Voldoen aan de hoogste eisen: referenties van Theben.
Home > Onderneming > Referenties

Voldoen aan de hoogste eisen: referenties van Theben.

Theben-producten werken meestal onzichtbaar. De werking ervan zult u echter zeker niet over het hoofd zien: ongeacht of het gaat om de energiezuinige verwarmings- en klimaatregeling, astronomische tijdregeling of aanwezigheidsafhankelijke verlichtingsregeling.

Onze producten voldoen op betrouwbare wijze aan de hoogste eisen. De beste bewijzen vindt u in onze referenties – overtuig uzelf:

 

 
Referentieproject Eurohotel Den Bosch
 

Hotel: slimmere en spaarzamere bezetting in Eurohotel Den Bosch
Door duurzame en slimme technieken in te zetten heft het hotel nu al 60% energiebesparing ten opzichte van de oude situatie kunnen creeren in samenwerking met Theben.

 
ROC Twente_de Gieterij voorkant gebouw
 

Middelbare school: Aanwezigheidsafhankelijke, efficiënte lichtregelingen in ROC-kantoor
De slimme aanwezigheidsmelders van Theben hebben meerdere taken binnen dit gebouw. Ze dienen zowel voor de sturing van de verlichting als van het klimaat.

Beeldmateriaal eigendom en illustratie ROC van Twente

 

 
Van-der-Valk-Oostzaan_AVC-Pro_preview_image
 

Hotel: KNX-led dimmers doen hun werk in het hotel 
Nog betere sfeer dankzij de verlichting gestuurd door KNX. Het ontbreekt de gast aan niks bij een verblijf in hotel van der Valk in Oostzaan. Led dimmen is het codewoord voor het hotel en Theben is de enige fabrikant die een opvoermogelijkheid biedt voor led-verlichting. En zo volgde meer met KNX om van der Valk ‘slim’ te maken. 

 

 
Eigendom en illustratie Campus Groningen
 

Hogeschool: duurzame ambitie zorgt voor elektrotechniek in huis 
Door verlichting en ventilatie aan te sturen op beweging en aanwezigheid, kan de hogeschool flink besparen op energiekosten.

Beeldmateriaal Van DoorenVeste Hanzehogeschool_eigendom en illustratie Campus Groningen 

 

 
Brouwhuis_Unica
 

Appartementencomplex: wonen à la carte
Met de komst van het appartementencomplex in de voormalige bierbrouwerij Grolsch heeft de aannemer de toekomstige bewoners kennis kunnen laten maken met woningautomatisering ofwel ‘slim wonen’. Het gehele complex is voorbereid op domotica-toepassingen door middel van het Theben ‘Comfort begint nu’-concept. Een instapconcept voor de bewoner die in de toekomst haar à la carte uit kan breiden met meer ‘gerechten en gangen’. Hiermee is een flexibele concept onstaan, welke is voorbereid op de toekomst van de bewoners. 

Brouwhuis_Unica ( 260,47 kB )

 

 
Villa Tess_Tes Prinsenbeek
 

Particuliere woningbouw: geavanceerd en gebruiksvriendelijk wonen met elf verdeelkasten
Allerlei wensen die bewoners graag terug willen zien, maar wel met een gebruiksvriendelijke handleiding aan de voorkant. Het is de aannemer gelukt om zowel de bewoners, gasten, butlers en werksters overweg te laten kunnen met het geavanceerd systeem wat in deze woning is aangelegd. Elf verdeelkasten sturen de techniek aan op dit landgoed. De techniek zorgt voor een totale beleving.

 

 
JT Bisocoop_Elektropartners
 

Bioscoop: Theben in de hoofdrol
De ultieme filmavond bestaat uit sfeer en techniek. Naast beeld en geluid is ook verlichting erg belangrijk. Na een sneak-preview van de slimme systemen waren de eigenaren van de bioscoop overtuigd – KNX en Theben krijgen de hoofdrol. Het avontuur begint al bij binnenkomst en gaat verder in de zaal, waar de BMG 6 KNX en DALI-gateway ‘schitteren’ op de planken.

