Theben AG – Energy saving comfort
Home > Onderneming > Theben AG

Energy saving comfort

Dat is de eis die wij aan ons stellen en de belofte die wij maken. Het is allemaal begonnen met de eerste trappenhuis-tijdschakelaar, die de oprichter Paul Schwenk al in 1921 uitvond. En dat geldt momenteel net zo voor de aanwezigheids- en bewegingsmelders en de wereldwijde KNX standaard. Theben heeft hier in grote mate aan bijgedragen van de ontwikkeling hiervan.

Achter al onze producten en systemen staat de gedachte dat energie alleen dan moet worden gebruikt als die ook daadwerkelijk nodig is. Bijvoorbeeld bij het regelen van de verwarming en het ruimteklimaat. Bij het inschakelen en dimmen van de verlichting of wanneer mensen in of rondom gebouwen in het donker oriëntatie, comfort en veiligheid zoeken. Zo dragen al onze oplossingen enerzijds bij aan efficiënt energiegebruik en anderzijds aan duurzame energiebesparing.
 
Iedereen die gebouwen ontwerpt of bouwt en onze producten en oplossingen toepast, is zich bewust van dit effect. Bij hen geniet de naam Theben een uitstekende reputatie - en dat wereldwijd. Het bedrijf is al geruime tijd in ruim 60 landen overal ter wereld vertegenwoordigd. Naast Duitsland heeft de groep dochtermaatschappijen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland, Nederland en Singapore.
 
De basis van dit succes wordt gevormd door de deskundigheid van onze medewerkers, die leidt tot de innovatie en kwaliteit van onze producten. Daartoe behoren bestsellers zoals de trappenhuis-tijdschakelaar ELPA of de theben-timer, waarvan wij er al 30 miljoen hebben geleverd. Daartoe behoort ook de uitvinding van de aanwezigheidsmelder in 1992 en de diversiteit aan producten uit de top2 familie, waarmee Theben marktleider is geworden. Theben is pionier op het gebied van KNX-systemen. Doorslaggevend is echter dat Theben consequent en doelgericht zijn kerncompetenties heeft ontwikkeld en uitgebouwd:

 

  1. Tijd-, licht-, klimaatregelingen
  2. Aanwezigheids- en bewegingsmelders
  3. Huis- en gebouwautomatiseringssystemen zoals KNX
  4. Smart Meter Gateways

 

In ons interne, door het VDE-Institut gecertificeerde testlaboratorium, nemen wij elke ontwikkeling van idee tot serieproductie nauwkeurig onder de loep. Dat is niet vanzelfsprekend.
 
Met enkele uitzonderingen wordt het hele productassortiment in Duitsland – in de hoofdvestiging in Haigerloch – geproduceerd. Bij de productie zelf zorgt de 100% eindcontrole ervoor dat al onze producten ons bedrijf in perfecte staat verlaten. Deze factoren gecombineerd geven onze klanten de garantie dat ze kunnen rekenen op een betrouwbare, bestendige en voor nieuwe ontwikkelingen openstaande partner: een toonaangevende leverancier van intelligente premium-oplossingen voor de energiebesparing en meer comfort rondom gebouwen. Daarvoor staat het merk Theben.

 

 

ISO-9001-14001-E

Certificate

IQ-Net-CERTIFICATE ( 110,34 kB )