor verlichting van een bord in klaslokalen.

Aanwezigheidsmelder PlanoCentro 201 en 300

Theben KNX event 2013 groot succes!

Tijdens het eerste Theben KNX Event werden een kleine 100 installateurs en systemintegrators welkom geheten door het salesteam van Theben Nederland. Zij werden deze dag geinformeerd omtrent de laatste ontwikkelingen op gebied van KNX gebouwsysteemtechniek.

Eerste Theben Event in Nederland groot succes

Theben ToGo: de mobiele website m.theben.de/nl voor onderweg

Theben stelt zijn klanten vanaf 02. januari 2013 naast de klassieke website ook een mobiele variant voor smartphones en tablets ter beschikking. Productinformatie, technische specificaties en bedieningshandleidingen kunnen op http://m.theben.de/nl snel en gemakkelijk vanaf de bouwplaats of onderweg worden opgeroepen.

Mobiele website http://m.theben.de/nl

Theben goes Flipboard-app: blader gewoon op uw iPad door onze productcatalogi!

Flipboard is een gratis app voor iPad, iPhone, Android en Kindle, die optisch doet denken aan een modern hoogglans-magazine. De inhoud voor uw Flipboard-app stelt u zelf, aan de hand van de gewenste nieuwskanalen op internet, samen en maakt op die manier heel gemakkelijk uw eigen „magazine“. U kunt nu tevens onze RSS-feeds in uw Flipboard-app laden en zo door onze producten bladeren.

Theben-productcatalogi voor Flipboard-app

Terugblik: berichten uit 2012 en de jaren daarvoor

In ons archief vindt u berichten uit 2012 en de jaren daarvoor. Ongeacht of het gaat om meldingen over onze producten, bijvoorbeeld onze KNX-universele dimmers of onze aanwezigheids- en bewegingsmelders, of om algemene berichten, bijvoorbeeld over onze mobiele website, de invoering van RSS-feeds en meer.

Archief: berichten uit 2012 en de jaren daarvoor