 

 
REF_2015_018_LUXOR_TEA
 

Particuliere woningbouw: mooier wonen met de woonruimteregeling LUXOR
Met de hoogwaardige uitbouw van de particuliere villa in de Bauhaus-stijl in Metzingen bij Stuttgart hebben de aannemers een lang gekoesterde wens vervuld. Het is begrijpelijk dat voor dit droomhuis van de architect Thomas Steimle niet alleen qua architectuur en interieurdesign, maar ook technisch gezien de hoogste eisen werden gesteld. Het resultaat kan zich letterlijk laten zien: zo werd het huis in het magazine „Schöner Wohnen“ met de 3e prijs voor „Haus des Jahres 2012“ bekroond.

 

 
Referenz_DIAL
 

Kantoorgebouw: hoogwaardige aanwezigheidsmelders en constante lichtregelaars bij DIAL
Aanwezigheidsmelders zijn in het gebouw al jaren net zo vanzelfsprekend als lichtschakelaars. De kwaliteitsverschillen zijn echter enorm. Voor de nieuwbouw van een representatief en uiterst functioneel gebouw in Lüdenscheid waren melders nodig die niet alleen vele functies en nauwkeurige metingen bieden, maar er ook nog fraai uitzien.

Reference DIAL.pdf ( 194,75 kB )

 

 
Referenz-Aesculap
 

Kantoorgebouwen: lichtmanagement met aanwezigheidsmelder PlanoCentro KNX
Sinds maart 2012 detecteren vlak in het plafond gemonteerde PlanoCentro KNX-aanwezigheidsmelders van ThebenHTS alle bewegingen van personen in het omvangrijke kantoor van Aesculap AG in Tuttlingen.

Reference Aesculap.pdf ( 191,21 kB )

 

 
Coop
 

Magazijngangen: energiezuinige verlichtingsregeling met aanwezigheidsmelder compact passimo
1.300 compact passimo-aanwezigheidsmelders regelen in het centrale magazijn van Coop de verlichting aanwezigheidsafhankelijk, waardoor de verlichtingskosten met maar liefst 60% werden verlaagd.

Reference Coop.pdf ( 137,36 kB )

 

 
Controllo climatizzazione e illuminazione ufficio del Landkreis
 

Landratsamt: verlichtings- en klimaatregeling
Aanwezigheidsmelders en CO2-sensoren zorgen in het Landratsamt Zollernalbkreis voor een „uitstekend klimaat“ – en niet alleen omdat de maandelijkse piekbelasting van 150 kW naar 102 kW werd verlaagd.

 

 
Regolazione luce costante MediaCityUK
 

 Administratiegebouw: energiezuinige constante lichtregeling bij MediaCity UK
 Lees hoe de veeleisende constante lichtregeling maximale energiebesparing garandeert en tegelijkertijd voor een betrouwbare verlichting zorgt.
 

 

 
Controllo illuminazione automatico SparkassenArena
 

Sporthal: betrouwbare detectie op 9 m hoogte
Vanuit duizelingwekkende hoogtes van 9 m detecteert de aanwezigheidsmelder ECO-IR360 C NT alle sportieve activiteiten in de Sparkassen Arena, het Bundesliga-handbalstadion in Balingen.

 

 
Controllo illuminazione Università di Costanza
 

Universiteit: verlichtingsregeling met aanwezigheidsmelders
De zeer gevoelige sensoren van de aanwezigheidsmelder compact office zorgen in de ruime trappenhuizen en onderzoekslaboratoria van de universiteit Konstanz voor een absoluut betrouwbare lichtregeling.

