Traploos gekleurd en wit: met de nieuwe Theben DALI-Gateway KNX plus

(Apeldoorn,  maart 2017) Theben optimaliseert de huidige DALI-Gateway KNX met een firmware-update. Met de nieuwe DALI-Gateway KNX plus kunnen nu per KNX-commando de lichtkleur, lichtsterkte en kleurtemperatuur volgens DT8 overeenkomstig IEC 62386-209 traploos worden geregeld.

Device Type 8 (DT8) werd speciaal ontwikkeld voor de aansturing van RGB-, RGBW- en „Tunable White“-lampen. RGB- en RGBW-lampen werden tot nu toe volgens Device Type 6 aangestuurd, waarbij voor elke kleur een apart DALI-adres noodzakelijk was. Bij de nieuwe norm DT8 vindt de aansturing via één DALI-adres plaats. Naast de lichtkleur en lichtsterkte kan ook de kleurtemperatuur van „Tunable White“-lampen worden ingesteld.

De DALI Gateway KNX plus dient als interface tussen het DALI-systeem en de KNX-bus. Op een DALI-uitgang kunnen max. 64 EVSA's individueel worden aangestuurd en max. 16 groepen worden geschakeld, gedimd of op een bepaalde waarde worden ingesteld. De Gateway maakt het gebruik van afzonderlijke noodverlichtingen met eigen voeding volgens EN 62386-202 mogelijk en ondersteunt noodverlichtingssystemen met centrale batterij. Informatie over lampen- of EVSA-fouten is per lampengroep of DALI-deelnemer op de KNX-bus voor visualisatie beschikbaar.

De DALI-Gateway KNX plus biedt bovendien een scènemodule voor max. 16 verschillende groepen en een effectmodule voor sequenties en lichteffecten. Voor de DALI-ingebruikname worden de bedieningselementen op het apparaat, de geïntegreerde webserver of de Device-Configuration App (DCA) in de ETS gebruikt.

 

(1.454 tekens zonder koptekst)

Verkorte tekst/samenvatting

Met de nieuwe DALI-Gateway KNX plus kunnen nu per KNX-commando de lichtkleur, lichtsterkte en kleurtemperatuur volgens DT8 worden ingesteld. De Gateway dient als interface tussen het DALI-systeem en de KNX-bus. Op een DALI-uitgang kunnen max. 64 ESVA's individueel worden aangestuurd en max. 16 groepen worden geschakeld, gedimd of op een bepaalde waarde worden ingesteld.

(351 tekens)

Download tekst en beeldmateriaal