 

 
Gestione illuminazione ForumHolzbau
 

Administratiegebouw: met de designprijs bekroonde aanwezigheidsmelder PlanoCentro KNX
Strak in het plafond gemonteerd past de met de „iF Award“ bekroonde PlanoCentro KNX perfect in de moderne architectuur van het Forum Holzbau. De constante lichtregeling optimaliseert het evenwicht in het klimaatvriendelijke laagenergiehuis.

 

 
Timer astronomico MariaDolens
 

Tijdregeling: astronomische schakelklok regelt Friedensglocke
100 klokslagen klinken bij zonsondergang over de bergen van Rovereto. Lees hoe de 1TE brede schakelklok SELEKTA 170 top2 met zijn astronomische programma elke avond de enorme vredesklok „Maria Dolens“ laat slaan.

 

 
Attuatori MIX-Belvedere
 

Particuliere woningbouw: Theben MIX-actoren zorgen voor een aantrekkelijk klimaat
Verwarming, ventilatie en verlichting in de 14 luxe woningen aan de Vierwaldstätter See worden met MIX-actoren van Theben geregeld. Hoe flexibel de MIX-actoren van Theben zijn en welke voordelen u als bouwbedrijf daarvan heeft, ervaart u hier.

 

 
Referenz_Feuerwache
 

Brandweer: KNX-gebouwsysteemtechniek voor snelle actie
Als er brand uitbreekt, moet snel worden gehandeld: ervaar in deze referentie hoe KNX-aanwezigheidsmelders, impulsdrukker-interfaces en KNX-temperatuurregelaars van Theben ervoor zorgen dat de brandweer Geretsried snel kan reageren.

 

 
Referenz_Hirschkuss
 

Villa: onzichtbare techniek – voelbaar comfort
Een rustieke villasfeer en uiterst moderne gebouwtechniek hoeven elkaar niet uit te sluiten: ervaar in deze referentie hoe de bijna onzichtbare KNX-technologie leidt tot meer comfort in de villa in de Beierse Alpen.

 

 
Ausstellungsraum_Füger
 

Expositieruimtes: gebouwautomatisering met KNX is de moeite waard 
In deze referentie ervaart u hoe de kanaalprijs door slimme combinaties van diverse MIX-actoren van Theben aanzienlijk werd verlaagd en de expositieruimtes dankzij KNX-aanwezigheidsmelders in het licht wordt gezet.

 

 
Schulhaus_Arbon
 

School: lichtregeling met aanwezigheidsmelder PlanoCentro KNX
Studenten en leraren zullen de verzonken aanwezigheidsmelders waarschijnlijk over het hoofd zien – de voordelen zullen ze echter zeker voelen: het vierkante detectiebereik zorgt voor een volledige dekking in de ruimte en een absoluut betrouwbare lichtregeling in de klaslokalen.

 

 
Referenz_Bad Schussenried
 

Straatverlichting: energiezuinig aangestuurd dankzij OBLISK top 2 software
Achter het schilderachtige uiterlijk van het pittoreske Bad Schussenried gaat moderne techniek schuil: de LED's van de straatverlichting worden energiezuinig en comfortabel aangestuurd door digitale schakelklokken van Theben.

 

 
Referenz_Gymnasium Sonthofen
 

School: ventilatieregeling met CO2-sensoren AMUN 716 R 
Bij de renovatie van het gymnasium in Sonhofen lag het zwaartepunt op een energiezuinige gebouwentechniek met automatische ventilatieregeling, die gericht was op de werkelijke behoefte. Lees, hoe de CO2-sensoren AMUN 716 R van Theben in de school voor een uitstekend klimaat zorgen .

 

 
Referenz_Kirche Tutzing
 

Kerk: verlichtingsregeling met KNX-actoren uit de MIX-serie
Voor een sfeervol lichtscenario in de kerk aan de Starnberger See wordt gezorgd door de  KNX-actoren van Theben. Via de beide multifunctionele displays VARIA 826 in de sacristie kunnen de scenario's centraal worden opgeroepen en geregeld.